Μπρίκι espresso
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
Καλύτερα να το σκουπιζεις και να μην το αφήνεις με νερά να στεγνώσει μόνο του γιατί μπορεί να κάνει στίγματα το αλουμίνιο.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Μπρίκι espresso
Τα στίγματα από τα άλατα μόνο με φιλμ από λάδια καφέ θα το γλιτώσει.
Στη δεξαμενή νερού κάτω δεν γίνεται τίποτα τα άλατα θα μαυρίσουν το δοχείο αν είναι αλουμίνιο.
Μόνο νερό και καθόλου τρίψιμο θέλουν τα αλουμινίου.
Στη δεξαμενή νερού κάτω δεν γίνεται τίποτα τα άλατα θα μαυρίσουν το δοχείο αν είναι αλουμίνιο.
Μόνο νερό και καθόλου τρίψιμο θέλουν τα αλουμινίου.
-
- Δημοσιεύσεις: 113
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 4:49 pm
- Μηχανή:: Flair Signature
- Μύλος:: Mazzer SJ
Re: Μπρίκι espresso
https://ibb.co/sbHpJsJ
Έχω ξεκινήσει ήδη τα πειράματα προς το παρόν με καφέδες αλεσμένους από καφεκοπτεία μέχρι να πάρω τον πρώτο μου καλό μύλο.
Γενικά πολύ πιο γεμάτη και έντονη γεύση από τις κάψουλες που είχα μέχρι τώρα και μαρεσει να ασχολούμαι μαζί του είναι αγχολυτικό
Έχω ξεκινήσει ήδη τα πειράματα προς το παρόν με καφέδες αλεσμένους από καφεκοπτεία μέχρι να πάρω τον πρώτο μου καλό μύλο.
Γενικά πολύ πιο γεμάτη και έντονη γεύση από τις κάψουλες που είχα μέχρι τώρα και μαρεσει να ασχολούμαι μαζί του είναι αγχολυτικό
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
Ναι βρε συ εννοείται.... προσωπικά απορώ πώς έχουν επικρατήσει οι κάψουλες τόσο πολύ στο γενικό πληθυσμό.Καλυτερα να πιω ενα νεσκαφε αν είναι για την ταχύτητα και την ευκολία ...
-
- Δημοσιεύσεις: 98
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 13, 2021 3:01 am
- Όνομα: Alex
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Comandante C40
Re: Μπρίκι espresso
Μπρίκι+Αιθιοπία+comandante 23clicks+αφρογαλο σε French press = ανεπανάληπτο καπουτσίνο
Και αφήστε τους άλλους να πίνουν το πλυμα της καψουλας
Και αφήστε τους άλλους να πίνουν το πλυμα της καψουλας
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Εγγραφή: Κυρ Σεπ 26, 2021 9:27 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Bialetti Brika 2-cup
- Μύλος:: Porlex ii mini
- 2ος Μύλος:: 1zpresso J-Max
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μπρίκι espresso
Θα σας πω τις εμπειρίες μου σχετικά με την bialetti brika (2-cups), την παλιά με την βαλβίδα
Βάζω 80γρ κρυο νερό. Με σωστό άλεσμα βγάζω γύρω στα 60γρ καφέ.
Ο μυλος μου είναι ο porlex ii mini. Σήμερα τσίμπησα έναν 1zpresso j-max (πιο πολύ επειδή σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε μια lelit plust)
Χρησιμοποιώ φρεσκοκαβουρδισμένα σπυριά αγορασμένα από γνωστό μαγαζί στο κέντρο (Αθήνα)
77% Arabica(13.09γρ), 20% robusta (3.40γρ) & 3% αρωματικο γαλλικό καφε (.51γρ - αυτό πιο πολύ για γεύση/άρωμα μιας και τα μπρικια δεν έχουν αρκετή πίεση)
Αλέθω 17γρ καφέ. Ισιώνω με ένα μαχαίρι (στο περιπου) και χρησιμοποιώ 3d πατητήρι (πρέπει να φτιάξω και ενα κατανεμητή)
Το αποτέλεσμα το αραιώνω 1:1 με νερό, και έχω ενα αρκετά γευστικό αποτέλεσμα.
Σημειωση.
Έχεις πετύχει το σωστό άλεσμα για την brika (ή moka pot) όταν δεν βλέπεις πολλά κατακάθια στην τελευταία γουλιά. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο
Βάζω 80γρ κρυο νερό. Με σωστό άλεσμα βγάζω γύρω στα 60γρ καφέ.
Ο μυλος μου είναι ο porlex ii mini. Σήμερα τσίμπησα έναν 1zpresso j-max (πιο πολύ επειδή σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε μια lelit plust)
Χρησιμοποιώ φρεσκοκαβουρδισμένα σπυριά αγορασμένα από γνωστό μαγαζί στο κέντρο (Αθήνα)
77% Arabica(13.09γρ), 20% robusta (3.40γρ) & 3% αρωματικο γαλλικό καφε (.51γρ - αυτό πιο πολύ για γεύση/άρωμα μιας και τα μπρικια δεν έχουν αρκετή πίεση)
Αλέθω 17γρ καφέ. Ισιώνω με ένα μαχαίρι (στο περιπου) και χρησιμοποιώ 3d πατητήρι (πρέπει να φτιάξω και ενα κατανεμητή)
Το αποτέλεσμα το αραιώνω 1:1 με νερό, και έχω ενα αρκετά γευστικό αποτέλεσμα.
Σημειωση.
Έχεις πετύχει το σωστό άλεσμα για την brika (ή moka pot) όταν δεν βλέπεις πολλά κατακάθια στην τελευταία γουλιά. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο
Re: Μπρίκι espresso
Ολα καλά, αλλά έχω απορία για την αραίωση του καφέ που αναφέρετε (1:1)
Επιπλέον, στο δικό μου (Bialetti 3 cup) βρίσκομαι στα 13gr και με 24gr στο 6 cup. Κάνετε πάτημα αν κατάλαβα καλά ;
Επιπλέον, στο δικό μου (Bialetti 3 cup) βρίσκομαι στα 13gr και με 24gr στο 6 cup. Κάνετε πάτημα αν κατάλαβα καλά ;