La Pavoni Europiccola
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Naked portafilter έχει κι εδώ : http://tinyurl.com/cc32p2o (www.coffeemaker-spareparts.com/)
-
- Δημοσιεύσεις: 74
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:41 pm
- Όνομα: Nίκος
- Μηχανή:: Pavoni ecn
- 2η Μηχανή:: Pavomi Europiccola
- Μύλος:: ascaso i2-mini
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Οταν ενοω δυσκολα ενω μετα 3/4 της δυναμης μου και( πιστεψε με εχω πολυ δυναμη ειμαι 110 κιλα πρωην αθλητης ) .
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Κόψε τότε πιο χονδρά. Από ποσότητα, πόσο καφέ βάζεις ?
-
- Δημοσιεύσεις: 74
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:41 pm
- Όνομα: Nίκος
- Μηχανή:: Pavoni ecn
- 2η Μηχανή:: Pavomi Europiccola
- Μύλος:: ascaso i2-mini
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
14 γρ. ακου ομως και το απιστευτο , επειδη ανεφερες κατι για τον καφε σκεφτηκα μηπως αυτος που ειχα δεν ηταν καταλληλος , πεταχτηκα στον γειτονικο καφεκοπτειο και πηρα καποιον ουτε που ξερω τι ειναι . Λοιπον ιδιο κοψιμο ιδιο πατημα και εβγαλα καιμακι , βεβαια η γευση του δεν ηταν τιποτε ιδιαιτερο αλλα τωρα εχω εναν μπουσουλα . Θα παω αυριο στο taf να παρω san pendro και βλεπουμε .
Σε ευχαριστω βρε Στελιο !
Σε ευχαριστω βρε Στελιο !
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Πολύ ωραία!
Η μηχανή αυτή είναι κάπως ιδιότροπη, όπως διαπίστωσες. Θέλει το χρόνο της. Όμως θα την ευχαριστηθείς. Σε λίγο θα αρχίσεις να την καταλαβαίνεις και θα σε ανταμείψει με υπέροχα καφεδάκια σε γεύση, άρωμα και κρέμα.
Η μηχανή αυτή είναι κάπως ιδιότροπη, όπως διαπίστωσες. Θέλει το χρόνο της. Όμως θα την ευχαριστηθείς. Σε λίγο θα αρχίσεις να την καταλαβαίνεις και θα σε ανταμείψει με υπέροχα καφεδάκια σε γεύση, άρωμα και κρέμα.
- dimogrec
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Δευ Απρ 05, 2010 1:25 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: La Pavoni Europiccola
Ακολουθησε τις συμβουλες του steliou, το tamping ειναι το τελευταιο που μετραει στην Pavoni. Περισσοτερη σημασια έχουν τα γραμμάρια κ το αλεσμα (το διαπυστωσες κ μονος σου). Μπουσουλας η δυναμη με την οποια κατεβαινει ο μοχλος ( η οποια κατα την αποψη μου δε πρεπει να ειναι πολυ μεγαλη.. καμία σχεση με τον τυπο στο προηγουμενο βιντεο που έχει κρεμαστει απο το το μοχλο) κ η ροη του καφέ (θα σε βοηθησει κ το γυμνο οπως σου ειπε κ ο στελιος). Επισης οπως πιθανον να διαβασες κ εδω μεσα ηδη η Pavoni ανεβαζει γρηγορα θερμοκρασια και τα δεδομενα αλλαζουν απο τον πρωτο στο δευτερο διαδοχικο καφε...
Δες κ το παρακατω βιντεο κ οπου αλλου μπορω να βοηθησω, ευχαριστως..
Υ.Γ. για αρχη θα σου προτεινα οποιοδήποτε καφε, καποιο φτηνο, αρκει να ειναι φρεσκος...
Δες κ το παρακατω βιντεο κ οπου αλλου μπορω να βοηθησω, ευχαριστως..
Υ.Γ. για αρχη θα σου προτεινα οποιοδήποτε καφε, καποιο φτηνο, αρκει να ειναι φρεσκος...
-
- Δημοσιεύσεις: 74
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:41 pm
- Όνομα: Nίκος
- Μηχανή:: Pavoni ecn
- 2η Μηχανή:: Pavomi Europiccola
- Μύλος:: ascaso i2-mini
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Σημερα δεν μπρολαβα να περασω απο Taf και ετσι πηρα 100 γραμ. απο ενα καφεκοπτειο στην Ν Ιωνια . Λιγο ποιο λεπτο κοψιμο λιγοτερο πατημα και
ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα γευσης και κρεμας . Δοκιμασα και τον χθεσινο και επισης καλο αποτελεσμα , ξαναβαλα τον αιθιοπιας απο taf και
τζιφος το αποτελεσμα . Ευτυχως που με πονηρεψε ο Στελιος αλλιως ακομα θα πεδευομουν μεχρι να τελειωσει το σακουλακι . Δεν μπορω να το εξηγησω
ο καφες ηταν φρεσκος , ισως η ποικιλια αυτη να ειχε θεμα .
Τωρα θα παρω τον αγαπημενο μου SAn Pedro και θα προσπαθησω να βρω το καταλληλο κοψιμο νομιζω τωρα θα ειναι ευκολοτερο . Επισης το πατητημα
σε αυτη την μηχανη μαλλον πρεπει να ειναι μεσαιο .
ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα γευσης και κρεμας . Δοκιμασα και τον χθεσινο και επισης καλο αποτελεσμα , ξαναβαλα τον αιθιοπιας απο taf και
τζιφος το αποτελεσμα . Ευτυχως που με πονηρεψε ο Στελιος αλλιως ακομα θα πεδευομουν μεχρι να τελειωσει το σακουλακι . Δεν μπορω να το εξηγησω
ο καφες ηταν φρεσκος , ισως η ποικιλια αυτη να ειχε θεμα .
Τωρα θα παρω τον αγαπημενο μου SAn Pedro και θα προσπαθησω να βρω το καταλληλο κοψιμο νομιζω τωρα θα ειναι ευκολοτερο . Επισης το πατητημα
σε αυτη την μηχανη μαλλον πρεπει να ειναι μεσαιο .
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Pavoni Europiccola
Πολύ ωραία Νίκο. Και o sweet blue ταιριάζει στη Europiccola.
Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση για το θέμα που έχει με τον καφέ Αιθιοπίας. Ας με διορθώσουν οι ειδικότεροι της παρέας που έχουν χρόνια τέτοιες μηχανές.
Aπό αυτά που διάβασα κυρίως στο greekespresso και αλλού κατέληξα στο εξής :
* Specialty Coffee σε κανονική μηχανή ==> Χοντρό κόψιμο, πάνω από 17γρ καφέ, δυνατό tamping, Αυτός μάλλον είναι ο τρόπος που επικρατεί στο forum μας και στην Αμερική. Συνοδεύει όλη τη κίνηση του third wave στον καφέ.
* Lever Machine ==> Όλα είναι ανάποδα. Λεπτό κόψιμο, μέχρι 16 γρ, μέτριο tamping. Ο παραδοσιακός Ιταλικός τρόπος. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η μηχανή σχεδιάστηκε το 1950 και μάλλον έχει στηθεί σ' αυτό το σενάριο.
Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος και να γίνονται και στη europiccola αυτά και απλώς να χρειάζεται δοκιμές με άλλα σενάρια. Είναι πολλές οι παράμετροι!
Από περιέργεια, δοκίμασε 18γρ Αιθιοπίας, μέτριο κόψιμο και δυνατό tamping. Νομίζω ότι θα πάρεις 30 ml υπέροχου καφέ με κρέμα και φοβερό σώμα. Αλλά δυστυχώς μόνο 30 ml. Για κάνε μια προσπάθεια ακόμα.
Γιάννη (nefilim) και Δημήτρη (dimogrec) καλά τα λέω ? Χωρίς τις συμβουλές σας θα την είχα διώξει τη μηχανή εδώ και μήνες.
Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση για το θέμα που έχει με τον καφέ Αιθιοπίας. Ας με διορθώσουν οι ειδικότεροι της παρέας που έχουν χρόνια τέτοιες μηχανές.
Aπό αυτά που διάβασα κυρίως στο greekespresso και αλλού κατέληξα στο εξής :
* Specialty Coffee σε κανονική μηχανή ==> Χοντρό κόψιμο, πάνω από 17γρ καφέ, δυνατό tamping, Αυτός μάλλον είναι ο τρόπος που επικρατεί στο forum μας και στην Αμερική. Συνοδεύει όλη τη κίνηση του third wave στον καφέ.
* Lever Machine ==> Όλα είναι ανάποδα. Λεπτό κόψιμο, μέχρι 16 γρ, μέτριο tamping. Ο παραδοσιακός Ιταλικός τρόπος. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η μηχανή σχεδιάστηκε το 1950 και μάλλον έχει στηθεί σ' αυτό το σενάριο.
Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος και να γίνονται και στη europiccola αυτά και απλώς να χρειάζεται δοκιμές με άλλα σενάρια. Είναι πολλές οι παράμετροι!
Από περιέργεια, δοκίμασε 18γρ Αιθιοπίας, μέτριο κόψιμο και δυνατό tamping. Νομίζω ότι θα πάρεις 30 ml υπέροχου καφέ με κρέμα και φοβερό σώμα. Αλλά δυστυχώς μόνο 30 ml. Για κάνε μια προσπάθεια ακόμα.
Γιάννη (nefilim) και Δημήτρη (dimogrec) καλά τα λέω ? Χωρίς τις συμβουλές σας θα την είχα διώξει τη μηχανή εδώ και μήνες.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: La Pavoni Europiccola
Εγώ πάντως βλέποντας και το video του Δημήτρη...έχω αρχίσει να κάνω πονηρές σκέψεις για καμιά μεταχειρισμένη.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- dimogrec
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Δευ Απρ 05, 2010 1:25 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: La Pavoni Europiccola
Μια χαρα τα λες stelio, κ εγω δεν ξεπερναω τα 16γρ στην Pavoni. Wide μην τρελλενεσαι θα τη μαθεις κ θα την ευχαριστηθεις. Οι speciality καφεδες ειναι λιγο πιο ιδιοτροποι από τους "κοινους" κ ισως πιο δυσκολοι. Μια συμβουλη ακομα. Μην αλλαζεις καφεδες τοσο συχνα στην αρχη γιατι θα μπερδευτεις.πιασε εναν (οποιον να'ναι, αρκει να'ναι φρεσκος) κ πειραματισου σε αυτον. Απο καφε σε καφε αλλαζει το grinding (οπως σε όλες τις μηχανες) κ καμια φορα αλλαζει κ η δοσολογια, αν κολλησεις Αθηνα ειμαι,κεντρο, παρτην αγκαλια κ φερτην να "παιξουμε με τους λεβιεδες μας"