Σελίδα 17 από 19

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 12:54 am
από stelios
Βαγγέλη, μια χαρά είναι η Pro.
Πρέπει να αγοράσεις όμως tamper που να εφαρμόζει στο καλαθάκι.
Άλλαξε αυτό που αγόρασες με τίποτα φλυτζάνια ή ότι άλλο σου αρέσει στο μαγαζί που το πήρες.
Βάλε το καλαθάκι στη τσέπη και πήγαινε στην Καρύτση που προτείνει ο Γιώργος (Artisti).
Το μανόμετρο και τα θερμομετρικά stick είναι σχεδόν άχρηστα.
Η μηχανή θέλει υπομονή & μύλο.
Μην καθυστερήσεις την αγορά μύλου, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να απογοητευτείς.

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 1:25 am
από stelios
Βαγγέλη, αν αγόραζα πάλι μύλο, θα έψαχνα τα reviews του OrphanEspresso Lido 2. Τώρα τον πουλάνε και στο Coffeehit
Για ρίξε μια ματιά. Φαίνεται ενδιαφέρον συνδυασμός με τη μηχανή που πήρες.

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 3:25 am
από drevan
Γιώργο ευχαριστώ για την πληροφορία θα πάω αύριο στην Καρύτση! Σε εκείνο το μαγαζί με είδη καπνιστού εννοείς?

Στέλιο μήπως με κουράσει ο χειροκίνητος μύλος? Και τον παρατήσω στο τέλος δηλαδή...

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 8:52 am
από drevan
Μόλις έκανα ένα search μάλλον εννοείς το μαγαζί cookware. Δυστυχώς βλέπω δέχεται μόνο Δευτέρα με Παρασκευή οπότε θα πρέπει να περιμένω :a042:

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 10:57 am
από stelios
drevan έγραψε:...
Στέλιο μήπως με κουράσει ο χειροκίνητος μύλος? Και τον παρατήσω στο τέλος δηλαδή...
Δεν είναι θέμα κούρασης. Μερικά δευτερόλεπτα υπόθεση είναι το τρίψιμο του καφέ. Το θέμα είναι να κρατάει ο μύλος τις ρυθμίσεις του, να κόβει ομοιόμορφα και να μην έχει παρακράτηση καφέ.

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 12:47 pm
από drevan
θενξ θα το τσεκάρω :) Από εδώ Ελλάδα σε ηλεκτρικό καμία πρόταση? Σε νορμάλ επίπεδα γιατί έχει ήδη αρχίσει η γκρίνια στο σπίτι! :waf:

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 12:51 pm
από stelios
Για μύλους, κοίτα στα αντίστοιχα threads.
Εδώ θα είμαστε offtopic.

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2015 5:40 pm
από drevan
stelios έγραψε:Για μύλους, κοίτα στα αντίστοιχα threads.
Εδώ θα είμαστε offtopic.
Σωστά! Ευχαριστώ πολύ και πάλι! :)

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2015 9:52 am
από drevan
Καλημέρα παιδιά! Να κάνω και εγώ ένα update, πήρα μύλο τον i1 την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις χτες το tamper γιατί ήταν σε έλλειψη, οπότε τώρα είμαι σε θέση να φτιάχνω σωστούς καφέδες και να βγάζω συμπεράσματα. Όσον αφορά το χρόνο εκχύλισης είναι γύρω στα 30 sec? και πότε μετράει από το pre infusion ή κατά το κατέβασμα? Σχετικά με το tamping είναι μέτριο θα έλεγα, δεν βάζω όλο μου το βάρος πάνω όπως βλέπω σε πολλά βίντεο, και η ποσότητα μεταξύ 13-14g γιατί έχω και 49mm basket, πιο πολύ μου φαίνεται πολύ δυνατός..

Βαγγέλης

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2015 10:10 am
από StarChamber
Οι χειροκίνητες μηχανες εχουν τους δικους τους κανονες. Αυτο δε σημαινει οτι θα σου πω εναν αριθμο και καθαρισες. Επειδη ολο το παιχνιδι το εχεις στα χερια σου, εσυ θα κανονισεις ποσο θα σου παρει. Εγω προσωπικα εχω βγαλει μελι ακομα και με 20 δευτερα pre-infusion και 7-8 pull. Ρυθμισε το αναλογα και σκεψου λογικα. Οσο πιο πολυ πατας τοσο περισσοτερο pre-infusion χρειαζεσαι ωστε να διαβραχει ο καφες. Αντιστροφα, οσο λιγοτερο δυνατα πατας τοσο λιγοτερο pre-infusion χρειαζεσαι και μπορει να δεις σταγονες να τρεχουν πριν το pull. Δες κι αυτα τα πολυ ωραια βιντεο με το διαφανο portafilter





Προσωπικα, κοβω λεπτοτερα και κανω χαλαρο tamping-levelling. Απο τη στιγμη που σηκωσω το μοχλο να περασει το νερο σε 25 δευτερα εχω τελειωσει. Σταθερα 40ml στο φλυτζανι με 2 ποντους κρεμα.