Expobar Brewtus IV + Vario
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Καλημέρα Νεκτάριε και πάλι καλορίζικα.
Μία πρόταση για την εκχύλιση.
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις λίγο καλύτερη κατανομή.Στην αρχή της εκχύλισης δημιουργείτε ένα δαχτυλίδι στην περίμετρο του καλαθιού και μετά εξαπλώνεται η εκχύλιση προς το κέντρο όσο μπορεί να φανεί γιατί φτιάχνεται ο κώνος.
Αν δεις ο καφές που βγαίνει απο το δαχτυλίδι,πολύ γρήγορα ξανθαίνει
Μάλλον ο περισσότερος όγκος καφέ υπάρχει στο κέντρο του καλαθιού και λιγότερος στα άκρα,οπότε βρίσκει πιο εύκολη δίοδο απο την περίμετρο.
Ένα παράδειγμα.(χαμήλωσε λίγο τον ήχο πριν παίξει το βίντεο)
http://www.youtube.com/watch?v=ddcLtwMSwNg
Μία πρόταση για την εκχύλιση.
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις λίγο καλύτερη κατανομή.Στην αρχή της εκχύλισης δημιουργείτε ένα δαχτυλίδι στην περίμετρο του καλαθιού και μετά εξαπλώνεται η εκχύλιση προς το κέντρο όσο μπορεί να φανεί γιατί φτιάχνεται ο κώνος.
Αν δεις ο καφές που βγαίνει απο το δαχτυλίδι,πολύ γρήγορα ξανθαίνει
Μάλλον ο περισσότερος όγκος καφέ υπάρχει στο κέντρο του καλαθιού και λιγότερος στα άκρα,οπότε βρίσκει πιο εύκολη δίοδο απο την περίμετρο.
Ένα παράδειγμα.(χαμήλωσε λίγο τον ήχο πριν παίξει το βίντεο)
http://www.youtube.com/watch?v=ddcLtwMSwNg
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Καλη αρχη Νεκταριε και καλες απολαυσεις!
Θα συμφωνησω με τον Βαγγελη σε αυτα που σου ειπε.
Καλο θα ειναι να αναφερεις στις εκχυλισεις σου και gr .ml .χρονους καφε κτλ.
keep walking mate
Θα συμφωνησω με τον Βαγγελη σε αυτα που σου ειπε.
Καλο θα ειναι να αναφερεις στις εκχυλισεις σου και gr .ml .χρονους καφε κτλ.
keep walking mate
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Thx παίδες,ήταν το πρώτο μου βίντεο και απλά την ώρα που έφτιαχνα τον καφέ σκέφτηκα να το τραβήξω με το κινητό.Κάποια στιγμή ελπίζω να σηκώσω και άλλα youtube.Βαγγέλη έχεις δίκιο ως προς την κατανομή,Διονύση δύσκολα να κάτσω να γράψω λεπτομέρειες γιατί βαριέμαι άπειρα..Θα το παλέψω όμως
-
- Δημοσιεύσεις: 127
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 13, 2012 9:52 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic Oro
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2012
- Μύλος:: Mahlkönig vario
- Οι καφέδες μου:: Segafredo ES, Danesi Doppio και άλλοι.
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Καλοτάξιδη που λένε. Κόσμημα. ΝΑ την χαρείς οσο δεν πάει φίλε.
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Με 'γειά να την χαρείς, πανέμορφη είναι!
Πρόσεξε μη τυχόν γίνει καμιά "ζημιά" με τη θερμοκρασία που αναπτύσει η μηχανή και κολλήσει μια και καλή το πλαστικό πάνω στο μέταλλο...phobos έγραψε:Δεν έχω βγάλει την ταινία στο πλάι γιατί περιμένω να φτιαχτεί η κουζίνα.
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Ευχαριστώ πολύ παίδες,Νικόλα μου έβαλες ιδέες τώρα αύριο που θα πάω στο γραφείο μου θα τις αφαιρέσω αν και δεν πιστεύω να έχει γίνει κάτι γιατί το είχα τσεκάρει μια φορά.
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Δεν έχω κάποιο επιστημονικά αποδεδειγμένο επιχείρημα για να σου τεκμηριώσω τη σκέψη μου, πέρα από τη λογική οτι η πλαστική μεμβράνη είναι κατασκευασμένη για να προστατεύει από γρατζουνιές και σε θερμοκρασίες δωματίου/περιβάλλοντος. Λογικά όταν λειτουργεί η μηχανή, η θερμοκρασία του περιβλήματος μπορεί να φτάνει τους 50-60 βαθμούς. Τέλος, αν τελικά είναι να γίνει κάτι, δε νομίζω να γίνει από την αρχή, αλλά σε βάθος χρόνου, όπως γίνεται και με τα λοιπά πλαστικά που φθείρονται.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 13, 2013 6:28 pm
- Όνομα: Βύρων
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Eureka Mignon XL
- 2ος Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Μια απορία Nεκτάριε. Στο βίντεό σου είδα στο PID θερμοκρασία 97 C και καφέ Torino Lamborghini. Εγώ στην Brewtus, έχοντας χρησιμοποιήσει τρεις διαφορετικούς καφέδες για την ώρα (margarita Micromill Zalmari, Illy, Illy decaffeine) μόλις ανεβάσω την θερμοκρασία πάνω από τους 93 βαθμούς αισθάνομαι ότι ξεπέρασα την κατάλληλη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία των 97 βαθμών είναι για τον συγκεκριμμένο καφέ ή ισχύει γαι όλους;
Όσο για την Brewtus είμαι και εγώ πολύ ευχαριστημένος για την ώρα και ελπίζω να κάνω ένα αναλυτικό review το συντομότερο. Το μόνο που μου την σπάει (λίγο) είναι κάθε δεκαπενθήμερο που κάνω αναζωογόνηση της ρητίνης αλλά χαλάλι της έτσι αισθάνομαι ότι κάνω το καθήκον μου απέναντί της.
Όσο για την Brewtus είμαι και εγώ πολύ ευχαριστημένος για την ώρα και ελπίζω να κάνω ένα αναλυτικό review το συντομότερο. Το μόνο που μου την σπάει (λίγο) είναι κάθε δεκαπενθήμερο που κάνω αναζωογόνηση της ρητίνης αλλά χαλάλι της έτσι αισθάνομαι ότι κάνω το καθήκον μου απέναντί της.
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
Σήμερα έβγαλα την πλαστική μεμβράνη και δεν άφησε το παραμικρό σημάδι.Την μηχανή την έχω ρυθμίσει στους 96 βαθμούς,όπως μου πρότεινε ο Rolf από το casabarista και έχω μείνει ευχαριστημένος.Δεν αφορά τον συγκεκριμένο καφέ,είναι γενική ρύθμιση και από εκεί και πέρα παίζεις με την θερμοκρασία,σύμφωνα με τα γούστα σου.Στο βίντεο είδες 97 βαθμούς γιατί πριν κουμπώσω το pf,άφησα να τρέξει ζεστό νερό,οπότε από 96 βαθμούς άναψε θεωρητικά 97 για να ανεβάσει θερμοκρασία.Μέχρι στιγμής από φρέσκους καφέδες έχω πάρει san pedro,attibassi,lavvaza pienaroma και τέλος τον lamborghini όπου για μένα γευστικά είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Expobar Brewtus IV + Vario
πολυ ομορφη μηχανη και φανταζομαι το αποτελεσμα σε ανταμοιβει..
Αν αγοραζα μηχανη αυτην θα επαιρνα σιγουρα.
Καλα καφεδακια
Υγ.Η αναζωογονιση ρητινης τι ειναι?
Αν αγοραζα μηχανη αυτην θα επαιρνα σιγουρα.
Καλα καφεδακια
Υγ.Η αναζωογονιση ρητινης τι ειναι?