Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 15, 2012 12:17 am
Ξινό θα βρεις στα μπαχαρικά στο super market. Επίσης 50% λευκό ξύδι κάνει δουλειά.
Για τους λάτρεις του espresso
https://www.greekespresso.gr/forum/
https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?f=22&t=1796
Κατά τα 3/4.Αυτό που κατάλαβα μέχρι τώρα είναι πως το μπόιλερ πρέπει να έχει πάντα αρκετό νερό (σχεδόν γεμάτο) για να έχω καλή πίεση και σωστό καφέ, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Γιάννης.
Ο διακόπτης ελέγχεται από πρεσσοστάτη και όχι από θερμοστάτη. Αν περάσει η ώρα, πέφτει η θερμοκρασία στο boiler, πέφτει η πίεση, ανάβει ο διακόπτης. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον εδώ. Να έχεις υπόψη σου ότι η μηχανή αυτή, σε αντίθεση με τις μηχανές αντλίας, δεν χρειάζονται προθέρμανση. Οι μηχανές αυτές έχουν το group, για να κρυώνουν το νερό που αντλούν από το boiler. Αν την αφήνεις σε αναμονή αρκετή ώρα, τελικά υπερθερμαίνεται το group και ο καφές θα σου βγει πικρός. Για αυτό το λόγο θα διαβάσεις ότι αφού φτιάξουν τους δύο πρώτους καφέδες χρησιμοποιούν βρεγμένες πετσέτες για να κρυώσουν το group. Επίσης τσάμπα ζορίζεις το πρεσσοστάτη έχοντας τον σε λειτουργία πολύ ώρα.Από την στιγμή που είναι έτοιμη η μηχανή και έχει σβήσει το λαμπάκι δεν πρέπει να την έχεις σε αναμονή για αρκετή ώρα γιατί μετά χάνει την πίεση της και δεν έχω δυνατή ροή νερού όπως και ατμού, εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή.
Σωστά. Δύο ή τρεις καφέδες στη σειρά το πολύ. Εφόσον η μηχανή έχει αρκετό νερό, δεν υπάρχει λόγος να γεμίσεις το boiler με νερό για να φτιάξεις το δεύτερο καφέ. Κακό κάνεις και όχι καλό. με τον πρώτο καφέ έχει βγει όλος ο αέρας από το boiler και υπάρχουν μόνο υδρατμοί. Γεμίζοντας ξανά το boiler, ξαναβάζεις αέρα στο σύστημα.Η μηχανή δεν κάνει για πολλούς και απανωτούς καφέδες αν και δεν το έχω δουλέψει ακόμα, ίσως αν μετά τον 1ο καφέ ξαναγεμίσω το μπόιλερ με νερό μπορεί να έχω αποτέλεσμα αλλά δεν το έχω προσπαθήσει.
Σωστά. Με εξαίρεση το group πριν φτιάξεις τον πρώτο καφέ. Αυτό πρέπει να είναι λιγότερο ζεστό από το σώμα του boiler.Όταν η μηχανή είναι έτοιμη για την παραγωγή καφέ, καίει παντού, καθώς έχει μέταλλο σε όλο της το σώμα, εκτός από την βαλβίδα του μποίλερ.
Μη γίνεσαι προκλητικός.Σήμερα το πρωί έκανα αρκετά καλό καφέ (25-30 ml) με καλή κρέμα για "αρχή" και το σημαντικό νομίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει πάντα μια απαλή γεύση και πότέ ξινός και πικρός.
Παραγγελία ανταλλακτικών, εργαλείων. Λύσιμο, καθάρισμα, λίπανση, μοντάρισμα μηχανής.Πάντως η μηχανή, έχει αρκετή βρωμιά ακόμα.........
Προσπαθώ να παραγγέλνω πακέτα με αξία κάτω από 100 δολλάρια τα οποία δεν έχουν μεγάλο όγκο.Για παραγγελίες από Αμερική πόσο χρόνο περιμένετε να παραλάβετε;
Κάποτε για να καταραστούμε κάποιον λέγαμε να σου καεί το βίντεο....τώρα θα λέμε να σου καεί η ....(δεν το λέω,δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι για τέτοιο εργαλείο)stelios έγραψε:Χρήστο (admin). Τα μέλη του φόρουμ ζητάμε να διαγραφούν οι φωτογραφίες και τα διθυραμβικά σχόλια γιατι σκανδαλίζουν τα χρηστά έθιμα.