Rocket Appartamento Αφρόγαλα
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Καλημέρα σας, είμαι από χθες κάτοχος μιας Rocket Appartamento και ενός Baratza Sette 270 (αυτό είναι το ευχάριστο κομμάτι), καφεδάκι έκανα μια χαρά (επίσης ευχάριστο κομμάτι), αφρόγαλα όμως ...τραγωδία . Είχα την Gaggia Classic 14 και έκανα μια χαρά αφρόγαλα και χθες με την Appartamento χάλασα 4 λίτρα γάλα (2 λίτρα 0 %, 1 λίτρο 1,5 % και 1 λίτρο 3,5 %). Το μοναδικό που κατάφερα ήταν να χιλιοκαώ από τις πολλές προσπάθειες. Καταρχήν ξέρω πως το ένα ακροφύσιο δεν έχει καμία σχέση με το άλλο, επίσης γνωρίζω πως με αυτού του είδους τα ακροφύσια πρέπει στην αρχή να τα έχεις στην επιφάνεια και αφού ζεσταθεί η γαλατιέρα το βυθίζεις περίπου 1 εκατοστό. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που σας ανέφερα. Η ακίδα στο ακροφύσιο του ατμού έχει 2 οπές, έβλεπα ένα βιντεάκι το οποίο είχε 2 απόπειρες για αφρόγαλα με μια Appartamento στο οποίο φαίνεται η μία απόπειρα να γίνεται με ακίδα με 3 οπές και το αφρόγαλα βγαίνει τέλειο και στην άλλη με 2 οπές και το αφρόγαλα αποτυχία, αλλά δε μου κάθεται να υπάρχει τόσο σοβαρό θέμα και να μην το έχουνε προβλέψει από την εταιρία κατά την παραγωγή, λογικά θα φταίω εγώ. Υπάρχει περίπτωση να έχει πολύ δύναμη ο ατμός ή να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία ? Έχει κανείς να προτείνει τίποτα ? ή καμία ιδέα ή συμβουλή ?
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Δεν ξέρω αν βοηθάει ή αν είμαι στο σωστό δρόμο αλλά σε παρόμοιο πρόβλημα έχω κάνει τα εξής:
1) έχω μειώσει την θερμοκρασία για το steaming
2) μεγαλύτερο δοχείο με περισσότερο γάλα
3) μικρότεροι χρόνοι παρασκευής για αφρόγαλα
1) έχω μειώσει την θερμοκρασία για το steaming
2) μεγαλύτερο δοχείο με περισσότερο γάλα
3) μικρότεροι χρόνοι παρασκευής για αφρόγαλα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν κατά σειρά:PublicDomain έγραψε: ↑Παρ Δεκ 06, 2019 11:02 amΔεν ξέρω αν βοηθάει ή αν είμαι στο σωστό δρόμο αλλά σε παρόμοιο πρόβλημα έχω κάνει τα εξής:
1) έχω μειώσει την θερμοκρασία για το steaming
2) μεγαλύτερο δοχείο με περισσότερο γάλα
3) μικρότεροι χρόνοι παρασκευής για αφρόγαλα
1) Αν υπάρχει κάποιο link το οποίο δίνει οδηγίες σχετικά με αυτό θα με ενδιέφερε
2) Χρησιμοποίησα και 350αρα και 500αρα γαλατιέρα, πιστεύω πως για ένα καπουτσίνο είναι υπέρ αρκετό αλλά και πάλι πόσο παραπάνω γάλα να βάλω?
3) Οι μικρότεροι χρόνοι θεωρώ πως είναι λογικό, ούτως η άλλως το μέτρο σύγκρισης είναι η θερμοκρασία που νιώθεις στο χέρι σου.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Είναι καθαρά θέμα τεχνικής οπότε είναι μέχρι να το βρεις, μετά θα κάνεις αφρόγαλα ακόμη και με γάλα αμυγδάλου!
Ο ατμός σίγουρα είναι πιο ξηρός (ποιοτικός) και πιο επιθετικός σε σχέση με την gaggia γιατί τα καζάνια τους έχουν τεράστια διαφορά, οπότε πρέπει να είσαι πάρα πολύ γρήγορος σε οτι κάνεις.
Ψάξε την ανάρτηση της Σταυριάνας όπου αναλύει ακριβώς την τεχνική.
Κάτι που με βοήθησε προσωπικά -και το έχω γράψει αρκετές φορές- είναι οι δοκιμές με σαπουνόνερο.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Το έχω διαβάσει που το έχεις πει για το σαπουνόνερο, αλλά πώς ? Με σαπούνι πιάτων ?Luckees έγραψε: ↑Παρ Δεκ 06, 2019 12:17 pm
Είναι καθαρά θέμα τεχνικής οπότε είναι μέχρι να το βρεις, μετά θα κάνεις αφρόγαλα ακόμη και με γάλα αμυγδάλου!
Ο ατμός σίγουρα είναι πιο ξηρός (ποιοτικός) και πιο επιθετικός σε σχέση με την gaggia γιατί τα καζάνια τους έχουν τεράστια διαφορά, οπότε πρέπει να είσαι πάρα πολύ γρήγορος σε οτι κάνεις.
Ψάξε την ανάρτηση της Σταυριάνας όπου αναλύει ακριβώς την τεχνική.
Κάτι που με βοήθησε προσωπικά -και το έχω γράψει αρκετές φορές- είναι οι δοκιμές με σαπουνόνερο.
Θυμάσαι το nick name της για να το βάλω στην αναζήτηση ?
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Jazz
Η λογική είναι αυτή. Με νεράκι και υγρό πιάτων προσπαθείς να πετύχεις σαπουνάδα που στο τέλος να θυμίζει αφρόγαλα (πολύ μικρές φουσκάλες).
Η μόνη διαφορά είναι οτι χρησιμοποίησα ένα διάφανο ποτήρι, που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, ώστε από το πλάι να βλέπω πόσο και πότε πρέπει να βυθίζω το ακροφύσιο και να πετύχω τον τέλειο εσωτερικό στροβιλισμό.
Η λογική είναι αυτή. Με νεράκι και υγρό πιάτων προσπαθείς να πετύχεις σαπουνάδα που στο τέλος να θυμίζει αφρόγαλα (πολύ μικρές φουσκάλες).
Η μόνη διαφορά είναι οτι χρησιμοποίησα ένα διάφανο ποτήρι, που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, ώστε από το πλάι να βλέπω πόσο και πότε πρέπει να βυθίζω το ακροφύσιο και να πετύχω τον τέλειο εσωτερικό στροβιλισμό.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Έπαθα πλάκα Απίστευτο !!! Σε ευχαριστώ για το βιντεάκι, με το που γυρίσω από τη δουλειά θα βογγίξει το σβέλτο...Luckees έγραψε: ↑Παρ Δεκ 06, 2019 12:32 pmJazz
Η λογική είναι αυτή. Με νεράκι και υγρό πιάτων προσπαθείς να πετύχεις σαπουνάδα που στο τέλος να θυμίζει αφρόγαλα (πολύ μικρές φουσκάλες).
Η μόνη διαφορά είναι οτι χρησιμοποίησα ένα διάφανο ποτήρι, που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, ώστε από το πλάι να βλέπω πόσο και πότε πρέπει να βυθίζω το ακροφύσιο και να πετύχω τον τέλειο εσωτερικό στροβιλισμό.
Σε δεύτερη φάση, ισχύει πως για ζεστό αφρόγαλα χρησιμοποιούμε γάλα με 0% λιπαρά και για κρύο πλήρες ?
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Για του λόγου το αληθές αυτό που λέει ο φίλος ο Luckees το λένε κι εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=dATG3QXaLkY
https://www.youtube.com/watch?v=dATG3QXaLkY
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 20, 2019 6:18 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Επίσης έχω βρει αυτά τα ακροφύσια, https://www.espressocoffeeshop.com/rock ... ption=trueπιστεύετε πως θα υπάρχει διαφορά ?
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Rocket Appartamento Αφρόγαλα
Το ανάποδο. Πλήρες γάλα για ζεστό αφρογαλο και χωρίς λιπαρά για κρύο.Demian1979 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 06, 2019 12:55 pmΣε δεύτερη φάση, ισχύει πως για ζεστό αφρόγαλα χρησιμοποιούμε γάλα με 0% λιπαρά και για κρύο πλήρες ?
Μεγεια κιόλας ο καινούριος εξοπλισμός.
Γνωμη μου είναι να πάρεις ένα ακροφυσιο με μια τρύπα ώστε να προλαβαίνεις να φουσκώσεις το γάλα πριν σε κάψει.