Όπως αναφέρει και ο τίτλος τα παρακάτω αφορούν κάποιον που θέλει να αρχίσει να φτιάχνει espresso στο σπίτι με το πιο χαμηλό ίσως budget που μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα αποδώσει ένα καλὀ φλυτζάνι .
Όλα τα παρακάτω είναι απλές προτάσεις που όμως τίς έχω δοκιμάσει .
Για αρχή το πιο σημαντικό σε ένα set είναι ο μύλος και εδώ η επιλογή είναι ένας καινούργιος μύλος με μεταλλικά κωνικά μαχαίρια από την Timemore με κόστος περίπου 80 ευρω , δεν επιλέγω με κεραμικά μαχαίρια μιάς και έχουν γρήγορη φθορά και το θεωρώ πεταμένα λεφτά.
Ακολουθεί μία μεταχειρισμένη μηχανή καφέ πού φυσικά να λειτουργεί και να διαθέτει διπλό καλαθάκι (14-15 γρ.)
Το μόνο που θα χρειαστεί εκτός από έναν καθαρισμό , είναι με ένα μικρό πριονάκι να κοπεί το portafilter όπως στη φωτο μιάς και συνήθως αυτής της κατηγορίας οι μηχανές είναι pressurized .
Κόστος για μια τέτοια μηχανή στις αγγελίες από 20 – 45 ευρώ .
Τέλος μια μικρή ζυγαριά ακριβείας με κόστος περίπου 10 ευρώ .
Το tamper είναι προεραιτικό καθώς κάποιες μηχανές διαθέτουν δικό τους πλαστικό που την δουλειά θα την κάνει .
Όλα όπως φαίνονται και στην φωτο έχουν δοκιμαστεί από εμένα και το συνολικό κόστος είναι κάτω από 150 ευρω .
Επίσης είναι πολύ εύκολη και η μεταφορά τους σε ένα εξοχικό πχ για το ΣΚ .
Εδώ να πω ξανά ότι είναι μία πρόταση για έναν νέο στον κόσμο του espresso με ίσως το χαμηλότερο κόστος πού θα αποδώσει ένα καλό φλυτζάνι .
ΠΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ESPRESSO ΜΕ 150ΕΥΡΩ ??????????
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 401
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
ΠΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ESPRESSO ΜΕ 150ΕΥΡΩ ??????????
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση