Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Ξινό θα βρεις στα μπαχαρικά στο super market. Επίσης 50% λευκό ξύδι κάνει δουλειά.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Καλορίζικη.
Είμαι βέβαιος ότι θα απολαμβάνεις τους καφέδες της για πολλά χρόνια!
Είμαι βέβαιος ότι θα απολαμβάνεις τους καφέδες της για πολλά χρόνια!
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Σωστός ο Στέλιος και με λευκό ξύδι κάνεις δουλειά. Το ξινό -κιτρικό οξύ- είναι άσπρη σκόνη και χρησιμοποείται συνήθως στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική, αφήνει γεύση λεμονιού αν δεν το ξεβγάλεις, και μην ξεπεράσεις τα ~7γρ. ανά λίτρο. Τάμπερ 49 και 49.5 θα σου κάνουν μια χαρά, το 49 θα σου αφήνει μεγαλύτερο κενό και θα μπορείς να κάνεις nutation πιο εύκολα, εσύ επιλέγεις. Για καλαθάκι θα σου πρότεινα το βαθύ της elektraμπορεί να πάρει πιο πολλά γραμμάρια ώστε να παίξεις και άλλο με τις γεύσεις.
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Χρήστο (admin). Τα μέλη του φόρουμ ζητάμε να διαγραφούν οι φωτογραφίες και τα διθυραμβικά σχόλια γιατι σκανδαλίζουν τα χρηστά έθιμα.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Δεν θα σβήσω τις φωτογραφίες, την τιμή θα σβήσω. Πάντως Στέλιο εγώ λέω να στείλουμε καμιά μπλε χαντρούλα για το μάτι στον Μπάμπη.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Ναι ζηλεύουμε!
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και πάλι.
Αν και δεν πρόλαβα να κάνω πάρα πολλούς καφέδες λόγω επισκέψεων σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα, και με την δικιά σας βοήθεια βεβαίως βεβαίως, από το Σάββατο πιστεύω θα έχω περισσότερα νέα.
Αυτό που κατάλαβα μέχρι τώρα είναι πως το μπόιλερ πρέπει να έχει πάντα αρκετό νερό (σχεδόν γεμάτο) για να έχω καλή πίεση και σωστό καφέ, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Γιάννης.
Από την στιγμή που είναι έτοιμη η μηχανή και έχει σβήσει το λαμπάκι δεν πρέπει να την έχεις σε αναμονή για αρκετή ώρα γιατί μετά χάνει την πίεση της και δεν έχω δυνατή ροή νερού όπως και ατμού, εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή.
Η μηχανή δεν κάνει για πολλούς και απανωτούς καφέδες αν και δεν το έχω δουλέψει ακόμα, ίσως αν μετά τον 1ο καφέ ξαναγεμίσω το μπόιλερ με νερό μπορεί να έχω αποτέλεσμα αλλά δεν το έχω προσπαθήσει.
Όταν η μηχανή είναι έτοιμη για την παραγωγή καφέ, καίει παντού, καθώς έχει μέταλλο σε όλο της το σώμα, εκτός από την βαλβίδα του μποίλερ.
Σήμερα το πρωί έκανα αρκετά καλό καφέ (25-30 ml) με καλή κρέμα για "αρχή" και το σημαντικό νομίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει πάντα μια απαλή γεύση και πότέ ξινός και πικρός.
Πάντως η μηχανή, έχει αρκετή βρωμιά ακόμα.........
Για παραγγελίες από Αμερική πόσο χρόνο περιμένετε να παραλάβετε;
Αν και δεν πρόλαβα να κάνω πάρα πολλούς καφέδες λόγω επισκέψεων σιγά σιγά μπαίνω στο νόημα, και με την δικιά σας βοήθεια βεβαίως βεβαίως, από το Σάββατο πιστεύω θα έχω περισσότερα νέα.
Αυτό που κατάλαβα μέχρι τώρα είναι πως το μπόιλερ πρέπει να έχει πάντα αρκετό νερό (σχεδόν γεμάτο) για να έχω καλή πίεση και σωστό καφέ, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Γιάννης.
Από την στιγμή που είναι έτοιμη η μηχανή και έχει σβήσει το λαμπάκι δεν πρέπει να την έχεις σε αναμονή για αρκετή ώρα γιατί μετά χάνει την πίεση της και δεν έχω δυνατή ροή νερού όπως και ατμού, εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή.
Η μηχανή δεν κάνει για πολλούς και απανωτούς καφέδες αν και δεν το έχω δουλέψει ακόμα, ίσως αν μετά τον 1ο καφέ ξαναγεμίσω το μπόιλερ με νερό μπορεί να έχω αποτέλεσμα αλλά δεν το έχω προσπαθήσει.
Όταν η μηχανή είναι έτοιμη για την παραγωγή καφέ, καίει παντού, καθώς έχει μέταλλο σε όλο της το σώμα, εκτός από την βαλβίδα του μποίλερ.
Σήμερα το πρωί έκανα αρκετά καλό καφέ (25-30 ml) με καλή κρέμα για "αρχή" και το σημαντικό νομίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει πάντα μια απαλή γεύση και πότέ ξινός και πικρός.
Πάντως η μηχανή, έχει αρκετή βρωμιά ακόμα.........
Για παραγγελίες από Αμερική πόσο χρόνο περιμένετε να παραλάβετε;
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Φίλε Μπάμπη,
Η Europiccola δεν είναι Olympia, αλλά οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες.
Από τον Καναδά (Orphan Espresso) μου έρχονται συνήθως σε 7 με 10 ημέρες. Προσοχή στον τρόπο μεταφοράς. USPS. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με courier.
Για ερωτήσεις εδώ είμαστε.
Χρήστο, μήπως να μεταφέρεις το θέμα από εδώ και πέρα στο thread των χειροκίνητων μηχανών?
Η Europiccola δεν είναι Olympia, αλλά οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες.
Κατά τα 3/4.Αυτό που κατάλαβα μέχρι τώρα είναι πως το μπόιλερ πρέπει να έχει πάντα αρκετό νερό (σχεδόν γεμάτο) για να έχω καλή πίεση και σωστό καφέ, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Γιάννης.
Ο διακόπτης ελέγχεται από πρεσσοστάτη και όχι από θερμοστάτη. Αν περάσει η ώρα, πέφτει η θερμοκρασία στο boiler, πέφτει η πίεση, ανάβει ο διακόπτης. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον εδώ. Να έχεις υπόψη σου ότι η μηχανή αυτή, σε αντίθεση με τις μηχανές αντλίας, δεν χρειάζονται προθέρμανση. Οι μηχανές αυτές έχουν το group, για να κρυώνουν το νερό που αντλούν από το boiler. Αν την αφήνεις σε αναμονή αρκετή ώρα, τελικά υπερθερμαίνεται το group και ο καφές θα σου βγει πικρός. Για αυτό το λόγο θα διαβάσεις ότι αφού φτιάξουν τους δύο πρώτους καφέδες χρησιμοποιούν βρεγμένες πετσέτες για να κρυώσουν το group. Επίσης τσάμπα ζορίζεις το πρεσσοστάτη έχοντας τον σε λειτουργία πολύ ώρα.Από την στιγμή που είναι έτοιμη η μηχανή και έχει σβήσει το λαμπάκι δεν πρέπει να την έχεις σε αναμονή για αρκετή ώρα γιατί μετά χάνει την πίεση της και δεν έχω δυνατή ροή νερού όπως και ατμού, εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή.
Σωστά. Δύο ή τρεις καφέδες στη σειρά το πολύ. Εφόσον η μηχανή έχει αρκετό νερό, δεν υπάρχει λόγος να γεμίσεις το boiler με νερό για να φτιάξεις το δεύτερο καφέ. Κακό κάνεις και όχι καλό. με τον πρώτο καφέ έχει βγει όλος ο αέρας από το boiler και υπάρχουν μόνο υδρατμοί. Γεμίζοντας ξανά το boiler, ξαναβάζεις αέρα στο σύστημα.Η μηχανή δεν κάνει για πολλούς και απανωτούς καφέδες αν και δεν το έχω δουλέψει ακόμα, ίσως αν μετά τον 1ο καφέ ξαναγεμίσω το μπόιλερ με νερό μπορεί να έχω αποτέλεσμα αλλά δεν το έχω προσπαθήσει.
Σωστά. Με εξαίρεση το group πριν φτιάξεις τον πρώτο καφέ. Αυτό πρέπει να είναι λιγότερο ζεστό από το σώμα του boiler.Όταν η μηχανή είναι έτοιμη για την παραγωγή καφέ, καίει παντού, καθώς έχει μέταλλο σε όλο της το σώμα, εκτός από την βαλβίδα του μποίλερ.
Μη γίνεσαι προκλητικός.Σήμερα το πρωί έκανα αρκετά καλό καφέ (25-30 ml) με καλή κρέμα για "αρχή" και το σημαντικό νομίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει πάντα μια απαλή γεύση και πότέ ξινός και πικρός.
Παραγγελία ανταλλακτικών, εργαλείων. Λύσιμο, καθάρισμα, λίπανση, μοντάρισμα μηχανής.Πάντως η μηχανή, έχει αρκετή βρωμιά ακόμα.........
Προσπαθώ να παραγγέλνω πακέτα με αξία κάτω από 100 δολλάρια τα οποία δεν έχουν μεγάλο όγκο.Για παραγγελίες από Αμερική πόσο χρόνο περιμένετε να παραλάβετε;
Από τον Καναδά (Orphan Espresso) μου έρχονται συνήθως σε 7 με 10 ημέρες. Προσοχή στον τρόπο μεταφοράς. USPS. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με courier.
Για ερωτήσεις εδώ είμαστε.
Χρήστο, μήπως να μεταφέρεις το θέμα από εδώ και πέρα στο thread των χειροκίνητων μηχανών?
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Κάποτε για να καταραστούμε κάποιον λέγαμε να σου καεί το βίντεο....τώρα θα λέμε να σου καεί η ....(δεν το λέω,δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι για τέτοιο εργαλείο)stelios έγραψε:Χρήστο (admin). Τα μέλη του φόρουμ ζητάμε να διαγραφούν οι φωτογραφίες και τα διθυραμβικά σχόλια γιατι σκανδαλίζουν τα χρηστά έθιμα.
- dgn
- Δημοσιεύσεις: 128
- Εγγραφή: Δευ Σεπ 13, 2010 10:34 pm
- Όνομα: Δημήτριος
- Μηχανή:: Silvia heavy mod
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Major
- 2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Τοποθεσία: Athens
Re: Μεταχειρισμένη Olympia Cremina 67
Μεγειές και καλορίζικη!
Όλοι νομίζω ζηλεύουμε την αγορά, ελπίζοντας να έχει και άλλες ο πωλητής
Αξίζει μια πλήρης ανατακατασκευή. Αν θυμάμαι καλά όλα τα spare parts τα έχει το Orphan Espresso.
Όλοι νομίζω ζηλεύουμε την αγορά, ελπίζοντας να έχει και άλλες ο πωλητής
Αξίζει μια πλήρης ανατακατασκευή. Αν θυμάμαι καλά όλα τα spare parts τα έχει το Orphan Espresso.