Flair Espresso Maker
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Flair Espresso Maker
.
Γιώργο ωραία παρουσίαση και να έχεις πολύ ωραία καφεδάκια με την μηχανή σου.
Είχα κι εγώ παλιότερα ψαχτεί για την flair αλλά τότε θυμάμαι είχε πρωτοβγεί κ ήταν δυσεύρετη με αποτέλεσμα δύσκολη την απόκτηση της .
Βέβαια ήθελα τότε άμεση λύση κ στράφηκα σε μια LA PAVONI EUROPICCOLA και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος .
Πιστεύω όμως ότι είναι μια πολύ καλή λύση για φορητή μηχανή αν και έχει μια τιμή λίγο τσιμπημένη , η STRIETMAN πιο πολύ σαν μηχανή φίλτρου μου μοιάζει όσο για την CAFELAT ROBOT είναι πιστή αντιγραφή της FAEMA FAEMINA BABY ακόμη και στα παστέλ χρώματα που έχουν βάλει !!!
Γιώργο ωραία παρουσίαση και να έχεις πολύ ωραία καφεδάκια με την μηχανή σου.
Είχα κι εγώ παλιότερα ψαχτεί για την flair αλλά τότε θυμάμαι είχε πρωτοβγεί κ ήταν δυσεύρετη με αποτέλεσμα δύσκολη την απόκτηση της .
Βέβαια ήθελα τότε άμεση λύση κ στράφηκα σε μια LA PAVONI EUROPICCOLA και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος .
Πιστεύω όμως ότι είναι μια πολύ καλή λύση για φορητή μηχανή αν και έχει μια τιμή λίγο τσιμπημένη , η STRIETMAN πιο πολύ σαν μηχανή φίλτρου μου μοιάζει όσο για την CAFELAT ROBOT είναι πιστή αντιγραφή της FAEMA FAEMINA BABY ακόμη και στα παστέλ χρώματα που έχουν βάλει !!!
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- todoornot
- Δημοσιεύσεις: 338
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Flair Espresso Maker
Θοδωρή, για το χοντρό κόψιμο γενικά ισχύει, αλλά με μεγάλη προεκχύλιση έχω πάει και αρκετά ψιλά νομίζω. Και μάλιστα για κάποιους καφέδες βρήκα ότι ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγω τη υπερβολική, τη δυσάρεστη οξύτητα και να μείνει η ωραία. Για τους hario νομίζω το θέμα δεν είναι αν κόβει ψιλά, αλλά η ομοιομορφία.
section!
Από διαφορές άλλες, νομίζω ότι έχει την κλασική διάμετρο των 58, αλλά τσέκαρέ το γιατί στο λέω από μνήμης. Επίσης ίσως είναι λίγο πιο ακριβό - εξαρτάται και ποιο μοντέλο συγκρίνεις, ΄μεταφέρεται δυσκολότερα και ίσως πιάνει και λίγο πιο πολύ χώρο στον πάγκο. Πάντως όπως έγραψα πριν, οι κριτικές για την ποιότητα είναι διθυραμβικές. Επίσης είδα ότι έχει ευρωπαίους retailers, cafelat.de και brewcompany.de
Αν κανείς χτυπήσει τελικά flair, εδώ είμαστε για ανταλλαγή πληροφοριών.
section!
Αρκετοί το λένε από το μεγάλο thread του home barista, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δείχνουν τη μέθοδό τους για ζέσταμα. Σόρρυ δεν μπορώ να σου πω με ασφάλεια. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αγγλικά, δες το - δεν έχω πετύχει και έλληνα χρήστη ως τώρα.από apolychrono
διάβασα και για την robot και μπήκα σε δίλλημα , ισχύει ότι με την Robot αποφεύγεις το ζέσταμα των διαφόρων εξαρτημάτων που έχεις με την Flair ; Γνωρίζει κάποιος τις βασικές διάφορες τους ;
Από διαφορές άλλες, νομίζω ότι έχει την κλασική διάμετρο των 58, αλλά τσέκαρέ το γιατί στο λέω από μνήμης. Επίσης ίσως είναι λίγο πιο ακριβό - εξαρτάται και ποιο μοντέλο συγκρίνεις, ΄μεταφέρεται δυσκολότερα και ίσως πιάνει και λίγο πιο πολύ χώρο στον πάγκο. Πάντως όπως έγραψα πριν, οι κριτικές για την ποιότητα είναι διθυραμβικές. Επίσης είδα ότι έχει ευρωπαίους retailers, cafelat.de και brewcompany.de
Ευχαριστώ για τις ευχές Δημήτρη, ήταν εξαρχής δηλωμένη πρόθεση του κατασκευαστή να φτιάξει μια σύγχρονη εκδοχή της παραπάνω.από cosini
Γιώργο ωραία παρουσίαση και να έχεις πολύ ωραία καφεδάκια με την μηχανή σου.
όσο για την CAFELAT ROBOT είναι πιστή αντιγραφή της FAEMA FAEMINA BABY ακόμη και στα παστέλ χρώματα που έχουν βάλει !!!
Αν κανείς χτυπήσει τελικά flair, εδώ είμαστε για ανταλλαγή πληροφοριών.
-
- Δημοσιεύσεις: 129
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Flair Espresso Maker
Καλησπερα, πηρα και εγω μια Flair pro. Το ρομποτ πηγαινε γυρω στα 150 πιο ακριβα, και επιπλεον μου η flair μου φαινοταν πιο ωραια σαν εμφανιση, και φανηκε οτι εχουν πολυ καλη εξυπηρετηση πελατων. Εχει ωραια ποιοτητα κατασκευης, φαινεται ανθεκτικη κατασκευη. Παρολο που την συνδυαζω με χειροκινητο μυλο (pharos 2.0) η διαδικασια δεν ειναι καθολου κουραστικη. Λογω ελειψης χρονου αυτην την περιοδο δεν εχω καταφερει να πειραματιστω, οποτε και οι καφεδες που εχω παρει δεν ηταν ιδιαιτερα καλοι. Υποθετω οτι μολις την μαθω θα βελτιωθουν και τα αποτελεσματα, σκοπευω να παρω και εναν βραστηρα με ρυθμιση θερμοκρασιας. Παραγγειλα και απο εβαυ (κινα) ενα ardruino και ενα αισθητηρα για μετρηση θερμοκρασιας, ωστε να μετραω την θερμοκρασια στην εξοδο και κατα συνεπεια να διαλεξω και την θερμοκρασια που πρεπει να εχει το νερο. Ελπιζω σε καποια στιγμη μεσα στο καλοκαιρι να βρω χρονο να τα ετοιμασω
- todoornot
- Δημοσιεύσεις: 338
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Flair Espresso Maker
Καλορίζικος Θοδωρή! Για θερμοκρασιακή σταθερότητα, εγώ κρατάω σταθερή τη μέθοδο προθέρμανσης και μετράω δευτερόλεπτα από το σβήσιμο του βραστήρα μου μέχρι να ρίξω το νερό στον κύλινδρο. Εννοείται ότι από καφέ σε καφέ αυτό αλλάζει κι επειδή έχεις πάρα πολλές ακόμα παραμέτρους κυριολεκτικά στα χέρια σου (πίεση/ροή, κόψιμο, ποσότητα δόσης, yield, για να μην πάω και σε profiling), αφενός σου προτείνω να κάνεις το ίδιο, δηλαδή να καταλήγεις στα ιδανικά δευτερόλεπτα/θερμοκρασία για κάθε καφέ, αφετέρου να κάνεις το πιο δύσκολο πράγμα στη φάση που είσαι: Να σταθεροποιηθείς σε έναν καφέ μέχρι να βρεις τον βηματισμό σου. Γενικά δηλαδή πρέπει να προσέχεις να αλλάζεις μόνο μια παράμετρο τη φορά, αλλά αυτό ειδικά (να ...παλουκωθώ σε έναν καφέ) προσωπικά μου πήρε πάνω από χρόνο για να με καταφέρω να το κάνω...
-
- Δημοσιεύσεις: 129
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Flair Espresso Maker
Ευχαριστω πολυ βλέπω αυτό που λες οτι ειναι πολλές οι παράμετροι αλλα σίγουρα με τον καιρό θα την μάθω!! Απο καφε θα κάνω αυτό είπες, θα παρω ένα σταθερό κάθε ώστε να μην αλλάζω κόψιμο και να συγκίνω την κάθε προσπάθεια με την προηγούμενη έχοντας όσο πιο πολλα σταθερά πραγματα γίνεται. Συνήθως μου αρέσουν τα light roast, αλλα θα δοκιμάσω κατι σε medium / dark ώστε να μην αμφιβάλω αν έχω κάνει αρκετή προθέρμανση. Προς το παρόν το νερό το πάω μέχρι βράσιμο, το βγάζω απο την κουζίνα και κάνω την προθέρμανση και στην συνέχεια για τον καφε το ίδιο νερό (που θα εχει πέσει λιγο η θερμακορασια ).
-
- Δημοσιεύσεις: 129
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Flair Espresso Maker
Βγήκε η pro 2, αλλα απο οτι βλέπω δεν εχει ουσιαστικές διάφορες απο την pro. Επίσης ο μυλος που έβγαλε η flair φαίνεται ενδιαφέρων!
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 28, 2019 3:05 pm
- Όνομα: Σταύρος
- Μηχανή:: Bialetti Venus 4 cup
- 2η Μηχανή:: French press
- Μύλος:: Baratza Encore
- Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη
Re: Flair Espresso Maker
Καλησπέρα παιδιά, γνωρίζει κανείς αν η flair pro 2 μπορεί να βγάλει διπλό εσπρέσο με ένα τράβηγμα;
-
- Δημοσιεύσεις: 129
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Flair Espresso Maker
Η flair pro και η pro 2 μπορούν να κάνουν διπλό με ένα τράβηγμα, γιατί χωράει έως 24 γραμμάρια το καλαθάκι τους. Η pro εχει naked basket και η pro 2 εχει naked αλλα εχει κ την δυνατότητα να βάλεις καπάκι ώστε να μετατραπεί σε κλασικό.
https://www.flairespresso.com/pro
https://www.flairespresso.com/pro
- giorgoscha
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2020 4:15 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: TimemoreSculptor64s
- 2ος Μύλος:: Kinu M47 Phoenix
Re: Flair Espresso Maker
Ωραίο βίντεο από ένα ζευγάρι που έχουν Decent και Flair και φτιάχνουν παρέα latte ( espresso in 2:30 and a finished latte in 3:40):
https://www.instagram.com/tv/CAX2mkhDF5Q/
https://www.instagram.com/tv/CAX2mkhDF5Q/
- todoornot
- Δημοσιεύσεις: 338
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Flair Espresso Maker
Ωραίο όντως. Από την άλλη για να είμαστε ξεκάθαροι, ο παραπάνω χρόνος που χρειαζόμαστε είναι για προθέρμανση, που εδώ ο φίλος την έχει ήδη ξεκινήσει (στον τέλειας εφαρμογής βραστήρα του). Όχι κάτι τρομερό, λίγα λεπτά είναι - πολλές φορές προσωπικά χρησιμοποιώ τον χρόνο για να καθαρίσω από την προηγούμενη εκχύλιση αν δεν το έχω κάνει ήδη. Επίσης αν δεν βιάζομαι, τρώω λίγο παραπάνω στο distribution.
(Το κομμάτι του latte στην ουσία δεν έχει να κάνει με την flair, αφού αφορά ξεχωριστό steamer.)
Τέλος, κάτι τελευταίο για την θερμοκρασία: η μειούμενη θερμοκρασία κατά την εκχύλιση είναι χαρακτηριστικό όλων των μοχλών και αυτό δεν τους εμποδίζει από το να έχουν πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς μεταξύ έμπειρων home barista, με τεράστια εμπειρία στη χρήση και κατοχή super high end ημιαυτόματων - σε συνδυασμό και με την όποια γευστική εμπειρία που έχω αποκτήσει, δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέγεται και έχω αναφέρει και νωρίτερα: ότι τουλάχιστον κάποιοι καφέδες "προτιμούν" την μειούμενη θερμοκρασία (και πίεση για τους μοχλούς ελατηρίου) και κάποιοι όχι.
(Το κομμάτι του latte στην ουσία δεν έχει να κάνει με την flair, αφού αφορά ξεχωριστό steamer.)
Τέλος, κάτι τελευταίο για την θερμοκρασία: η μειούμενη θερμοκρασία κατά την εκχύλιση είναι χαρακτηριστικό όλων των μοχλών και αυτό δεν τους εμποδίζει από το να έχουν πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς μεταξύ έμπειρων home barista, με τεράστια εμπειρία στη χρήση και κατοχή super high end ημιαυτόματων - σε συνδυασμό και με την όποια γευστική εμπειρία που έχω αποκτήσει, δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέγεται και έχω αναφέρει και νωρίτερα: ότι τουλάχιστον κάποιοι καφέδες "προτιμούν" την μειούμενη θερμοκρασία (και πίεση για τους μοχλούς ελατηρίου) και κάποιοι όχι.