focus έγραψε:.....
Θα επανέλθω όταν πάρω και το naked pf. και αφου πω στον οπερατέρ/εικονολήπτη/σκηνοθέτη να βάλει μεσα μια πινελιά απο Quentin Tarantino
ΥΓ
Το βιντεο αποκαλυπτει με πειστικό τρόπο τον κυκλο εργασιων και την χρησιμότητα μιας ΗΧ ( άντε και των 2 μπόιλερ).
Αποφασισα υστερα απο το βιντεο του γιωργου να μην συμετασχω τελικως στο διαγωνισμο Home Barista που προκειται να οργανωσει το taf σε κοντινο χρονικο διαστημα.Χαμενη περιπτωση ειναι ετσι οπως το βλεπω το πραγμα και σε αυτο φταει ο διαχειριστης του φορουμ γιατι banαρει συνεχως λαθος ατομα.Εχει αφησει τους latteκαλιτεχνες να αυξηθουν επικυνδινα εδω μεσα.
Υ.Γ.Εγω για ρακι δεν ερχομαι κατω.Μαλλον για καπουτσινο μπορει να περασω
focus έγραψε:
Έλεγα συνέχεια στον οπερατέρ/εικονολήπτη/σκηνοθέτη (!)να δείχνει τα μανόμετρα για να δείτε πως συμπεριφέρεται η Tea και που κυμαίνονται οι πιέσεις...
Ωραιο το βιντεο focus (Isomac )
Βλεπω κ εσενα ο καφες στα 10Βar βγαινει.. Κ σε μενα στα 10-10.5Βar (συμφωνα με το μανομετρο) οπως κ στις περισσοτερες Isomac. Υπαρχει κοσμος που υποστηριζει οτι το μανομετρο πρεπει να διχνει 9-9.5Bar γιατι τοσο θα εχεις και στο group και αλλοι που λενε οτι τα 10-10.5Βar αντιστοιχουν σε 9-9.5Βar στο γκρουπ (δηλαδη κατι χανεται στο δρομο).... Δεν ξερω ποιο ειναι λαθος και πιο σωστο αλλα σκοπευω να το ανακαλυψω ριχνοντας λιγο την πιεση και να δω τι γινεται απο γευση
Όντως, αν δε βάλει κανείς αξιόπιστο μανόμετρο πάνω στο pf για να μετρήσει εκεί ακριβώς τη πίεση ασφαλές συμπέρασμα δε βγαίνει. Βέβαια δε νομίζω ±1 bar να έχουν σημαντική επίδραση στη γεύση. Το μανόμετρο της αντλίας συμφωνεί πάντως στη μέγιστη ένδειξη (~9,75 bars) είτε με blind filter είτε αν πατήσω το κουμπί που ενεργοποιεί την αντλία (αυτό που βρίκεται πίσω από το λεβιέ εκχύλισης) χωρίς να σηκώσω το λεβιέ.
Υ.Γ Με συγκινείτε βρε με τα καλά σας λόγια . Tόσο που κινδυνεύω να τη ψωνίσω σαν barista ... Λαέ μου, σε χαιρετώ!
Αστειεύεσαι; Έχεις καλή τεχνική. Έκανες και τον καφέ και το αφρόγαλα ταυτόχρονα με δυο χέρια. Αν είχες ακόμα ένα χέρι τι θα έκανες; Θα έπλαθες κουλουράκια για συνοδευτικό του cappuccino; "Πλάθω κουλουράκια...με τα τρία χεράκια..."
anepro έγραψε:Αστειεύεσαι; Έχεις καλή τεχνική. Έκανες και τον καφέ και το αφρόγαλα ταυτόχρονα με δυο χέρια. Αν είχες ακόμα ένα χέρι τι θα έκανες; Θα έπλαθες κουλουράκια για συνοδευτικό του cappuccino; "Πλάθω κουλουράκια...με τα τρία χεράκια..."
Νατα μας και τα βιντεακια με θερμομετρα μετρησεις και δε συμαζευεται Δε καταλαβα δηλ.Την δουλεια πα να μας παρεις; για να μαθεις να ξεμυτας .
Τι δεν παει καλα σε αυτο το βιντεο γιωργο;Το θερμομετρο φανταζομαι πως εισαι σιγουρος οτι μετραει σωστα.Βλεπω 200 ml νερου προκειμενου να ερθει στους 93 η μου φαινεται;Επισης δεν βλεπω αρκετη ποσοτητα νερου να βγαινει απο το γκρουπ.Η αντλια σου τι χρωμα εχει;Ειναι γκρι η κοκκινη;To ρωταω γιατι υπαρχει διαφορα στο flow.
Μήτσε, όντως μου φάνηκαν και εμένα πολλά τα 200ml αλλά νομίζω οφείλεται στα παρακάτω:
Η μηχανή ήταν τουλάχιστον 2 ώρες αναμένη χωρίς χρήση.
Πιθανότατα το νερό του tank να είχε ανεβάσει και αυτό κάποια θερμοκρασία (+30 °C) αντί της συνηθισμένης 15°C.
Επίσης, στην ελέυθερη ροή το μανόμετρο της αντλίας ανεβαίνει στα 4 bars. Οπότε αν θεωρητικά η αντλία (γκρι είναι νομίζω ) δίνει 600ml το λεπτό, δεν είναι λογικό να μειώνεται η ροή με τη δεδομένη πίεση ?
Το θερμόμετρο-πολύμετρο (Vichy VC 99-ebay) φτηνιάρικο είναι αλλά μου φαίνεται σωστό και γρήγορο.
Άσε ρε με βρε πουλάκι μου να ευχαριστηθώ τον Margarita μου και μη μου ανάβεις φωτιές!