Είναι food safe?
-
- Δημοσιεύσεις: 42
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 07, 2010 3:31 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Barista Profi
- Μύλος:: Mahlkonig Vario...
- Οι καφέδες μου:: Speciality Coffee...
- Τοποθεσία: Aθήνα
Είναι food safe?
Μετά τον τελευταίο εμβαπτισμό του portafilter σε cafiza για καθαρισμό είδα ότι η κατάσταση στον πάτο του όσο πάει κ επιδυνώνεται...δειτε
Re: Είναι food safe?
Δεν έχει πρόβλημα, όλα έτσι γίνονται με τη χρήση.
Γιατί να μην είναι food safe? Να θυμίσω ότι όλες οι σωληνώσεις του συστήματος ύδρευσης που φτάνει στη βρύση μας είναι χαλκοσωλήνας και τα περισσότερα boiler στις μηχανές είναι γυμνός χαλκός ή ορείχαλκος...
Τέλος δε νομίζω πως αυτή η φθορά είναι από το cafiza αλλά από το τρίψιμο και τη χρήση, αλλιώς θα είχε γίνει έτσι και από την έξω μεριά.
Γιατί να μην είναι food safe? Να θυμίσω ότι όλες οι σωληνώσεις του συστήματος ύδρευσης που φτάνει στη βρύση μας είναι χαλκοσωλήνας και τα περισσότερα boiler στις μηχανές είναι γυμνός χαλκός ή ορείχαλκος...
Τέλος δε νομίζω πως αυτή η φθορά είναι από το cafiza αλλά από το τρίψιμο και τη χρήση, αλλιώς θα είχε γίνει έτσι και από την έξω μεριά.
-
- Δημοσιεύσεις: 42
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 07, 2010 3:31 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Barista Profi
- Μύλος:: Mahlkonig Vario...
- Οι καφέδες μου:: Speciality Coffee...
- Τοποθεσία: Aθήνα
Re: Είναι food safe?
Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση...το χρησιμοποιώ καθημερινά για 2-4 καφέδες!Απλά για ένα διάστημα χρησιμοποιούσα το γυμνό αλλά με κούρασε να μαζεύω πιτσιλιές δεξιά κ αριστερά!Δεν ξέρω άν είναι από αυτό αλλά παλιότερα το είχα αφήσει έως κ ένα μήνα χωρίς να το βάλω σε cafiza κ μάλλον τα υπολείματα του καφέ διάβρωσαν την επικάλυψη.Απλά το cafiza με την καθαριστική του δράση έφερε την όψη στην επιφάνεια αφού έδιωξε τα έλαια του καφέ που είχαν επικαθίσει εκεί μαζί με την διαβρωμένη επιμετάλλωση...
Ρώτησα περισσότερο γιατί κάπου είχα πετύχει σε mod κάποιον συμφορουμιτη να μιλάει για επικασσιτέρωση αλλά δεν γνωρίζω σχετικά...
Ρώτησα περισσότερο γιατί κάπου είχα πετύχει σε mod κάποιον συμφορουμιτη να μιλάει για επικασσιτέρωση αλλά δεν γνωρίζω σχετικά...
Re: Είναι food safe?
Δε νομίζω οτι ο καφές έχει ιδιαίτερα "διαβρωτική" δράση - πιο πιθανό μου ακούγεται να έχει διαβρωθεί από την καθημερινή χρήση cafiza, παρά από τα υπολείμματα καφέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 42
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 07, 2010 3:31 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Barista Profi
- Μύλος:: Mahlkonig Vario...
- Οι καφέδες μου:: Speciality Coffee...
- Τοποθεσία: Aθήνα
Re: Είναι food safe?
Μα δεν του έβαζα καθημερινά cafiza μια φορά το μήνα...οι φορές που λέω νόμιζα ότι επειδή το ξέπλενα με καυτό νερό ότι φεύγανε κ τα υπολείμματα του καφέ αλλά μόλις άνοιξα το καλαθάκι το θυμάμαι σαν τώρα είχε δημιουργήσει ακριβώς εκεί που έχει φύγει η επιμετάλλωση ένα καφέ πράγμα προς το μαύρο που με χαρτί κουζίνας δεν έφευγε πλήρως!
Μετά από την πρώτη φορά που έφυγε μέρος της επίστρωσης άντε να έχω κάνει άλλες 2 φορές εμβαπτισμό σε cafiza...απλά τώρα πλέον το ανοίγω ανά 2-3 μέρες κ το καθαρίζω με πανί για να μην μαζεύει υπολείμματα καφέδων...
Μετά από την πρώτη φορά που έφυγε μέρος της επίστρωσης άντε να έχω κάνει άλλες 2 φορές εμβαπτισμό σε cafiza...απλά τώρα πλέον το ανοίγω ανά 2-3 μέρες κ το καθαρίζω με πανί για να μην μαζεύει υπολείμματα καφέδων...