Distributor
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Distributor
Με προλαβε ο domain +1000
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Distributor
Σε απαιτητικους καφεδες θεωρω πιο σημαντικο το wdt απο το leveler για να πετυχεις τελεια εκχυλιση..
Δεν λεω πως το leveling του puck δεν ειναι σημαντικο ομως μπορεις να το επιτυχεις και χωρις leveler..
Ενω το αντιθετο, δλδ να κανεις distribution με ενα leveler δεν γινεται 100%.
Δεν λεω πως το leveling του puck δεν ειναι σημαντικο ομως μπορεις να το επιτυχεις και χωρις leveler..
Ενω το αντιθετο, δλδ να κανεις distribution με ενα leveler δεν γινεται 100%.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Distributor
Εγώ προσωπικά τα κάνω και τα τρία ανακατεύω τον καφέ με ξυλάκι από σουβλάκι μετά distributon και τέλος πατάω με το πατητήρι και δεν μου κάνει ποτέ πρόβλημα.
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Distributor
Εννοειται οτι κ γω τα κανω και τα 3..με μια διαφορα πως χρησιμοποιω λεπτες βελονες γιατι οταν χρησιμοποιουσα χοντρες ακιδες(πχ οπως εσυ καλαμακι απο σουβλακι) με αργες κινησεις γινοταν μεγαλη μετακινηση του καφε και εμεναν «καναλια» απ οπου περνουσε η ακιδα.
Με πολυ λεπτες βελονες,η δουλεια γινεται τελεια...
Το leveler πιο πολυ για ψυχολογικους λογους αφου η δουλεια ειναι «στρωμενη» πλεον!
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Distributor
όλα εργαλεία είναι, αν κάνεις λάθος χρήση δημιουργείς πρόβλημα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Distributor
Πάντως εγω με light roasts (τα οποία είναι και η αδυναμία μου) εχω σχεδόν ΠΑΝΤΑ channeling. Για να μην έχω πρέπει να είμαι απόλυτα συνγκετρωμένος, να πετύχω καλό leveling αρχικα με χέρι μετα με soft tamping και τέλος πάτημα. Μου πήρε καιρό η άσκηση και πολλές φορές μου έκανε την κουζίνα χάλια την καφετιέρα χάλια και ο καφές βεβαίως για πέταμα. Το συμπέρασμα μου είναι οτι σε light roasts το channeling είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ θέμα μύλου.....Στον Mignon πρέπει να σφίξω ενα ολόκληρο τεταρτημόριο τα μαχαίρια και οσοι χρηισμοποιούν mignon ξέρουν τι σημαίνει ενα τεταρτημόριο απο τα normal settings. Κρατάω πλεόν τετράδιο με καφέδες και ρυθμίσεις (για να έχω ενα μπούσουλα ) και βεβαια πολύ fine tunning αναλόγως του batch. Το leveler το εχω σκεφτεί αλλα είμαι και λίγο καχύποπτος. Δεν το έχω δεί να χρησιμοποιείται απο αξιοσέβαστους επαγγελματίες σε ελλάδα η εξωτερικό και ακόμη αντιστέκομαι.
- BasilTh
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 26, 2017 4:35 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Pharos Motorized
- 2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
- Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Distributor
Αν έπρεπε να κατατάξω τις λειτουργίες distribution (wdt) και leveling, κατά σειρά χρησιμότητας, το αποτέλεσμα θα ήταν :
1) Distribution (wdt)
2) Distribution (wdt)
1) Distribution (wdt)
2) Distribution (wdt)
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Distributor
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Distributor
Για την ακριβεια και ευχομαι να συμφωνεις μαζι μου
1)μετριο Distribution (wdt) με πολυ λεπτες βελονες
2) μετριο Distribution (wdt) με πολυ λεπτες βελονες
- BasilTh
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 26, 2017 4:35 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Pharos Motorized
- 2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
- Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Distributor
Πειραματίζομαι με βελόνες εδώ και δυο χρόνια.
viewtopic.php?f=4&t=6237
Μέχρι τώρα τα συμπεράσματά μου είναι ότι όσο λεπτότερες οι βελόνες, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αυτό έχει έναν περιορισμό. Οι λεπτές βελόνες στραβώνουν εύκολα.
Στην τελευταία εκδοχή του εργαλείου μου, χρησιμοποίησα βελόνες βελονισμού πάχους 0,4mm σαν αποτέλεσμα συμβιβασμού ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την αντοχή.
Στην αγορά τα distribution tool που κυκλοφορούν ( Londinium, Decent, Duomo) χρησιμοποιούν βελόνες μεγαλύτερου πάχους. Πρόκειται για εμπορικά προϊόντα, που για να σταθούν στην αγορά έχουν δώσει προτεραιότητα στην αντοχή.
viewtopic.php?f=4&t=6237
Μέχρι τώρα τα συμπεράσματά μου είναι ότι όσο λεπτότερες οι βελόνες, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αυτό έχει έναν περιορισμό. Οι λεπτές βελόνες στραβώνουν εύκολα.
Στην τελευταία εκδοχή του εργαλείου μου, χρησιμοποίησα βελόνες βελονισμού πάχους 0,4mm σαν αποτέλεσμα συμβιβασμού ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την αντοχή.
Στην αγορά τα distribution tool που κυκλοφορούν ( Londinium, Decent, Duomo) χρησιμοποιούν βελόνες μεγαλύτερου πάχους. Πρόκειται για εμπορικά προϊόντα, που για να σταθούν στην αγορά έχουν δώσει προτεραιότητα στην αντοχή.