Κρύο & καφές
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 19, 2015 11:22 pm
Μια ερώτηση, για να καταλάβω αν θέλει ευθυγράμμιση ο μύλος μου ή όχι.
Παρατήρησα ότι μετά τα τελευταία κρύα του Φεβρουαρίου (χίονισε ήδη δυό φορές στην Αθήνα), ότι έχουν αλλάξει κάπως οι καφέδες που πίνω.
Μου δίνουν την εντύπωση ότι οι κόκκοι είναι λιγότερο "σκληροί" στο τρίψιμο (χειροκίνητος μύλος) και ότι ο τριμένος καφές δεν φουσκώνει το ίδιο στη φάση του preinfusion. Αυτό το νιώθω σαν μικρότερη αντίσταση όταν κατεβάζω το λεβιέ της μηχανής (βάζοντας τα ίδια γραμμάρια καφέ που έβαζα πάντα).
Για να ισοφαρίσω την κατάσταση, κόβω τον καφέ πολύ λεπτότερο απ ότι συνήθως.
Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος ή απλώς θέλει καθάρισμα ο μύλος μου ?
ΥΓ. Αυτά τα καλά έχουν οι χειροκίνητες καταστάσεις. Νιώθεις στο χέρι τι θα πιεις στο φλυτζάνι, πριν καν βγει ο καφές από τη μηχανή.
Παρατήρησα ότι μετά τα τελευταία κρύα του Φεβρουαρίου (χίονισε ήδη δυό φορές στην Αθήνα), ότι έχουν αλλάξει κάπως οι καφέδες που πίνω.
Μου δίνουν την εντύπωση ότι οι κόκκοι είναι λιγότερο "σκληροί" στο τρίψιμο (χειροκίνητος μύλος) και ότι ο τριμένος καφές δεν φουσκώνει το ίδιο στη φάση του preinfusion. Αυτό το νιώθω σαν μικρότερη αντίσταση όταν κατεβάζω το λεβιέ της μηχανής (βάζοντας τα ίδια γραμμάρια καφέ που έβαζα πάντα).
Για να ισοφαρίσω την κατάσταση, κόβω τον καφέ πολύ λεπτότερο απ ότι συνήθως.
Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος ή απλώς θέλει καθάρισμα ο μύλος μου ?
ΥΓ. Αυτά τα καλά έχουν οι χειροκίνητες καταστάσεις. Νιώθεις στο χέρι τι θα πιεις στο φλυτζάνι, πριν καν βγει ο καφές από τη μηχανή.