Μπρίκι espresso

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Zen308
Δημοσιεύσεις: 437
Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από Zen308 » Τρί Φεβ 23, 2021 9:26 pm

Καλύτερα να το σκουπιζεις και να μην το αφήνεις με νερά να στεγνώσει μόνο του γιατί μπορεί να κάνει στίγματα το αλουμίνιο.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Φεβ 23, 2021 9:48 pm

Τα στίγματα από τα άλατα μόνο με φιλμ από λάδια καφέ θα το γλιτώσει.
Στη δεξαμενή νερού κάτω δεν γίνεται τίποτα τα άλατα θα μαυρίσουν το δοχείο αν είναι αλουμίνιο.
Μόνο νερό και καθόλου τρίψιμο θέλουν τα αλουμινίου.

alex2468
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 4:49 pm
Μηχανή:: Flair Signature
Μύλος:: Mazzer SJ

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από alex2468 » Κυρ Μαρ 07, 2021 12:21 pm

https://ibb.co/sbHpJsJ

Έχω ξεκινήσει ήδη τα πειράματα προς το παρόν με καφέδες αλεσμένους από καφεκοπτεία μέχρι να πάρω τον πρώτο μου καλό μύλο.
Γενικά πολύ πιο γεμάτη και έντονη γεύση από τις κάψουλες που είχα μέχρι τώρα και μαρεσει να ασχολούμαι μαζί του είναι αγχολυτικό :a013:

Zen308
Δημοσιεύσεις: 437
Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από Zen308 » Κυρ Μαρ 07, 2021 12:50 pm

alex2468 έγραψε:
Κυρ Μαρ 07, 2021 12:21 pm

Γενικά πολύ πιο γεμάτη και έντονη γεύση από τις κάψουλες που είχα μέχρι τώρα και μαρεσει να ασχολούμαι μαζί του είναι αγχολυτικό :a013:
Ναι βρε συ εννοείται.... προσωπικά απορώ πώς έχουν επικρατήσει οι κάψουλες τόσο πολύ στο γενικό πληθυσμό.Καλυτερα να πιω ενα νεσκαφε αν είναι για την ταχύτητα και την ευκολία ...

Zabou
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: Τετ Ιαν 13, 2021 3:01 am
Όνομα: Alex
Μηχανή:: Cafelat Robot
Μύλος:: Comandante C40

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από Zabou » Κυρ Μαρ 07, 2021 10:14 pm

Μπρίκι+Αιθιοπία+comandante 23clicks+αφρογαλο σε French press = ανεπανάληπτο καπουτσίνο
Και αφήστε τους άλλους να πίνουν το πλυμα της καψουλας :cfstd:

alex2468
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 4:49 pm
Μηχανή:: Flair Signature
Μύλος:: Mazzer SJ

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από alex2468 » Κυρ Μαρ 07, 2021 11:15 pm

Zabou έγραψε:
Κυρ Μαρ 07, 2021 10:14 pm
Μπρίκι+Αιθιοπία+comandante 23clicks+αφρογαλο σε French press = ανεπανάληπτο καπουτσίνο
Και αφήστε τους άλλους να πίνουν το πλυμα της καψουλας :cfstd:
Μεγαλεεεεεε σωστοοος

k3rb3r05
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 26, 2021 9:27 pm
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Bialetti Brika 2-cup
Μύλος:: Porlex ii mini
2ος Μύλος:: 1zpresso J-Max
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από k3rb3r05 » Τετ Σεπ 29, 2021 2:50 am

Θα σας πω τις εμπειρίες μου σχετικά με την bialetti brika (2-cups), την παλιά με την βαλβίδα

Βάζω 80γρ κρυο νερό. Με σωστό άλεσμα βγάζω γύρω στα 60γρ καφέ.
Ο μυλος μου είναι ο porlex ii mini. Σήμερα τσίμπησα έναν 1zpresso j-max (πιο πολύ επειδή σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε μια lelit plust)
Χρησιμοποιώ φρεσκοκαβουρδισμένα σπυριά αγορασμένα από γνωστό μαγαζί στο κέντρο (Αθήνα)
77% Arabica(13.09γρ), 20% robusta (3.40γρ) & 3% αρωματικο γαλλικό καφε (.51γρ - αυτό πιο πολύ για γεύση/άρωμα μιας και τα μπρικια δεν έχουν αρκετή πίεση)
Αλέθω 17γρ καφέ. Ισιώνω με ένα μαχαίρι (στο περιπου) και χρησιμοποιώ 3d πατητήρι (πρέπει να φτιάξω και ενα κατανεμητή)

Το αποτέλεσμα το αραιώνω 1:1 με νερό, και έχω ενα αρκετά γευστικό αποτέλεσμα.

Σημειωση.
Έχεις πετύχει το σωστό άλεσμα για την brika (ή moka pot) όταν δεν βλέπεις πολλά κατακάθια στην τελευταία γουλιά. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο

Jakis
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τετ Δεκ 09, 2020 1:07 am

Re: Μπρίκι espresso

Δημοσίευση από Jakis » Παρ Οκτ 01, 2021 1:08 am

Ολα καλά, αλλά έχω απορία για την αραίωση του καφέ που αναφέρετε (1:1)

Επιπλέον, στο δικό μου (Bialetti 3 cup) βρίσκομαι στα 13gr και με 24gr στο 6 cup. Κάνετε πάτημα αν κατάλαβα καλά ;

Απάντηση