Σε ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου. Έχω στο πρόγραμμα το v60, θα γίνει άμεσα αγορά.spiderdim έγραψε: ↑Τρί Οκτ 19, 2021 10:45 pmΚαλησπερα, αφού ολοι είπαν κάτι να οω και εγω την αποψη μου.
V60: ωραίος τρόπος, εάν είσαι τυπικός με θερμοκρασίες και γραμμάρια σε φρεσκα καφεδάκια ίσως πάρεις τα καλύτερα αποτελέσματα απο ολα τα brew που εχει η αγορά. Παρε το κεραμικό με 22 ευρώ πάνω κάτω. Παρα πολλες συνταγες εάν εχεις δικο σου μυλο άλεσης. Ένα ωραίο σκευος για το πρωινό σου καφεδακι
Aeropress: εχω κατεβει 3 φορες στο πρωτάθλημα που γινεται στην Ελλαδα, ειναι μια ωραια γιορτη του καφε. Σαν σκευος μπορείς να βγαλεις ΤΟ αποτελεσμα αλλα δεν είναι πάντα έτσι. Ακομα και τέλεια να τα κάνεις ολα και όταν έρθει η ωρα να πιέσεις και κανεις λαθος, δεν θα βγαλεις το αποτελεσμα που ξέρεις. Εγω δεν το προτείνω ουτε για σκεύος σε καφετέρια ουτε για το σπίτι για καθημερινό πρωινό πχ καφεδακι.
Απο την αλλη ειναι τρομερό σκεύος να παίξεις με αλεση γραμμαρια συνταγές με φρεσκα καφεδακια και να προσπαθήσεις να ξεζουμισεις οτι έχει να δώσει ο κοκκος.
Σαν παιχνίδι Ναι, σαν σκευος για κάθε πρωί καφε οχι απο εμένα.
Για αρχή νομίζω είναι καλή η συνταγή του Hoffman. 11g καφές, κανονική μέθοδος, medium-fine κομμένος, 200g νερό, 90+C, 2 λεπτά. Αυτό για light roasts. Για dark roasts 13-14g καφές, πιο πολύ προς το medium κομμένος, 80-85C.