Μπρίκι espresso
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
@Lazarus ωραίος
Με φρέσκο καφέ, έναν χειροκίνητο hario κι ένα bialetti μπορείς να πιεις έναν πολύ γευστικό αλλά και δυνατό καφέ στο σπίτι με ελάχιστα χρήματα.
Για μένα χίλιες φορές καλύτερη λύση από τις καψουλες ή τις υπεραυτοματες μηχανες.
Με φρέσκο καφέ, έναν χειροκίνητο hario κι ένα bialetti μπορείς να πιεις έναν πολύ γευστικό αλλά και δυνατό καφέ στο σπίτι με ελάχιστα χρήματα.
Για μένα χίλιες φορές καλύτερη λύση από τις καψουλες ή τις υπεραυτοματες μηχανες.
Re: Μπρίκι espresso
Άλλος ένα υπερμαχος του τιμιου Bialetti σε συνδυασμό απαιραιτήτως όμως με μυλο και φρέσκο καφέ.
Ειμαι στην φάση της εκπαίδευσής μου στην αναγνώριση διαφορών ανάμεσα στους καφέδες και την επίτευξη επαναληψιμότητας εδώ και κατι λιγότερο από ένα χρόνο, πριν κανω τελικά το βήμα για σωστή μηχανή
Η αλήθεια είναι ομως ότι με ένα καλό φρεσκοκομμένο καφέ και τη σωστή μεθολογία παρασκευής, ο καφές ειναι αξιοπρεπέστατος και ο όγκος συντήρησης σε σχεση με τη μηχανή ειναι πολυ χαμηλότερος... Εχω βολευτεί
Και γω ακολουθώ τη μέθοδο του hoffman και το κόψιμο συνήθως ειναι στο άνω όριο που ο μύλος (Sette) ορίζει ως "Moka pot range"
Διαφορές άξιες λόγου ανάμεσα σε 3 Cup & 6 Cup μπρίκι δεν έχω προσέξει. Οι μεγάλες διαφορές κατ' εμέ ειναι το ποσο φρέσκος ειναι ο καφές, περισσότερο και απο τις διαφορές ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας roast...
Ειμαι στην φάση της εκπαίδευσής μου στην αναγνώριση διαφορών ανάμεσα στους καφέδες και την επίτευξη επαναληψιμότητας εδώ και κατι λιγότερο από ένα χρόνο, πριν κανω τελικά το βήμα για σωστή μηχανή
Η αλήθεια είναι ομως ότι με ένα καλό φρεσκοκομμένο καφέ και τη σωστή μεθολογία παρασκευής, ο καφές ειναι αξιοπρεπέστατος και ο όγκος συντήρησης σε σχεση με τη μηχανή ειναι πολυ χαμηλότερος... Εχω βολευτεί
Και γω ακολουθώ τη μέθοδο του hoffman και το κόψιμο συνήθως ειναι στο άνω όριο που ο μύλος (Sette) ορίζει ως "Moka pot range"
Διαφορές άξιες λόγου ανάμεσα σε 3 Cup & 6 Cup μπρίκι δεν έχω προσέξει. Οι μεγάλες διαφορές κατ' εμέ ειναι το ποσο φρέσκος ειναι ο καφές, περισσότερο και απο τις διαφορές ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας roast...
Re: Μπρίκι espresso
Καλησπέρα, κάτοχος Graef CM702 και Bialetti brikka 2020. Θεωρώντας ότι η τεχνική εκχύλισης στο μπρίκι είναι σωστή, έχει νόημα να δοκιμάσω χαρμάνι τύπου Taf Pianeta Blue / Light Blue, ή να μείνω για στα εμπορικά blends Lavazza Roso / Oro, Buondi Premium κτλ;
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
Από τη δίκη μου -πολυετή -εμπειρια με moka express και χειροκινητο μυλο,θεωρω οτι γευστικα δεν θα παρεις τιποτα το ιδιαιτερο αν χρησιμοποιησεις specialty/light roasted καφεδες.Δεν χανεις και τιποτα ομως να κανεις και μονος σου δοκιμες,μπορει να ανακαλυψεις καποιον καφε που να σου αρεσει.
Πολύ ωραίο ήταν στο μπρίκι το blend του Kudu,αλλα και παλι οχι κατι που να κανει τη διαφορα.
Με το bialetti θα εμένα σχεδόν αποκλειστικά σε illy & Lavazza.
Πολύ ωραίο ήταν στο μπρίκι το blend του Kudu,αλλα και παλι οχι κατι που να κανει τη διαφορα.
Με το bialetti θα εμένα σχεδόν αποκλειστικά σε illy & Lavazza.
Re: Μπρίκι espresso
Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω ίσως κάποιο καλύτερο blend καθαρά να μου φύγει η περιέργεια.
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο χαρμάνι Illy ή Lavazza; Η χρήση blend με Robusta κάνει όντως διαφορά στην "κρέμα";
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο χαρμάνι Illy ή Lavazza; Η χρήση blend με Robusta κάνει όντως διαφορά στην "κρέμα";
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
Eμενα αυτός μου άρεσε αρκετά στο μπρίκι.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... ense-1000/
Ο Robusta κανει περισσοτερη κρεμα,αλλα στο μπρικι μη περιμενεις και πολλα πραγματα γιατι η πιεση ειναι πολυ χαμηλη.
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Μπρίκι espresso
ακριβώς η κρέμα δε λέει κάτι την κάνεις και με robusta....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Μπρίκι espresso
Με το τόσο καινούργιο μπρίκι καφέ δεν πίνεις όπως λέει και ο Coliandro !
https://youtu.be/iGIVmKaQius
https://youtu.be/iGIVmKaQius
Re: Μπρίκι espresso
Ευχαριστώ, θα τον δοκιμάσω!Zen308 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 22, 2021 10:26 pmEμενα αυτός μου άρεσε αρκετά στο μπρίκι.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... ense-1000/
Ο Robusta κανει περισσοτερη κρεμα,αλλα στο μπρικι μη περιμενεις και πολλα πραγματα γιατι η πιεση ειναι πολυ χαμηλη.
Re: Μπρίκι espresso
Άρα καταλαβαίνω ότι δύσκολα μπορείς να πετύχεις τις οξύτητες των μεσαίων / ελαφρών καβουρδισμένων κόκκων με το μπρίκι χωρίς μηχανή λόγω της χαμηλής πίεσης.Zen308 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 22, 2021 9:25 pmΑπό τη δίκη μου -πολυετή -εμπειρια με moka express και χειροκινητο μυλο,θεωρω οτι γευστικα δεν θα παρεις τιποτα το ιδιαιτερο αν χρησιμοποιησεις specialty/light roasted καφεδες.Δεν χανεις και τιποτα ομως να κανεις και μονος σου δοκιμες,μπορει να ανακαλυψεις καποιον καφε που να σου αρεσει.
Πολύ ωραίο ήταν στο μπρίκι το blend του Kudu,αλλα και παλι οχι κατι που να κανει τη διαφορα.
Με το bialetti θα εμένα σχεδόν αποκλειστικά σε illy & Lavazza.
Θα κάνω δοκιμές.