Flair Espresso Maker

Όλος ο έλεγχος της εκχύλισης στα χέρια σας. Απαιτούν πολύ χρόνο εκμάθησης αλλά ανταμείβουν με κορυφαίο espresso.
Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 327
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: QuickMill Silvano
2η Μηχανή:: La Pavoni lever
Μύλος:: Baratza Sette 270W
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Απρ 04, 2019 12:10 am

.
Γιώργο ωραία παρουσίαση και να έχεις πολύ ωραία καφεδάκια με την μηχανή σου.

Είχα κι εγώ παλιότερα ψαχτεί για την flair αλλά τότε θυμάμαι είχε πρωτοβγεί κ ήταν δυσεύρετη με αποτέλεσμα δύσκολη την απόκτηση της .

Βέβαια ήθελα τότε άμεση λύση κ στράφηκα σε μια LA PAVONI EUROPICCOLA και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος .

Πιστεύω όμως ότι είναι μια πολύ καλή λύση για φορητή μηχανή αν και έχει μια τιμή λίγο τσιμπημένη , η STRIETMAN πιο πολύ σαν μηχανή φίλτρου μου μοιάζει όσο για την CAFELAT ROBOT είναι πιστή αντιγραφή της FAEMA FAEMINA BABY ακόμη και στα παστέλ χρώματα που έχουν βάλει !!!
Συνημμένα
faema baby.jpg
FAEMA BABY
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

todoornot
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Flair espresso maker
2η Μηχανή:: moka pot pezzetti 2c
Μύλος:: Niche Zero, Aergrind
2ος Μύλος:: Ascaso mini i-2
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσίευση από todoornot » Πέμ Απρ 04, 2019 4:41 pm

Θοδωρή, για το χοντρό κόψιμο γενικά ισχύει, αλλά με μεγάλη προεκχύλιση έχω πάει και αρκετά ψιλά νομίζω. Και μάλιστα για κάποιους καφέδες βρήκα ότι ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγω τη υπερβολική, τη δυσάρεστη οξύτητα και να μείνει η ωραία. Για τους hario νομίζω το θέμα δεν είναι αν κόβει ψιλά, αλλά η ομοιομορφία.

:offtopic: section!
από apolychrono
διάβασα και για την robot και μπήκα σε δίλλημα , ισχύει ότι με την Robot αποφεύγεις το ζέσταμα των διαφόρων εξαρτημάτων που έχεις με την Flair ; Γνωρίζει κάποιος τις βασικές διάφορες τους ;
Αρκετοί το λένε από το μεγάλο thread του home barista, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δείχνουν τη μέθοδό τους για ζέσταμα. Σόρρυ δεν μπορώ να σου πω με ασφάλεια. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αγγλικά, δες το - δεν έχω πετύχει και έλληνα χρήστη ως τώρα.

Από διαφορές άλλες, νομίζω ότι έχει την κλασική διάμετρο των 58, αλλά τσέκαρέ το γιατί στο λέω από μνήμης. Επίσης ίσως είναι λίγο πιο ακριβό - εξαρτάται και ποιο μοντέλο συγκρίνεις, ΄μεταφέρεται δυσκολότερα και ίσως πιάνει και λίγο πιο πολύ χώρο στον πάγκο. Πάντως όπως έγραψα πριν, οι κριτικές για την ποιότητα είναι διθυραμβικές. Επίσης είδα ότι έχει ευρωπαίους retailers, cafelat.de και brewcompany.de
από cosini
Γιώργο ωραία παρουσίαση και να έχεις πολύ ωραία καφεδάκια με την μηχανή σου.
όσο για την CAFELAT ROBOT είναι πιστή αντιγραφή της FAEMA FAEMINA BABY ακόμη και στα παστέλ χρώματα που έχουν βάλει !!!
Ευχαριστώ για τις ευχές Δημήτρη, ήταν εξαρχής δηλωμένη πρόθεση του κατασκευαστή να φτιάξει μια σύγχρονη εκδοχή της παραπάνω.

Αν κανείς χτυπήσει τελικά flair, εδώ είμαστε για ανταλλαγή πληροφοριών.

wowthodoris
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
Όνομα: Θοδωρης
Μηχανή:: Flair espresso pro
Μύλος:: Pharos 2.0
2ος Μύλος:: Hario

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσίευση από wowthodoris » Σάβ Μάιος 25, 2019 8:35 am

Καλησπερα, πηρα και εγω μια Flair pro. Το ρομποτ πηγαινε γυρω στα 150 πιο ακριβα, και επιπλεον μου η flair μου φαινοταν πιο ωραια σαν εμφανιση, και φανηκε οτι εχουν πολυ καλη εξυπηρετηση πελατων. Εχει ωραια ποιοτητα κατασκευης, φαινεται ανθεκτικη κατασκευη. Παρολο που την συνδυαζω με χειροκινητο μυλο (pharos 2.0) η διαδικασια δεν ειναι καθολου κουραστικη. Λογω ελειψης χρονου αυτην την περιοδο δεν εχω καταφερει να πειραματιστω, οποτε και οι καφεδες που εχω παρει δεν ηταν ιδιαιτερα καλοι. Υποθετω οτι μολις την μαθω θα βελτιωθουν και τα αποτελεσματα, σκοπευω να παρω και εναν βραστηρα με ρυθμιση θερμοκρασιας. Παραγγειλα και απο εβαυ (κινα) ενα ardruino και ενα αισθητηρα για μετρηση θερμοκρασιας, ωστε να μετραω την θερμοκρασια στην εξοδο και κατα συνεπεια να διαλεξω και την θερμοκρασια που πρεπει να εχει το νερο. Ελπιζω σε καποια στιγμη μεσα στο καλοκαιρι να βρω χρονο να τα ετοιμασω :-)

todoornot
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Flair espresso maker
2η Μηχανή:: moka pot pezzetti 2c
Μύλος:: Niche Zero, Aergrind
2ος Μύλος:: Ascaso mini i-2
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσίευση από todoornot » Σάβ Μάιος 25, 2019 4:48 pm

Καλορίζικος Θοδωρή! Για θερμοκρασιακή σταθερότητα, εγώ κρατάω σταθερή τη μέθοδο προθέρμανσης και μετράω δευτερόλεπτα από το σβήσιμο του βραστήρα μου μέχρι να ρίξω το νερό στον κύλινδρο. Εννοείται ότι από καφέ σε καφέ αυτό αλλάζει κι επειδή έχεις πάρα πολλές ακόμα παραμέτρους κυριολεκτικά στα χέρια σου (πίεση/ροή, κόψιμο, ποσότητα δόσης, yield, για να μην πάω και σε profiling), αφενός σου προτείνω να κάνεις το ίδιο, δηλαδή να καταλήγεις στα ιδανικά δευτερόλεπτα/θερμοκρασία για κάθε καφέ, αφετέρου να κάνεις το πιο δύσκολο πράγμα στη φάση που είσαι: Να σταθεροποιηθείς σε έναν καφέ μέχρι να βρεις τον βηματισμό σου. Γενικά δηλαδή πρέπει να προσέχεις να αλλάζεις μόνο μια παράμετρο τη φορά, αλλά αυτό ειδικά (να ...παλουκωθώ σε έναν καφέ) προσωπικά μου πήρε πάνω από χρόνο για να με καταφέρω να το κάνω...

wowthodoris
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
Όνομα: Θοδωρης
Μηχανή:: Flair espresso pro
Μύλος:: Pharos 2.0
2ος Μύλος:: Hario

Re: Flair Espresso Maker

Δημοσίευση από wowthodoris » Σάβ Μάιος 25, 2019 7:02 pm

Ευχαριστω πολυ :-) βλέπω αυτό που λες οτι ειναι πολλές οι παράμετροι αλλα σίγουρα με τον καιρό θα την μάθω!! Απο καφε θα κάνω αυτό είπες, θα παρω ένα σταθερό κάθε ώστε να μην αλλάζω κόψιμο και να συγκίνω την κάθε προσπάθεια με την προηγούμενη έχοντας όσο πιο πολλα σταθερά πραγματα γίνεται. Συνήθως μου αρέσουν τα light roast, αλλα θα δοκιμάσω κατι σε medium / dark ώστε να μην αμφιβάλω αν έχω κάνει αρκετή προθέρμανση. Προς το παρόν το νερό το πάω μέχρι βράσιμο, το βγάζω απο την κουζίνα και κάνω την προθέρμανση και στην συνέχεια για τον καφε το ίδιο νερό (που θα εχει πέσει λιγο η θερμακορασια ).

Απάντηση