Καλαθάκια
Re: Καλαθάκια
Απόστολε το Naked που έχεις δεν ήρθε με τριπλό καλαθάκι?
Εγώ πήρα από Pidsilvia το original της rancilio και ήρθε με ένα τεράστιο τριπλό με το οποίο δεν έχω καταφέρει να κάνω καφέ της προκοπής. Έχω βάλει μέχρι 22 γραμμάρια καφέ, φυσικά σε πιο χοντρή άλεση απ'ότι θα έκανα για το διπλό και πάλι η ποσότητα του καφέ δείχνει λίγη σε σχέση με το καλαθάκι. Δε μπορώ να πω ότι έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του βέβαια, γιατί λυπάμαι τον καφέ που πάει χαμένος κάθε φορά...
Εγώ πήρα από Pidsilvia το original της rancilio και ήρθε με ένα τεράστιο τριπλό με το οποίο δεν έχω καταφέρει να κάνω καφέ της προκοπής. Έχω βάλει μέχρι 22 γραμμάρια καφέ, φυσικά σε πιο χοντρή άλεση απ'ότι θα έκανα για το διπλό και πάλι η ποσότητα του καφέ δείχνει λίγη σε σχέση με το καλαθάκι. Δε μπορώ να πω ότι έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του βέβαια, γιατί λυπάμαι τον καφέ που πάει χαμένος κάθε φορά...
Re: Καλαθάκια
Γιώργο καλησπέρα,
Ναι μαζί με το naked είχα παραλάβει και το original τριπλό της Rancilio το οποίο όμως θέλει κοντά στα 27gr για να πάρεις εκχύλιση της προκοπής...... αν είσαι τυχερός......
Επομένως ψάχνω ένα ενδιάμεσο μικρό τριπλό για έυρος από 20-23 gr.
Ναι μαζί με το naked είχα παραλάβει και το original τριπλό της Rancilio το οποίο όμως θέλει κοντά στα 27gr για να πάρεις εκχύλιση της προκοπής...... αν είσαι τυχερός......
Επομένως ψάχνω ένα ενδιάμεσο μικρό τριπλό για έυρος από 20-23 gr.
georgemvg wrote:
Κάπου 30$ αν θυμάμαι καλά.
Re: Καλαθάκια
27 ε??
...δε νομίζω να προσπαθούσα να πάω πάνω από 23 οπότε με έσωσες από αρκετό πεταμένο καφέ, τώρα βέβαια με έβαλες στο τριπάκι να δοκιμάσω στα 27
...δε νομίζω να προσπαθούσα να πάω πάνω από 23 οπότε με έσωσες από αρκετό πεταμένο καφέ, τώρα βέβαια με έβαλες στο τριπάκι να δοκιμάσω στα 27
Re: Καλαθάκια
Δεν μου έχει έρθει ακόμα η ζυγαριά που έχω παραγγείλει ... ποιος μπορεί να μου πει με πόσα περίπου γραμμάρια γεμίζει το διπλό default της Silvia και με πόσα το διπλό καλαθάκι που αγόρασα απο Taf ?
Re: Καλαθάκια
Χτες βρηκα το original τριπλο καλαθακι της Synesso απο Coffeehit στα 12-13 ευρω το εχω παραγγειλει και περιμενω να ερθει ..Βεβαια μου φανηκαν λιγο ακριβα μαζι με τα μεταφορικα ..2 καλαθακια synesso και ενα blind 44ευρω με τα μεταφορικα ..
Θα γραψω εντυπωσεις οταν ερθουν ...
http://www.coffeehit.co.uk/synesso-trip ... 64#tdesc_1
Θα γραψω εντυπωσεις οταν ερθουν ...
http://www.coffeehit.co.uk/synesso-trip ... 64#tdesc_1
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Καλαθάκια
Θανάση γύρω στα 16g το μανίσιο και από 18-19g το βαθύ διπλό. Οι τιμές είναι ενδεικτικές γιατί η χωρητικότητα τους μεταβάλλεται και με το πόσο ψιλά κόβεται ο καφές.Marvellous_Cain έγραψε:Δεν μου έχει έρθει ακόμα η ζυγαριά που έχω παραγγείλει ... ποιος μπορεί να μου πει με πόσα περίπου γραμμάρια γεμίζει το διπλό default της Silvia και με πόσα το διπλό καλαθάκι που αγόρασα απο Taf ?
Δες και εδώ:
viewtopic.php?f=2&t=887#p10363
Τώρα που δεν έχεις ζυγαριά γέμισε το φίλτρο όπως στο παρακάτω link.
A Step by Step Guide to Finger Leveling
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Καλαθάκια
Πήρα πρόσφατα ένα non-pressurized καλαθάκι για την Gaggia Baby Black που έχω, και πέρα από την προφανή οπτική διαφορά στην υφή της κρέμας σε σχέση με το pressurized δεν εντόπισα κάποια σημαντική διαφορά όσον αφορά τη γεύση.
Και το ερώτημα είναι : Τι κάνω λάθος;
Είχα ακούσει πολλά σχετικά με τη διαφορά στην ποιότητα του καφέ με non-pressurized καλαθάκι και πείστηκα και το αγόρασα αλλά δεν πολυβλέπω διαφορά.
Για να βοηθήσω περισσότερο, τον καφέ πλέον τον κόβω με ένα χειροκίνητο porlex με πέτρες.Έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει τον Gagliary , τον Vergnano και έναν από Hasbean που κατά λάθος μου έστειλαν σε κόκκους (και με ανάγκασαν τελικά να πάρω τον Porlex ).
Επίσης, είτε με pressurized καλαθάκι (με το perfect crema) είτε με non-pressurized, το πάχος από το καϊμάκι είναι αρκετά λεπτό.
Τις πταίει; Μήπως η μηχανή μου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και παιδεύομαι τζάπα με τα περιφερειακά;
Και το ερώτημα είναι : Τι κάνω λάθος;
Είχα ακούσει πολλά σχετικά με τη διαφορά στην ποιότητα του καφέ με non-pressurized καλαθάκι και πείστηκα και το αγόρασα αλλά δεν πολυβλέπω διαφορά.
Για να βοηθήσω περισσότερο, τον καφέ πλέον τον κόβω με ένα χειροκίνητο porlex με πέτρες.Έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει τον Gagliary , τον Vergnano και έναν από Hasbean που κατά λάθος μου έστειλαν σε κόκκους (και με ανάγκασαν τελικά να πάρω τον Porlex ).
Επίσης, είτε με pressurized καλαθάκι (με το perfect crema) είτε με non-pressurized, το πάχος από το καϊμάκι είναι αρκετά λεπτό.
Τις πταίει; Μήπως η μηχανή μου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και παιδεύομαι τζάπα με τα περιφερειακά;
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Καλαθάκια
Δεν φταίει η μηχανή σίγουρα.Ο μύλος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί δεν ξέρουμε κατά πόσο κόβει κατάλληλα για εσπρέσο και ο καφές που χρησιμοποιείς,που δεν είναι φρεσκοψημένος.Επίσης ακολουθείς κάποιους γενικούς παραμέτρους που χρειάζεται μια καλή εκχύλιση;Κανε μια ανάγνωση στις τεχνικές παρασκευής εσπρέσο στο νήμα που λέει μονός-διπλός γενικοί παράμετροι.π.χ. 18gr καφέ να εκχυλιστούν σε 25δευτ. περίπου και να πάρεις 50-60ml καφέ στο φλιτζάνι.Εσυ ζυγίζεις τα γραμμάρια που θα χρησιμοποιήσεις στην εκχύλιση;
Re: Καλαθάκια
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν φταίει η μηχανή σίγουρα.Ο μύλος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί δεν ξέρουμε κατά πόσο κόβει κατάλληλα για εσπρέσο και ο καφές που χρησιμοποιείς,που δεν είναι φρεσκοψημένος.Επίσης ακολουθείς κάποιους γενικούς παραμέτρους που χρειάζεται μια καλή εκχύλιση;Κανε μια ανάγνωση στις τεχνικές παρασκευής εσπρέσο στο νήμα που λέει μονός-διπλός γενικοί παράμετροι.π.χ. 18gr καφέ να εκχυλιστούν σε 25δευτ. περίπου και να πάρεις 50-60ml καφέ στο φλιτζάνι.Εσυ ζυγίζεις τα γραμμάρια που θα χρησιμοποιήσεις στην εκχύλιση;
Τα γραμμάρια του καφέ τα ζυγίζω σε ζυγαριά ακριβείας.ΟΜΩΣ: Στο μεν καλαθάκι της Gaggia που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα (το pressurized) έβαζα 15-16gr (για 2πλό πάντα espresso) , ενώ στο νέο καλαθάκι που αγόρασα (non-pressurized) , η χωρητικότητά του είναι πιο μικρή (14gr) και βάζω τόσο ακριβώς δηλαδή 14gr.
Χρόνο εκχύλισης με το μάτι υπολογίζω κοντά στα 20 δευτερόλεπτα και μου βγάζει αρκετά πάνω από 60ml.Χαρακτηριστικά, σε κούπα των 200ml τη γεμίζει κατά τα 2/3 στον παραπάνω χρόνο των 20sec.
Τον καφέ είτε τον ψιλοκόψω εγώ είτε βάλω του εμπορίου που είναι πιο χοντροκομμένος, παίρνω την ίδια ποσότητα κρέμας.
Κάποιες βασικές τεχνικές όπως πχ να περιμένω να ζεσταθεί καλά η μηχανή μαζί με το portafilter, να αφήσω λίγο νερό να τρέξει πριν την εκχύλιση κλπ, τις ακολουθώ.Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μου διαφεύγει.
Όσον αφορά την ποιότητα του καφέ, κατά καιρούς έχω πάρει και από taf και δεν είδα διαφορά στο παχος της κρέμας.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Καλαθάκια
Είμαστε εκτός θέματος εδώ.Θα πρέπει να κανείς μια ανάγνωση στο νήμα που σου πρότεινα παραπάνω και να βρεις ένα θέμα παρόμοιο με το πρόβλημα σου η' να ανοίξεις ένα καινούριο και να συνεχίσουμε εκεί την κουβέντα.Πάντως η εκχύλισή σου δεν είναι σωστή.Θα πρέπει να κρατήσει παραπάνω δευτερόλεπτα με την ίδια ποσότητα εφόσον είναι 60ml,αλλά και να αυξήσεις τα γραμμάρια τουλάχιστον στα 18.
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να κανείς παράθεση όταν απαντάς στο προηγούμενο ποστ.
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να κανείς παράθεση όταν απαντάς στο προηγούμενο ποστ.