Lelit Bianca DB με pressure profile
-
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 05, 2018 7:22 pm
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Είμαι εδώ και μερικές μέρες ευτυχής κάτοχος της Bianca.
Out of the box, συγκριτικά με την Gaggia που είχα πριν το αποτέλεσμα που παίρνω είναι πραγματικά μέρα με τη νύχτα. Επίσης πολύ "παιχνίδι" με το flow control που αλλάζει αρκετά το ποτήρι!
Πάντως έχω να πω ότι πέρα από τις δυνατότητες της, είναι μια κούκλα. Με πιάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτομαι την κουζίνα και απλά να την χαζεύω
Out of the box, συγκριτικά με την Gaggia που είχα πριν το αποτέλεσμα που παίρνω είναι πραγματικά μέρα με τη νύχτα. Επίσης πολύ "παιχνίδι" με το flow control που αλλάζει αρκετά το ποτήρι!
Πάντως έχω να πω ότι πέρα από τις δυνατότητες της, είναι μια κούκλα. Με πιάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτομαι την κουζίνα και απλά να την χαζεύω
-
- Δημοσιεύσεις: 180
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Καλορίζικη και πάλι και καλά καφεδάκια.pexlibanis έγραψε: ↑Τρί Νοέμ 17, 2020 4:04 pmΕίμαι εδώ και μερικές μέρες ευτυχής κάτοχος της Bianca.
Out of the box, συγκριτικά με την Gaggia που είχα πριν το αποτέλεσμα που παίρνω είναι πραγματικά μέρα με τη νύχτα. Επίσης πολύ "παιχνίδι" με το flow control που αλλάζει αρκετά το ποτήρι!
Πάντως έχω να πω ότι πέρα από τις δυνατότητες της, είναι μια κούκλα. Με πιάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτομαι την κουζίνα και απλά να την χαζεύω
Θα κάνεις χρήση του μεετακινούμενου δοχείο; εμένα πχ θα με βόλευε ετσι οπως έχω τη μηχανή μου, αν και φαντάζομαι την ασχημαινει λίγο αν πάει στο πλάι...
Λεπτομέρεια, αλλά διάβαζα στο home barista παράπονα από κάποιους για το χρώμα του ξύλου που δεν ήταν ίδιο σε ολες τις ξύλινες λαβές, πώς είναι τα δικά σου;
-
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 05, 2018 7:22 pm
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Ευχαριστώ!giorgos.b έγραψε: ↑Τρί Νοέμ 17, 2020 4:33 pm
Καλορίζικη και πάλι και καλά καφεδάκια.
Θα κάνεις χρήση του μεετακινούμενου δοχείο; εμένα πχ θα με βόλευε ετσι οπως έχω τη μηχανή μου, αν και φαντάζομαι την ασχημαινει λίγο αν πάει στο πλάι...
Λεπτομέρεια, αλλά διάβαζα στο home barista παράπονα από κάποιους για το χρώμα του ξύλου που δεν ήταν ίδιο σε ολες τις ξύλινες λαβές, πώς είναι τα δικά σου;
Το μετακίνησα στο πλάι στην αρχή για να γλιτώσω λίγο βάθος γιατί η μηχανή έφτανε μέχρι την άκρη του πάγκου.
Όντως εμφανισιακά τη χαλάει κάπως αν και είναι τελικά θέμα συνήθειας.
Τελικά την μετακίνησα σε άλλο πιο φαρδύ πάγκο οπότε μετέφερα πάλι το δοχείο πίσω.
Οι ξύλινες λαβές είναι όμοιες σε χρώμα με μόνη ορατή διαφορά τις φυσικές κηλίδες του ξύλου
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Καλορίζικη η Bianca,πραγματικη καλονη!
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 25, 2017 10:56 pm
- Μηχανή:: Lelit Bianca PL162T
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Roundcup,Cup10,Tarreso,
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Καλησπερα κι απο εμενα,μετα απο αρκετο καιρο αποφασισα να αγορασω μηχανη αφου πριν 9-10 μηνες αγορασα μυλο (Νiche Zero).
Επελεξα να παρω την Lelit Bianca και μπηκα κατευθειαν στα βαθια αφου δεν ειχα καποιες ιδιαιτερες γνωσης πανω στην παρασκευη του εσπρεσο,πλην αμετρητων βιντεο και αρκετων σχολιων που διαβασα.
Τον Niche δεν τον χρησιμοποιησα ακομη,το μονο που εκανα ηταν να του περασω το Nfc Disc γιατι ειχα κανα 2 συσκευασιες εσπρεσο illy και Lavaza απο την De Longhi EC 155 που ειχα, οποτε ειπα πως εφοσον θα πεταξω που θα πεταξω καφε ας μην ειναι κατι ολοφρεσκο και το λυπηθω.
Για τη Lelit αγορασα 2 VST καλαθακια 18 και 20 gr. Και σκεφτομαι να αγορασω και μια ims ντουζιερα μαζι με μια καλυτερη φλαντζα σιλικονης .
Και ξεκινησε το κακο,πρωτη μερα καφες χωρις καιμακι,ξινος κτλ
Δευτερη μερα τα ιδια και χειροτερα,τριτη μερα αποφασισα να μην δουλεψω καθολου το flow control και να αφησω το paddle τελειος ανοικτο αλλα παλι τζιφος,ασε που η μηχανη πιτσιλισε λιγο καφε κατα την εκχυλιση απο το portafilter (?).
Παρεμπιπτοντως παρατηρησα πως οταν ανοιγω και οταν κλεινω την μηχανη τρεχουν γαι 3-4 λεπτα ορισμενες σταγονες απο τον σωληνας αποστραγγισης του Group,ειναι φυσιολογικο ?
Αποτελεσμα = τραγωδια,δεν ηπιαμε καφε 3 μερες.Να πω οτι δεν το περιμενα θα πω ψεμματα αλλα...
Ρυθμισης δεν αλλαξα στην μηχανη 94 βαθμους στο pid και 125 στον ατμο,η πιεση της αντλιας παραμενη στα 10 bar οπως ηταν (αληθεια να την αλλαξω και να την παω στα 9 ?)
Nερο χρησιμοποιησα προς το παρον εμφιαλωμενο θεωνη (χωρις το φιλτρο) και μαλλον ετσι θα συνεχισω γιατι στην περιοχη το νερο εχει αρκετα αλατα.
Τα πατηματα μου θεωρω πως ηταν καλα αφου to puck εβγαινε ομοιομορφο και ολοκληρο απο το portafilter,αν και σε καποια βιντεο ειδα πως ενδεχομενως αυτο να μην εχει και πολυ σημασια,η δοσεις στα καλαθακια ηταν μετρημενες σωστα αλλα το αποτελεσμα .
Καμια ιδεα στο τι θα πρεπει να προσεξω περισοτερο ?
Ευχαριστω εκ των πρωτερων παιδια.
Επελεξα να παρω την Lelit Bianca και μπηκα κατευθειαν στα βαθια αφου δεν ειχα καποιες ιδιαιτερες γνωσης πανω στην παρασκευη του εσπρεσο,πλην αμετρητων βιντεο και αρκετων σχολιων που διαβασα.
Τον Niche δεν τον χρησιμοποιησα ακομη,το μονο που εκανα ηταν να του περασω το Nfc Disc γιατι ειχα κανα 2 συσκευασιες εσπρεσο illy και Lavaza απο την De Longhi EC 155 που ειχα, οποτε ειπα πως εφοσον θα πεταξω που θα πεταξω καφε ας μην ειναι κατι ολοφρεσκο και το λυπηθω.
Για τη Lelit αγορασα 2 VST καλαθακια 18 και 20 gr. Και σκεφτομαι να αγορασω και μια ims ντουζιερα μαζι με μια καλυτερη φλαντζα σιλικονης .
Και ξεκινησε το κακο,πρωτη μερα καφες χωρις καιμακι,ξινος κτλ
Δευτερη μερα τα ιδια και χειροτερα,τριτη μερα αποφασισα να μην δουλεψω καθολου το flow control και να αφησω το paddle τελειος ανοικτο αλλα παλι τζιφος,ασε που η μηχανη πιτσιλισε λιγο καφε κατα την εκχυλιση απο το portafilter (?).
Παρεμπιπτοντως παρατηρησα πως οταν ανοιγω και οταν κλεινω την μηχανη τρεχουν γαι 3-4 λεπτα ορισμενες σταγονες απο τον σωληνας αποστραγγισης του Group,ειναι φυσιολογικο ?
Αποτελεσμα = τραγωδια,δεν ηπιαμε καφε 3 μερες.Να πω οτι δεν το περιμενα θα πω ψεμματα αλλα...
Ρυθμισης δεν αλλαξα στην μηχανη 94 βαθμους στο pid και 125 στον ατμο,η πιεση της αντλιας παραμενη στα 10 bar οπως ηταν (αληθεια να την αλλαξω και να την παω στα 9 ?)
Nερο χρησιμοποιησα προς το παρον εμφιαλωμενο θεωνη (χωρις το φιλτρο) και μαλλον ετσι θα συνεχισω γιατι στην περιοχη το νερο εχει αρκετα αλατα.
Τα πατηματα μου θεωρω πως ηταν καλα αφου to puck εβγαινε ομοιομορφο και ολοκληρο απο το portafilter,αν και σε καποια βιντεο ειδα πως ενδεχομενως αυτο να μην εχει και πολυ σημασια,η δοσεις στα καλαθακια ηταν μετρημενες σωστα αλλα το αποτελεσμα .
Καμια ιδεα στο τι θα πρεπει να προσεξω περισοτερο ?
Ευχαριστω εκ των πρωτερων παιδια.
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
είναι πολλές οι παράμετροι, ξεκίνα με ένα απλό καφεδάκι...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Καταρχάς καλορίζικη η μηχανή σου είναι από τις κορυφαίες όπως και το σύνολο του πακέτου με τον ΝΖ άρα κατι δεν κάνεις σωστά. Αρχισε με το διπλό καλαθάκι της Λελιτ και όχι το VST που είναι δύσκολο στην χρήση βάλε την ποσότητα του καφέ π.χ. 18γρ και προσπάθησε να βγάλεις στα 25 με 30 " 36 με 38 γρ. καφέ 1:2 δηλαδή με θερμοκρασία που αναγράφεται στον καφέ αλλιώς αν δεν αναγράφει 93 β. για αρχή. Και δες αν υπάρχει ξινίλα.
Αν υπάρχει αύξησε την θερμοκρασία π.χ στους 95 με 96 β. και δες αν δεν σε ικανοποιεί μετά παίξε με την παράμετρο της εκχύλισης στα 35-40 ". Πάντα άλλαζε μια παράμετρο την φορά και σύντομα θα απογειώσεις τον καφέ σου.
Αν υπάρχει αύξησε την θερμοκρασία π.χ στους 95 με 96 β. και δες αν δεν σε ικανοποιεί μετά παίξε με την παράμετρο της εκχύλισης στα 35-40 ". Πάντα άλλαζε μια παράμετρο την φορά και σύντομα θα απογειώσεις τον καφέ σου.
- knight_77
- Δημοσιεύσεις: 87
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 21, 2015 5:53 pm
- Όνομα: Βάιος
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plust PID
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10, Taf
- Τοποθεσία: Κηφισιά
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Νομίζω σε αυτή τη πρόταση κρύβεται το πρόβλημά σου.alexandrosns έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 07, 2021 11:54 pm
...Τον Niche δεν τον χρησιμοποιησα ακομη,το μονο που εκανα ηταν να του περασω το Nfc Disc γιατι ειχα κανα 2 συσκευασιες εσπρεσο illy και Lavaza απο την De Longhi EC 155 που ειχα, οποτε ειπα πως εφοσον θα πεταξω που θα πεταξω καφε ας μην ειναι κατι ολοφρεσκο και το λυπηθω...
Αν ο καφές που χρησιμοποίησες είναι προαλεσμένος, τότε λογικό είναι ο καφές σου να σου βγαίνει κακός.
Τόσο τα baskets της Lelit, όσο και τα VST είναι unpressurized, λειτουργούν δλδ με αλεσμένο καφέ ο οποίος έχει κοπεί σε μύλο
ρυθμισμένο σωστά.
Οι προαλεσμένοι καφέδες των σουπερ μαρκετ είναι κομμένοι αρκετά πιο χοντρά και προορίζονται για χρήση σε moka pots και σε
μηχανές με pressurized baskets, όπου ο βαθμός άλεσης δεν παίζει σημαντικό ρόλο.
Πάρε φρέσκο καφέ σε κόκκους, και κοίταξε να παίρνεις με 18gr καφέ -> 39/40γρ ροφήματος σε περίπου 30".
Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις μικρορυθμίσεις.
Καλορίζικες οι αγορές σου και καλά καφεδάκια
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά.
Βάλε κανονικό καφέ, που το ιδανικό θα ήταν να τον έχεις δοκιμάσει, έτσι ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις..
Βάλε κανονικό καφέ, που το ιδανικό θα ήταν να τον έχεις δοκιμάσει, έτσι ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις..
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 25, 2017 10:56 pm
- Μηχανή:: Lelit Bianca PL162T
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Roundcup,Cup10,Tarreso,
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Lelit Bianca DB με pressure profile
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Έκοψα φρέσκο κάφε και το αποτέλεσμα βελτιώθηκε αισθητά,πολύ καιμάκι δεν έβγαλε αλλά η γεύση του ήταν αρκετά καλή,οπότε θα παίξω λίγο ακόμη με το βαθμό άλεσης και με τους βαθμούς της μηχανής να βρω το καλύτερο αποτέλεσμα.
Και πάλι ευχαριστώ .
Έκοψα φρέσκο κάφε και το αποτέλεσμα βελτιώθηκε αισθητά,πολύ καιμάκι δεν έβγαλε αλλά η γεύση του ήταν αρκετά καλή,οπότε θα παίξω λίγο ακόμη με το βαθμό άλεσης και με τους βαθμούς της μηχανής να βρω το καλύτερο αποτέλεσμα.
Και πάλι ευχαριστώ .