Expobar Brewtus IV
Re: Expobar Brewtus IV
Συμφωνω απολυτα μαζι σας. Ο Ippanema θα σερβιρεται μονο σε αυτους που θελω να τιμωρησω .
O Cachoeira ειναι η επομενη παραγγελια, εχω παρει και τον Organic Sidamo roasting date 08/12/10 αλλα δεν τον εχω δοκιμασει ακομα.
Μια ερωτηση ποια ειναι η καλυτερη περιοδος για τον καφε απο το roasting date?
O Cachoeira ειναι η επομενη παραγγελια, εχω παρει και τον Organic Sidamo roasting date 08/12/10 αλλα δεν τον εχω δοκιμασει ακομα.
Μια ερωτηση ποια ειναι η καλυτερη περιοδος για τον καφε απο το roasting date?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Expobar Brewtus IV
Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από τον καφέ και τον τύπο του roasting. Πάντως εγώ θέλω να είναι κατά μέγιστο 2 εβδομάδες μετά την RD αν και έχω πιει πχ τον Cachoeira και μετά από τρεις εβδομάδες και δεν παρατήρησα κάτι το αρνητικό.
Ο λόγος που σου είπα να αλλάξεις τον καφέ είναι γιατί μου έκανε εντύπωση ότι δεν βρήκες κατάλληλη ρύθμιση στον Vario όπως ήρθε από το εργοστάσιο και που για μένα μια πιθανή εκδοχή για αυτό θα ήταν ότι ο ippanema ίσως να μην είναι τόσο φρέσκος. Οπότε πριν καταφύγεις στα μαστορέματα απλά άλλαξε σε San Pedro που είναι o καφές που ήδη έχεις με την πιο πρόσφατη RD.
Μόλις ξεκαθαρίσεις τα πράγματα και μάθεις τον μύλο σου θα ήθελα στο κατάλληλο topic με τους μύλους (γιατί εδώ ο τίτλος αναφέρεται στην μηχανή) να μας κάνεις μια αναφορά στο τι εννοείς με τον όρο καλιμπράρισμα. Αναφέρεσαι στον προσδιορισμό του σημείου που τα burrs ακουμπάνε;
Update
Τελικά βρήκα αυτό που αναφέρεις σαν καλιμπράρισμα που είναι κάτι που προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
"Calibrating the Vario with the new calibration screw."
Οπότε κανένα θέμα με μαστορέματα.
Μόλις ξεκαθαρίσεις τα πράγματα και μάθεις τον μύλο σου θα ήθελα στο κατάλληλο topic με τους μύλους (γιατί εδώ ο τίτλος αναφέρεται στην μηχανή) να μας κάνεις μια αναφορά στο τι εννοείς με τον όρο καλιμπράρισμα. Αναφέρεσαι στον προσδιορισμό του σημείου που τα burrs ακουμπάνε;
Update
Τελικά βρήκα αυτό που αναφέρεις σαν καλιμπράρισμα που είναι κάτι που προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
"Calibrating the Vario with the new calibration screw."
Οπότε κανένα θέμα με μαστορέματα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Expobar Brewtus IV
εννοειται οτι δεν εχει να κανει με μαστορεματα (οχι απο τωρα τουλαχιστον). Ειναι μια ευκολη και ακινδυνη διαδικασια.
Re: Expobar Brewtus IV
καλησπερα. μπορει καποιος να μου πει πως θα ρυθμισω την πιεση εκχυλισης στα 9 bars. Την μεγιστη στα ποσα θα πρεπει να την ρυθμισω? τωρα ειναι στα 10 bars.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Expobar Brewtus IV
Τα 10 bars τα μετράς με το τυφλό; εάν ναι είσαι καλά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Expobar Brewtus IV
ναι με το τυφλο. αλλα στην εκχυλιση μου βγαζει μεχρι 6. μαλλον πρεπει να κοψω τον καφε πιο λεπτο σωστα?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Expobar Brewtus IV
Σωστά θέλει πιο λεπτό κόψιμο. Λογικά όμως με 6 bar οι χρόνοι σου θα έπρεπε να ήταν σχετικά γρήγοροι.
ΥΓ Ελπίζω να χρησιμοποιείς τον San Pedro και διπλό καλαθάκι.
ΥΓ Ελπίζω να χρησιμοποιείς τον San Pedro και διπλό καλαθάκι.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Expobar Brewtus IV
Νίκο μία χαρά είναι η πίεση όπως σου είπε ο Χρήστος.
Ψιλότερο κόψιμο χρειάζεσαι και καλό πάτημα.10-15 κιλά.
Μήν ανέβεις ολόκληρος πάνω στο tamper!
Καλές προπονήσεις!
Υ.Γ.Όποτε μπορέσεις δείξε μας καμία φωτογραφία και τίποτις απο τον μύλο σου!Βλ. viewtopic.php?f=2&p=9285#p9285
Ψιλότερο κόψιμο χρειάζεσαι και καλό πάτημα.10-15 κιλά.
Μήν ανέβεις ολόκληρος πάνω στο tamper!
Καλές προπονήσεις!
Υ.Γ.Όποτε μπορέσεις δείξε μας καμία φωτογραφία και τίποτις απο τον μύλο σου!Βλ. viewtopic.php?f=2&p=9285#p9285
Re: Expobar Brewtus IV
san pedro και διπλο φιλτρο σωστα. Πατημα παντα συαθερο (Espro tamper). το περιεργο ειναι οτι χθες με μεγιστη 11bars (εργοστασιακη) εκανε εκχυλιση σε 28 δευτερα , πιεση 10,1 τα 60ml. σημερα την κατεβασα στα 10 μεγιστη, με ιδια κοψιματα, γραμμαρια κλπ εκανε εκχυλιση σε 23 δευτερα, τα 60ml με πιεση 6-7 bars. εχω μπερδευτει.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Expobar Brewtus IV
Κάτι μάλλον πήγε στραβά στην διανομή-πάτημα του καφέ. Υποθέτω ότι για να λες βάζεις ακριβώς την ίδια ποσότητα καφέ χρησιμοποιείς ψηφιακή ζυγαριά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.