ECM Classika PID

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
Άβαταρ μέλους
NCHARIS
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 23, 2019 12:01 pm
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: ECM Classika PID
Μύλος:: Eureka Specialita

Re: ECM Classika PID

Δημοσίευση από NCHARIS » Τρί Οκτ 15, 2019 1:47 pm

Luckees έγραψε:
Τρί Οκτ 15, 2019 11:35 am
Προσωπικά το puck του μου φαίνεται φυσιολογικό εκτός από την περιφέρεια.
δηλαδή να πάρω μεγαλύτερο tamper?

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 360
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: QuickMill Silvano
2η Μηχανή:: La Pavoni lever
Μύλος:: Baratza Sette 270W
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: ECM Classika PID

Δημοσίευση από cosini » Τρί Οκτ 15, 2019 5:46 pm

Το τάμπερ σου εαν είναι 58mm είναι οκ .
Απο εκεί κ πέρα θα παίξεις με τα γραμμάρια κ το κόψιμο να δείς πού θα είσαι εντάξει γευστικά .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1186
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: ECM Classika PID

Δημοσίευση από Luckees » Τετ Οκτ 16, 2019 10:06 am

Όντως το 58αρι σου είναι καλό (δεν πρόσεξα οτι αναφέρεις τις διαστάσεις).
Χρήσιμο θα ήταν να έπαιρνες ένα γυμνό pf ώστε να βλέπεις κατευθείαν αν κάνεις καλή κατανομή, αλφαδιασμένο πάτημα, την ταχύτητα ροής, το blonding pont κλπ.

Άβαταρ μέλους
Lepi
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 11, 2018 11:46 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: ECM Technika 3 profi
Μύλος:: Compak K3
Οι καφέδες μου:: Potioli Il Top - Taf Pianetta
Τοποθεσία: ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Re: ECM Classika PID

Δημοσίευση από Lepi » Κυρ Οκτ 20, 2019 1:06 am

αγαπητέ φίλε νομίζω οτι αγχώνεσαι κ προσπαθείς πολύ αδίκως. Η συνταγή είναι σχετικά απλή κ πάντα δίνει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα κ μετά αν θες αρχίζεις τους πειραματισμούς. Ξεκινάς με το απλό 1:2 πχ 17γρ καφέ στο πορταφίλτρο 34 με 36γρ στο ποτήρι σε 25 με 30 δευτ. απο την πρώτη σταγόνα στο ποτήρι. Λίγα δευτερόλεπτα cooling flush κ αυτό είναι. Όλα τα άλλα είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες πχ τάμπερ για να καταστρέψουν την εκχύλιση όσο μας λες. Με τη σειρά μου θα πρότεινα λίγο πιο ¨εύκολους καφέδες¨ μέχρι να πάρεις τον αέρα του σετ σου πχ Portioli ακόμα κ κάποιον τοπικό roaster που θα σου δώσει φρέσκο καφέ κ κάποιες σχετικές οδηγίες (πχ μονοποικιλιακοί που θέλουν 19-20γρ).

Απάντηση