Ακροφύσιο ατμού στην ECM Barista Profi
-
jumper
Ακροφύσιο ατμού στην ECM Barista Profi
Λοιπόν σήμερα είδα λίγο νερό πολύ κοντά στη βάση του ακροφύσιου του ατμού καθώς έκανα αφρόγαλα.
Επειδή είναι εκεί που βιδώνει με το σώμα της μηχανής είδα αμέσως άλατα ( από την άμεση εξαέρωση αφού το μπράτσο εκείνη την ώρα είναι καυτό) τα οποία δεν τα είχα ξαναπροσέξει προηγούμενες φορές παρόλο που είμαι αρκετά σχολαστικός. Έχετε δει κατι παρόμοιο στις δικές σας; γιατί εμενα μου φαίνεται οτι μάλλον είναι βλάβη (παρόλο που η μηχανή είναι 15 ημερών περίπου).
Επειδή είναι εκεί που βιδώνει με το σώμα της μηχανής είδα αμέσως άλατα ( από την άμεση εξαέρωση αφού το μπράτσο εκείνη την ώρα είναι καυτό) τα οποία δεν τα είχα ξαναπροσέξει προηγούμενες φορές παρόλο που είμαι αρκετά σχολαστικός. Έχετε δει κατι παρόμοιο στις δικές σας; γιατί εμενα μου φαίνεται οτι μάλλον είναι βλάβη (παρόλο που η μηχανή είναι 15 ημερών περίπου).
- Hlias21
- Όνομα: Ηλιας
- Μηχανή:: Illy Francis
Re: Ακροφύσιο ατμού στην ECM Barista Profi
Το είδα κι εγώ στη δική μου mechanika,όχι νερό όμως,αλλα κηλίδες αλλατων ακριβώς στην Ένωση του ακροφυσιου με το σώμα,οι οποίες ομως δεν βγαίνουν όσο κι αν τις τριβω.Γράφω απο το δρόμο,οπότε όταν γυρίσω Σπιτι,θα ανεβασω φωτο μήπως μας διαφωτίσει κανείς.
-
jumper
Επικοινώνησα λοιπόν με την ECM για αυτό το πρόβλημα και μου ανάφεραν να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπό τους:
C.Sarafidis Bros S.A.
47 Agamemnonos Str.
17675 Kalithea, Athen
Your contactperson: Anna Lymperatou
Tel.: +30-210-9478771
e-mail: service1@sarafidisgroup.gr
Νομίζω ότι έχει ήδη αναφερθεί αυτή η διεύθυνση στο forum αλλά δεν ήξερα για το άτομο στο οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε για το θέμα αυτό.
C.Sarafidis Bros S.A.
47 Agamemnonos Str.
17675 Kalithea, Athen
Your contactperson: Anna Lymperatou
Tel.: +30-210-9478771
e-mail: service1@sarafidisgroup.gr
Νομίζω ότι έχει ήδη αναφερθεί αυτή η διεύθυνση στο forum αλλά δεν ήξερα για το άτομο στο οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε για το θέμα αυτό.
-
jumper
Ανεβάζω και τη φωτογραφία στην οποία φαίνεται και το πρόβλημα.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τώρα που είδα την φωτογραφία κατάλαβα το σημείο.
Στην δική μου δεν υπάρχει θέμα.
Μήπως θέλει κανα σφιξιματάκι;
Στην δική μου δεν υπάρχει θέμα.
Μήπως θέλει κανα σφιξιματάκι;
-
jumper
Νομίζω Βαγγέλη ότι μάλλον αυτό θα είναι αλλα δεν θα ήθελα να πειραξω τη μηχανή, τη στιγμή που είναι μέσα στην εγγύηση και επειδή ήταν demo δεν είμαι ήσυχος ότι δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Στην περίπτωση επίσης που χειροτερέψει αν το σφιξω (περίπτωση βλάβης της φλαντζας) μπορεί να αντιμετωπίσω μεγαλύτερο πρόβλημα.
Έχει κανείς κάποια πείρα απο το τοπικό service της ECM?
Έχει κανείς κάποια πείρα απο το τοπικό service της ECM?
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Δεν ξέρω τι γνώσεις έχουν στο συγκεκριμένο συνεργείο για τις ΕCM αλλά η αλήθεια είναι πως αναλαμβάνουν τα σέρβις και τα ανταλ/κά απο πολλές εταιρείες.Για πλυντήρια,χύτρες,ξυριστικές μηχανές κτλ
Τα συμπεράσματα δικά σου..
Πήγαινε μία βόλτα απο κει να δείς τι θα σου πουν.
Τα συμπεράσματα δικά σου..
Πήγαινε μία βόλτα απο κει να δείς τι θα σου πουν.
-
G.F.
Θα σου πρότεινα να το δει κάποιος ο οποίος ασχολείται με αυτά. Αναφορικά με το service της ECM διατηρώ πολλές επιφυλάξεις.. Οι άνθρωποι σίγουρα ως αντιπρόσωποι/service γνωρίζουν από το πλήθος,τη συχνότητα βλαβών, αντοχής υλικών κ.α. τις ιδιαιτερότητες των μηχ/των που εμπορεύονται αλλά ως προς τη μηχανή (ECM) δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερη εμπειρία πέρα από κάποια ανταλλακτικά (απλά) και κάποια σχέδια ανταλλακτικών στο Η/Υ.
Αυτή είναι δυστυχώς η εμπειρία / αίσθηση που έχω.
Εγώ στη θέση σου θα απευθυνόμουν αλλού, ενδεικτικά και οχι περιοριστικά :
1.Service σε Μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτό και έχουν γνώση σε Ε61 και γνωρίζουν τη μηχανή
2.Θα επικοινωνούσα με τον αγαπητό Woodsman43 να μου πει τη γνώμη του
Ιδιαίτερα όταν έχουμε στο Forum (προσωπικά δεν τον γνωρίζω ούτε p.m δεν έχουμε ανταλλάξει) φίλο όπου από μεράκι έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο και που δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσει με ξύλινη γλώσα..
Ελπίζω να σε βοήθησα και να μη σε κούρασα.
Αυτή είναι δυστυχώς η εμπειρία / αίσθηση που έχω.
Εγώ στη θέση σου θα απευθυνόμουν αλλού, ενδεικτικά και οχι περιοριστικά :
1.Service σε Μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτό και έχουν γνώση σε Ε61 και γνωρίζουν τη μηχανή
Ιδιαίτερα όταν έχουμε στο Forum (προσωπικά δεν τον γνωρίζω ούτε p.m δεν έχουμε ανταλλάξει) φίλο όπου από μεράκι έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο και που δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσει με ξύλινη γλώσα..
Ελπίζω να σε βοήθησα και να μη σε κούρασα.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Ω ναι!!George Ftoulis έγραψε:
-
woodsman43
Ενημερωτικα και μιας και το αναφερατε ο φιλος εποικοινωνησε μαζι μου πριν απο 2 με 3 βδομαδες.(ισως και παραπανω
γερασα)Επειτα απο τη σχετικη συνενοηση ηρθε στο χωρο μου και επισκευασα την μηχανη του.Υπηρχε οντως προβληματακι μιας και εσωτερικα η βανα ατμου ηταν χαλαρη απο την βαση της.Εφοσον λυθηκε τελειως ξαναμονταριστηκε προσθετωντας μια ορειχαλκινη ροδελα για να σφιγγει καλυτερα.Αυτο μου πηρε κανα μισαωρο και ο φιλος πηρε την μηχανη του και εφυγε θελω να πιστευω χαρουμενος και ευχαριστημενος.Και λεω θελω να πιστευω μιας και απο τοτε δεν εκανε μια ενημερωση της καταστασης ουτε εχει δωσει σημεια ζωης οποτε δεν ξερω τι απεγινε με τη μηχανη του στη συνεχεια.
Οποιος εχει παρομοιο προβλημα λοιπον αρκει να λυσει εσωτερικα την βανα και να την ξαναμονταρει βαζωντας κολλα σπειρωματων στο σημειο που ειναι χαλαρο.Η ορειχαλκινη ροδελα που αναφερα παραπανω ειναι προαιρετικη και η δουλεια γινεται και χωρις αυτην.
Δυστηχως δεν τραβηξα καμμια φωτο.Σορρυ.....Ηρθε ,ψεκαστε, σκουπιστε ,τελειωσατε και φσσσσττττ...καλο καλοκαιρι
Οποιος εχει παρομοιο προβλημα λοιπον αρκει να λυσει εσωτερικα την βανα και να την ξαναμονταρει βαζωντας κολλα σπειρωματων στο σημειο που ειναι χαλαρο.Η ορειχαλκινη ροδελα που αναφερα παραπανω ειναι προαιρετικη και η δουλεια γινεται και χωρις αυτην.
Δυστηχως δεν τραβηξα καμμια φωτο.Σορρυ.....Ηρθε ,ψεκαστε, σκουπιστε ,τελειωσατε και φσσσσττττ...καλο καλοκαιρι