Ρύθμιση της OPV σε Vibiemme Domobar Junior 2B.
-
vdal72
- Όνομα: Ευάγγελος
- Μηχανή:: Vbm_domobar jr2b mod
- 2η Μηχανή:: Την Πούλησα
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: super joly
- Οι καφέδες μου:: kemgin - Kassandra- Dernaya Tailor Made
Ρύθμιση της OPV σε Vibiemme Domobar Junior 2B.
Οταν ανεβαζω τον διακοπτη να ξεκινηση η εκχυλιση η πιεση παει απο 4 bar και καταλαγει στα 12 + στην μηχανη μου (vbm domobar junior 2boiler).Στην αρχη ειπα οτι κατι δεν παει καλα αλλα οταν πηγα σε ενα φιλο με Expobar Brewtus IV εκανε ακριβως το ιδιο.H ερωτηση μου ειναι πως μπορεις να αλλαξεις την πιεση και να την πας 9 η 11 bar,ριχνοντας θερμοκρασια?Ευχαριστω
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Re: Ρύθμιση της OPV σε Vibiemme Domobar Junior 2B.
Ουπς! Αλλαξε ο Χρήστος τον τιτλο και τώρα φαίνεται σαν να απανταω παλαβα!
Μαλλον πρεπει πλέον να σβηστουν και οι τρεις πρώτες σειρες της απάντησής μου...
-
dio
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Υποθέτοντας ότι η μηχανή έχει παλμική αντλία και ρυθμιζόμενη over pressure valve άλλαξα τον τίτλο σε κάτι πιο συγκεκριμένο.
Βαγγέλη σε πρώτη φάση πρέπει να βρεις που είναι η OPV βαλβίδα (βαλβίδα υπερπίεσης). Στην Junior ΗΧ δείχνει κάπως έτσι
http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... in/opv.jpg
Στο μοντέλο της φωτογραφίας, απλά ξεβιδώνεις ένα καπάκι με 6 βίδες στο πίσω μέρος της μηχανής, και αποκαλύπτεται η βαλβίδα. Οπότε κοίτα στο manual της μηχανής σου.
Άμα την βρεις και είναι ίδια, δες το manual της Super
http://www.espressocare.com/PDF-Files/V ... Manual.pdf
στην σελίδα 35 "Brew Pressure Adjustment".
Με την βοήθεια τυφλού basket ρύθμισε την πίεση στα 10.5bar και δες πως συμπεριφέρεται η μηχανή.
Διέγραψα και τις 3 πρώτες γραμμές που ήθελες Γιάννη.
@Βαγγέλης
Θέλω καλή φωτογραφία της OPV και λεπτομερείς οδηγίες για το που και πως βρίσκεται.
Βαγγέλη σε πρώτη φάση πρέπει να βρεις που είναι η OPV βαλβίδα (βαλβίδα υπερπίεσης). Στην Junior ΗΧ δείχνει κάπως έτσι
http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... in/opv.jpg
Στο μοντέλο της φωτογραφίας, απλά ξεβιδώνεις ένα καπάκι με 6 βίδες στο πίσω μέρος της μηχανής, και αποκαλύπτεται η βαλβίδα. Οπότε κοίτα στο manual της μηχανής σου.
Άμα την βρεις και είναι ίδια, δες το manual της Super
http://www.espressocare.com/PDF-Files/V ... Manual.pdf
στην σελίδα 35 "Brew Pressure Adjustment".
Με την βοήθεια τυφλού basket ρύθμισε την πίεση στα 10.5bar και δες πως συμπεριφέρεται η μηχανή.
y.v έγραψε:Ουπς! Αλλαξε ο Χρήστος τον τιτλο και τώρα φαίνεται σαν να απανταω παλαβα!![]()
@Βαγγέλης
Θέλω καλή φωτογραφία της OPV και λεπτομερείς οδηγίες για το που και πως βρίσκεται.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
vdal72
ok και ευχαριστω παιδια.Christo θα βγαλω καλη photo(galaxy sIII)να εισαι σιγουρος.
-
vdal72
Ευχαριστήσω για όλα Christo Έκανα ότι λένε η οδηγίες κατά γραμμα. Ξεβίδωσα τις 6 βίδες πήρα το τυφλό και μετά κατσαβίδι και άρχισα να αλλάζω την ρύθμιση στην αρχή την πήγα 11,έκανα δοκιμή και είδα ότι το κρατάει σταθερά στο 11 έκανα και shot.Μετά πήγα 10 και πάλι τα ίδια σταθερά στο 10 όταν την ανοιγω.Σε υτο το σημείο να πω πως είχα επικοινωνία με τον stefanows http://www.espressocare.com γιατί κάπου διάβασα ότι εάν την κατεβάσω στα 10 όταν θα αρχίσει η εκχύλιση θα κατέβει κάτω από 9 λόγο της βαλβίδας .Ο stefanos πραγματικός επαγγελματίας μου έστειλε αναλυτικά το πως πρέπει να την δουλεύω την μηχανή και να προβώ σε αυτήν την αλλαγή χωρίς φόβο μόνο στα συνεχόμενα shot ίσως να δω αυτό το φαινόμενο .Πραγματικά πήρα άλλο καφέ στο τελικό αποτέλεσμα,και τώρα σειρά έχει το θερμόμετρο για την θερμοκρασία που έχει ο βάλει και ο Βαγγέλης ο καφετζής .
to the forum.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Σε τι ρυθμιση πίεσης κατεληξες εν τελει με το τυφλό;
Πόσο δειχνει το μανόμετρο σε αυτή τη ρύθμιση, κατα την διάρκεια μιας σωστής εκχύλισης;
Ποιο φαινομενο εννοούσε, όταν είπε ότι θα το δεις «ισως μονο σε συνεχόμενα shots»;
Αποκλειεται να εννοούσε ότι μπορει να συμβει διαφοροποίηση στην πίεση μετα από συνεχόμενα shots!
Το θερμομετρο στο γκρούπ τι το χρειάζεσαι σε μια διπλού μποιλερ μηχανή;
Κατι έχεις μπερδέψει...
Δεν χρειάζεσαι θερμόμετρο, PID χρειάζεσαι!
Πόσο δειχνει το μανόμετρο σε αυτή τη ρύθμιση, κατα την διάρκεια μιας σωστής εκχύλισης;
Ποιο φαινομενο εννοούσε, όταν είπε ότι θα το δεις «ισως μονο σε συνεχόμενα shots»;
Αποκλειεται να εννοούσε ότι μπορει να συμβει διαφοροποίηση στην πίεση μετα από συνεχόμενα shots!
Το θερμομετρο στο γκρούπ τι το χρειάζεσαι σε μια διπλού μποιλερ μηχανή;
Κατι έχεις μπερδέψει...
-
nikp81
Ναι ο Βαγγελης εχει ΗΧ και εβαλε το θερμομετρο..αυτη ειναι DB ...y.v έγραψε:Το θερμομετρο στο γκρούπ τι το χρειάζεσαι σε μια διπλού μποιλερ μηχανή;
Κατι έχεις μπερδέψει...
-
vdal72
Σταθερα στα 10 bar.Κοιτα εγω αναβω μονο το ενα μποιλερ, το αλλο το εχω σχεδον παντα κλειστο.Γιατι θεωρεις οτι το θερμομετρο δεν κανει? Δεν υπαρχει ακομη pid για την μηχανη.Διαβασα οτι λογο της αντλιας που εχω αν την κατεβασω στα 10 bar μπορει κατα την εκχυλιση να παει μεχρι τα 8,ασταθεια λοιπον.Σε mail που εστειλα και σε φιλο που εχει την ιδια μηχανη και μιλησε στον barista.gr του ειπε το ιδιο παγμα.Δεν ειμαι σχετικος με τις μηχανες και περνω πληροφοριες απο net και το forum.Ευχαριστω