Αν κρατάς τα υπόλοιπα ίδια.περίπου ναι.
Αν έχεις αφήσει την μηχανή να ζεσταθεί 30λεπτά + και έχεις κουμπωμένο το PF είναι απο τα κυριότερα.
Μετά παίζει και η θερμοκρασία δωματίου.Αν έχεις δίπλα ανοιχτό παράθυρο (το έχω διαπιστώσει με διαφορά ενός βαθμού C)
Γιώργο προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατάμε σταθερά όσους παραμέτρους μπορούμε για να μην χάνουμε τον μπούσουλα.
π.χ. τα γραμμάρια πάντα για μένα τουλάχιστον όσο μαθαίνουμε πρέπει να μπαίνουν ζυγισμένα στο καλαθάκι και η πίεση με το tamper σταθερή.
(Τα 30γρ που ανέφερες,φαντάζομαι ήταν τρόπος του λέγειν.)
Χρειάζεσαι ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας αν δεν έχεις.
Για το cooling flush στο ανάλογο θέμα.Όπως και τα παραπάνω γιατί θα βγούμε πολύ εκτός.
Ρυθμισεις πιεσεων ECM
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
-
- Δημοσιεύσεις: 42
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 07, 2010 3:31 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Barista Profi
- Μύλος:: Mahlkonig Vario...
- Οι καφέδες μου:: Speciality Coffee...
- Τοποθεσία: Aθήνα
Re: Ρυθμισεις πιεσεων ECM
ουπς!!! 0,30γρ ήθελα να πω...συνήθως θέλοντας να δοκιμάσω αλλαγές στη γεύση πειράζω τα γραμμάρια και αλλάζω με βήματα του 0,20 ή 0,30 γραμμαρίων!