La Pavoni Europiccola
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Βαγγέλη, μια χαρά είναι η Pro.
Πρέπει να αγοράσεις όμως tamper που να εφαρμόζει στο καλαθάκι.
Άλλαξε αυτό που αγόρασες με τίποτα φλυτζάνια ή ότι άλλο σου αρέσει στο μαγαζί που το πήρες.
Βάλε το καλαθάκι στη τσέπη και πήγαινε στην Καρύτση που προτείνει ο Γιώργος (Artisti).
Το μανόμετρο και τα θερμομετρικά stick είναι σχεδόν άχρηστα.
Η μηχανή θέλει υπομονή & μύλο.
Μην καθυστερήσεις την αγορά μύλου, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να απογοητευτείς.
Πρέπει να αγοράσεις όμως tamper που να εφαρμόζει στο καλαθάκι.
Άλλαξε αυτό που αγόρασες με τίποτα φλυτζάνια ή ότι άλλο σου αρέσει στο μαγαζί που το πήρες.
Βάλε το καλαθάκι στη τσέπη και πήγαινε στην Καρύτση που προτείνει ο Γιώργος (Artisti).
Το μανόμετρο και τα θερμομετρικά stick είναι σχεδόν άχρηστα.
Η μηχανή θέλει υπομονή & μύλο.
Μην καθυστερήσεις την αγορά μύλου, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να απογοητευτείς.
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Βαγγέλη, αν αγόραζα πάλι μύλο, θα έψαχνα τα reviews του OrphanEspresso Lido 2. Τώρα τον πουλάνε και στο Coffeehit
Για ρίξε μια ματιά. Φαίνεται ενδιαφέρον συνδυασμός με τη μηχανή που πήρες.
Για ρίξε μια ματιά. Φαίνεται ενδιαφέρον συνδυασμός με τη μηχανή που πήρες.
-
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2015 9:22 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Astoria Sonia AL1
- 2η Μηχανή:: VΒΜ 2b, Stradivari
- Μύλος:: TalWs
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Hottop b2k+
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Γιώργο ευχαριστώ για την πληροφορία θα πάω αύριο στην Καρύτση! Σε εκείνο το μαγαζί με είδη καπνιστού εννοείς?
Στέλιο μήπως με κουράσει ο χειροκίνητος μύλος? Και τον παρατήσω στο τέλος δηλαδή...
Στέλιο μήπως με κουράσει ο χειροκίνητος μύλος? Και τον παρατήσω στο τέλος δηλαδή...
-
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2015 9:22 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Astoria Sonia AL1
- 2η Μηχανή:: VΒΜ 2b, Stradivari
- Μύλος:: TalWs
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Hottop b2k+
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Μόλις έκανα ένα search μάλλον εννοείς το μαγαζί cookware. Δυστυχώς βλέπω δέχεται μόνο Δευτέρα με Παρασκευή οπότε θα πρέπει να περιμένω
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Δεν είναι θέμα κούρασης. Μερικά δευτερόλεπτα υπόθεση είναι το τρίψιμο του καφέ. Το θέμα είναι να κρατάει ο μύλος τις ρυθμίσεις του, να κόβει ομοιόμορφα και να μην έχει παρακράτηση καφέ.drevan έγραψε:...
Στέλιο μήπως με κουράσει ο χειροκίνητος μύλος? Και τον παρατήσω στο τέλος δηλαδή...
-
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2015 9:22 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Astoria Sonia AL1
- 2η Μηχανή:: VΒΜ 2b, Stradivari
- Μύλος:: TalWs
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Hottop b2k+
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
θενξ θα το τσεκάρω Από εδώ Ελλάδα σε ηλεκτρικό καμία πρόταση? Σε νορμάλ επίπεδα γιατί έχει ήδη αρχίσει η γκρίνια στο σπίτι!
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Για μύλους, κοίτα στα αντίστοιχα threads.
Εδώ θα είμαστε offtopic.
Εδώ θα είμαστε offtopic.
-
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2015 9:22 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Astoria Sonia AL1
- 2η Μηχανή:: VΒΜ 2b, Stradivari
- Μύλος:: TalWs
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Hottop b2k+
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Σωστά! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!stelios έγραψε:Για μύλους, κοίτα στα αντίστοιχα threads.
Εδώ θα είμαστε offtopic.
-
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2015 9:22 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Astoria Sonia AL1
- 2η Μηχανή:: VΒΜ 2b, Stradivari
- Μύλος:: TalWs
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Hottop b2k+
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Καλημέρα παιδιά! Να κάνω και εγώ ένα update, πήρα μύλο τον i1 την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις χτες το tamper γιατί ήταν σε έλλειψη, οπότε τώρα είμαι σε θέση να φτιάχνω σωστούς καφέδες και να βγάζω συμπεράσματα. Όσον αφορά το χρόνο εκχύλισης είναι γύρω στα 30 sec? και πότε μετράει από το pre infusion ή κατά το κατέβασμα? Σχετικά με το tamping είναι μέτριο θα έλεγα, δεν βάζω όλο μου το βάρος πάνω όπως βλέπω σε πολλά βίντεο, και η ποσότητα μεταξύ 13-14g γιατί έχω και 49mm basket, πιο πολύ μου φαίνεται πολύ δυνατός..
Βαγγέλης
Βαγγέλης
- StarChamber
- Δημοσιεύσεις: 38
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 04, 2014 1:47 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: LaPavoni Europiccola
- 2η Μηχανή:: Minipresso
- Μύλος:: Lelit PL043MM
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Taf, Exo's, Qahwa, Tailor Made
- Τοποθεσία: Χαϊδάρι, Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Οι χειροκίνητες μηχανες εχουν τους δικους τους κανονες. Αυτο δε σημαινει οτι θα σου πω εναν αριθμο και καθαρισες. Επειδη ολο το παιχνιδι το εχεις στα χερια σου, εσυ θα κανονισεις ποσο θα σου παρει. Εγω προσωπικα εχω βγαλει μελι ακομα και με 20 δευτερα pre-infusion και 7-8 pull. Ρυθμισε το αναλογα και σκεψου λογικα. Οσο πιο πολυ πατας τοσο περισσοτερο pre-infusion χρειαζεσαι ωστε να διαβραχει ο καφες. Αντιστροφα, οσο λιγοτερο δυνατα πατας τοσο λιγοτερο pre-infusion χρειαζεσαι και μπορει να δεις σταγονες να τρεχουν πριν το pull. Δες κι αυτα τα πολυ ωραια βιντεο με το διαφανο portafilter
Προσωπικα, κοβω λεπτοτερα και κανω χαλαρο tamping-levelling. Απο τη στιγμη που σηκωσω το μοχλο να περασει το νερο σε 25 δευτερα εχω τελειωσει. Σταθερα 40ml στο φλυτζανι με 2 ποντους κρεμα.
Προσωπικα, κοβω λεπτοτερα και κανω χαλαρο tamping-levelling. Απο τη στιγμη που σηκωσω το μοχλο να περασει το νερο σε 25 δευτερα εχω τελειωσει. Σταθερα 40ml στο φλυτζανι με 2 ποντους κρεμα.