Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
Απάντηση
geoslay
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 6:09 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
Μύλος:: Compak K3
Οι καφέδες μου:: Speciality coffees
Τοποθεσία: Λάρισα

Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Δημοσίευση από geoslay » Πέμ Οκτ 06, 2016 10:54 am

Καλημέρα, επιτέλους κάτοχος της μηχανής του θέματος με περιστροφική αντλία. Έχω μερικές απορίες αλλά θα ήθελα και συμβουλές από κατόχους και μη όσον αφορά την παρασκευή καλού καφέ.
Ποιότητα : Δοκίμασα τον Tigrato και από valcafe (Costa Rica) και δεν είχα αρκετή "κρέμα", είχε λίγη και με μικρή διάρκεια. Λάθος άλεση πιο λεπτή η πιο χοντρή;
Θερμοκρασία: Εργοστασιακή θερμοκρασία είχε 97 βαθμούς, μου φαίνονται πολλοί, σε δοκιμή με χαρμάνι από Valcafe (Rossi) όπως και με τους παραπάνω βγήκε σαν καμένος το πήγα στους 93 βαθμούς. Πια είναι η σωστή ή αποτελεσματική θερμοκρασία;
Χρειάζεται να κάνω κάποιες άλλες ρυθμίσεις στη μηχανή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 2976
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Δημοσίευση από Artisti » Πέμ Οκτ 06, 2016 11:06 am

Δεν υπάρχει μπούσουλας και ειδικά σε καινούργια αστρωτη μηχανή.
Εσύ πρέπει να κάνεις δοκιμές και ανάλογα με το αποτέλεσμα να ρυθμίζεις την ρουτίνα σου.
Επειδή αυτό μπορεί να πάρει μερικά κιλά καφέ ξεκινάς με εύκολους καφέδες που ξέρεις πολύ καλά και αφήνεις για μετά τους δυσκολους και τους άγνωστους.

Καλά καφεδάκια :cfstd:

lio14
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 02, 2012 10:06 pm
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato,
Τοποθεσία: Δροσιά

Re: Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Δημοσίευση από lio14 » Κυρ Οκτ 09, 2016 8:27 pm

Γεια σου φιλε μου και καλοδουλευτη η μηχανη σου.
Ο καιρος που εχεις τη μηχανη σου ειναι πολυ λιγος ακομη για να εκτιμησεις τις δυνατοτητες σου. Ειναι αστρωτη και χρειαζεται χρονος. Για αρχη προσπαθησε τη θερμοκρασια να την εχεις περιπου στους 93 και να παιζεις αναλογα με τον καφε που εχεις. Πολυ προσοχη στην προθέρμανσή της, μπορει το pid να δειχνει την αναμενομενη θερμοκρασια απο τα πρωτα 15 λεπτα αλλα εγω θα σου προτεινα τουλαχιστον 40 λεπτα πριν τη χρησιμοποιησεις. Μερικες φωτογραφιες ή ιδανικα ενα βιντεάκι θα μας διαφωτιζε ωστε να μπορεσουμε να σου πουμε και καποια πραγματα για το αποτελεσμα του καφε σου. Εγω παντως δε χρειαστηκε να κανω καποιες αλλες αλλαγες στη μηχανη μου .

geoslay
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τετ Αύγ 24, 2016 6:09 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
Μύλος:: Compak K3
Οι καφέδες μου:: Speciality coffees
Τοποθεσία: Λάρισα

Re: Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Δημοσίευση από geoslay » Τρί Οκτ 11, 2016 8:01 pm

Καλησπέρα, όταν βρω χρόνο θα ανεβάσω βίντεο. Για την θερμοκρασία κατάλαβα πως όσο πιο σκούρος χαμηλώνεις, στην περίπτωση του Rossi κατέβηκα στους 90 - 89 και βγήκε το αποτέλεσμα που έπρεπε, στον Tigrato παίζω στους 93 - 95, αλλά με το καϊμάκι έχω θέμα, εξαφανίζεται σε μερικά λεπτά και δεν βγαίνει "πλούσιο", ίσως είναι θέμα άλεσης, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο Κ3 ;. Πιστεύω πως με τον καιρό θα αλλάξουν τα δεδομένα θερμοκρασιών.

Μήτσος#
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 10, 2017 6:03 pm

Re: Expobar Brewtus IV συμβουλές - απορίες

Δημοσίευση από Μήτσος# » Κυρ Σεπ 10, 2017 6:31 pm

Θα έλεγα λίγο πιο ψιλοκομμένο για το καϊμάκι
Όσο πιο χοντρός τόσο πιο λίγο
Με προσοχή να μην την μπουκωσεις
Θέλει να βρεις τόσο όσο να χύνεται σωστά 25-30 δευτερόλεπτα στα περίπου 60 ml

Απάντηση