Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 20, 2017 1:43 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Porlex Tall
Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Για σας,
Πήρα και εγώ επιτέλους την απόφαση, εν μέσω όλου αυτού που συμβαίνει, να μπω στο τριπάκι του home espresso. Την προηγούμενη βδομάδα, μετά από αρκετό διάβασμα, έκανα την παραγγελία για την πρώτη μου μηχανή. Για λόγους budget και του τι έβρισκα διαθέσιμο κατέληξα στην Lelit PL41TEM(Anna) PID και ελπίζω να την παραλάβω πριν το Πάσχα, αν και το βλέπω δύσκολο με τον πανικό που επικρατεί στα courier. Όπως και να έχει τώρα έφτασε η ώρα να αγοράσω και τον πρώτο μου μύλο και μιας και από ότι λένε οι περισσότεροι πολλές φορές ο μύλος είναι ποιο σημαντικός από την μηχανή είπα πέρα από αυτά που έχω διαβάσει να ρωτήσω και εσάς. Έχοντας ανεβάσει αρκετά λοιπόν το budget μου για τον μύλο από τα 300 € που είχα αρχικά στο μυαλό μου στα 600 - 700 € έχω νομίζω ότι είμαι ανάμεσα στις εξής επιλογές:
Sette 270wi
Eureka Mignon Specialita
Niche Zero
Οι καφέδες που επιλέγω, όταν παίρνω από έξω, είναι κατά πλειοψηφία "σοκολατένιοι" και όχι "φρουτώδεις". Εκεί έχω χαθεί λίγο με τα κωνικά και τα ίσα μαχαίρια. Δηλαδή ανάμεσα σε αυτούς του μύλους μπορεί ο ένας να αναδεικνύει περισσότερο το "σοκολατένιο" προφίλ ενός καφέ ενώ ο άλλος να το "κόβει" και να βγάζει ξινίλα;
Το single dosing σαν θεωρία μου φαίνεται ωραίο άλλα φυσικά από την στιγμή που έχω μηδενική έμπειρα δεν ξέρω αν είναι σωστή επιλογή να πάρω έναν μύλο που κάνει μόνο single dosing. Από την άλλη οι καφέδες που θα φτιάχνω καθημερινά θα είναι από 1 έως 3 το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλή επιλογή το single dosing για να μην μένει για καιρό ο καφές στο hopper. Εδώ να σημειώσω ότι γνωρίζω πως αν παραγγείλω τον Niche Zero θα πρέπει να περιμένω κάνα μήνα για να τον πάρω αλλά αν είναι να πάρω κάτι καλό δεν έχω πρόβλημα μέχρι να έρθω να παίζω με αγορασμένο κομμένο καφέ.
Φυσικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση μύλου αρκεί να μην ξεπερνάει το budget γιατί ήδη έχω ανεβεί πολύ.
Αυτά το ολίγα είχα να πω. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων και τον χρόνο σας
Πήρα και εγώ επιτέλους την απόφαση, εν μέσω όλου αυτού που συμβαίνει, να μπω στο τριπάκι του home espresso. Την προηγούμενη βδομάδα, μετά από αρκετό διάβασμα, έκανα την παραγγελία για την πρώτη μου μηχανή. Για λόγους budget και του τι έβρισκα διαθέσιμο κατέληξα στην Lelit PL41TEM(Anna) PID και ελπίζω να την παραλάβω πριν το Πάσχα, αν και το βλέπω δύσκολο με τον πανικό που επικρατεί στα courier. Όπως και να έχει τώρα έφτασε η ώρα να αγοράσω και τον πρώτο μου μύλο και μιας και από ότι λένε οι περισσότεροι πολλές φορές ο μύλος είναι ποιο σημαντικός από την μηχανή είπα πέρα από αυτά που έχω διαβάσει να ρωτήσω και εσάς. Έχοντας ανεβάσει αρκετά λοιπόν το budget μου για τον μύλο από τα 300 € που είχα αρχικά στο μυαλό μου στα 600 - 700 € έχω νομίζω ότι είμαι ανάμεσα στις εξής επιλογές:
Sette 270wi
Eureka Mignon Specialita
Niche Zero
Οι καφέδες που επιλέγω, όταν παίρνω από έξω, είναι κατά πλειοψηφία "σοκολατένιοι" και όχι "φρουτώδεις". Εκεί έχω χαθεί λίγο με τα κωνικά και τα ίσα μαχαίρια. Δηλαδή ανάμεσα σε αυτούς του μύλους μπορεί ο ένας να αναδεικνύει περισσότερο το "σοκολατένιο" προφίλ ενός καφέ ενώ ο άλλος να το "κόβει" και να βγάζει ξινίλα;
Το single dosing σαν θεωρία μου φαίνεται ωραίο άλλα φυσικά από την στιγμή που έχω μηδενική έμπειρα δεν ξέρω αν είναι σωστή επιλογή να πάρω έναν μύλο που κάνει μόνο single dosing. Από την άλλη οι καφέδες που θα φτιάχνω καθημερινά θα είναι από 1 έως 3 το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλή επιλογή το single dosing για να μην μένει για καιρό ο καφές στο hopper. Εδώ να σημειώσω ότι γνωρίζω πως αν παραγγείλω τον Niche Zero θα πρέπει να περιμένω κάνα μήνα για να τον πάρω αλλά αν είναι να πάρω κάτι καλό δεν έχω πρόβλημα μέχρι να έρθω να παίζω με αγορασμένο κομμένο καφέ.
Φυσικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση μύλου αρκεί να μην ξεπερνάει το budget γιατί ήδη έχω ανεβεί πολύ.
Αυτά το ολίγα είχα να πω. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων και τον χρόνο σας
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Καλημέρα! Οι επιλογές που έχεις είναι πολύ καλές. Όποιον μύλο και να πάρεις θα πιεις πολύ καλά καφεδάκια.
Τα κωνικα μαχαίρια αναδεικνύουν περισσότερο τις οξύτητες από τα επίπεδα. Αν λοιπόν είσαι εξερευνητής της γεύσης, ή θέλεις να γίνεις, πας σε κωνικα.
Τα θετικά και αρνητικά κάθε μύλου έχουν αποτυπωθεί από τους χρήστες τους κατά καιρούς στο φόρουμ.
Τα κωνικα μαχαίρια αναδεικνύουν περισσότερο τις οξύτητες από τα επίπεδα. Αν λοιπόν είσαι εξερευνητής της γεύσης, ή θέλεις να γίνεις, πας σε κωνικα.
Τα θετικά και αρνητικά κάθε μύλου έχουν αποτυπωθεί από τους χρήστες τους κατά καιρούς στο φόρουμ.
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2020 12:21 pm
- Όνομα: Βασιλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Πολύ καλες επιλογές και οι τρεις
Θα έκλινα προς τις δυο πρώτες λόγω και ύπαρξης τεχνικής υποστήριξης.
Θα έκλινα προς τις δυο πρώτες λόγω και ύπαρξης τεχνικής υποστήριξης.
- Kostk
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 09, 2019 3:41 am
- Όνομα: Konstantinos
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia gran style
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: taresso,kudu,cup10,taf, Guji Ethiopia
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Καλησπέρα , είμαι και εγώ κάτοχος μιας LELIT PL041 TEM PID και αυτή τη στιγμή είμαι με έναν graef cm702. Θα άνοιγα καινούργιο νήμα αλλά ταιριάζει απόλυτα με το δικό σου και θα το τοποθετήσω εδώ. Αν θες να κρατήσεις χαμηλά το budget μπορείς να ξεκινήσεις με εναν 702 και θα πιεις καλά καφεδάκια. Όμως εγώ στο εξάμηνο πλέον κουράστηκα με το βασικό του μειονέκτημα να είναι οι μικρές επιλογές ρυθμίσεων με την τραγικότερη περίπτωση σε μια θέση να τρέχει γρήγορα ο καφές και σε άλλη να παίρνω χρόνους πάνω από 50sec , οπότε αναγκαστικά να παίζεις με τα γραμμάρια .
Για να μπω στο θέμα και να μην πλατιάζω αν είσαι σίγουρος ότι σαρεσει το σπορ καλά κάνεις και κοιτάς καλύτερους μύλους εξ αρχής καθώς τελικά είσαι κερδισμένος . Σκέφτομαι και εγώ την αγορά του επόμενου μύλου που θα τον κρατήσω αυτή τη φορά . Είμαι ανάμεσα σε
1)Eureka mignon specialita
2)baratza sette 270
3)baratza sette 270wi
4)κάποιον mazzer ή fiorenzato μεταχειρισμένους ίσως?
Ήμουν και εγώ των σοκολατένιων καφέδων και γενικά της πιο strict γεύσης καφέ αλλά μόλις ήπια καλοφτιαγμενους λουλουδατους καφέδες πχ aithiopia guji κατάλαβα πόσο βαρετό ήταν αυτό που είχα σαν πρότυπο . Με αυτό θέλω να πω ότι ενώ έχουμε κάτι στο μυαλό μας κατά την αγορά ενός μύλου όντας αρχάριοι μπορεί εύκολα ακόμα και μέσα στο μήνα να βρούμε άλλο ενδιαφέρον γευστικό προφίλ.
Οπότε ερώτηση 1) πιστεύετε ότι ο specialita θα υπονομεύει και θα ισοπεδώνει τις "καλές" οξύτητες ;
2) ο baratza sette 270 είναι ακριβώς ο ίδιος με τον 270wi απλά χωρίς τη ζυγαριά ? Δηλαδή για κάποιον που του αρέσει η διαδικασία ζυγισματος κτλ μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με 130 λιγότερα σε σχέση με τον Wi?
3)α) Μπορεί ένα μαχαίρι κωνικό 40mm αν δεν κάνω λάθος να δίνει τόσο ποιοτικές αλέσεις που ακούω ;
3)β)τι γίνεται όταν το μαχαιρι του sette θέλει αλλαγή , κάθε πότε θέλει και πόσο μπορεί να πάει το κόστος , καθώς είδα ότι είναι ενσωματωμένο στο σκελετό και πρέπει να πάει σέρβις
4) Δεδομένου ότι μπορείς να αλλάξεις γνώμη και να θες τον sette να τον κάνεις μετατροπή σε Wi γίνεται ; Και αν ναι ,πόσο ;
Τελευταιος προβληματισμός , ο specialita μου φαίνεται πολύ πιο όμορφος και ποιοτικός από την πλαστικουρα τον sette αλλά όταν σκέφτομαι την σπιρτάδα ,το αφράτο άλεσμα , την ταχύτητα και την επίδειξη προφίλ κλείνω περισσότερο προς το sette.
Για να μπω στο θέμα και να μην πλατιάζω αν είσαι σίγουρος ότι σαρεσει το σπορ καλά κάνεις και κοιτάς καλύτερους μύλους εξ αρχής καθώς τελικά είσαι κερδισμένος . Σκέφτομαι και εγώ την αγορά του επόμενου μύλου που θα τον κρατήσω αυτή τη φορά . Είμαι ανάμεσα σε
1)Eureka mignon specialita
2)baratza sette 270
3)baratza sette 270wi
4)κάποιον mazzer ή fiorenzato μεταχειρισμένους ίσως?
Ήμουν και εγώ των σοκολατένιων καφέδων και γενικά της πιο strict γεύσης καφέ αλλά μόλις ήπια καλοφτιαγμενους λουλουδατους καφέδες πχ aithiopia guji κατάλαβα πόσο βαρετό ήταν αυτό που είχα σαν πρότυπο . Με αυτό θέλω να πω ότι ενώ έχουμε κάτι στο μυαλό μας κατά την αγορά ενός μύλου όντας αρχάριοι μπορεί εύκολα ακόμα και μέσα στο μήνα να βρούμε άλλο ενδιαφέρον γευστικό προφίλ.
Οπότε ερώτηση 1) πιστεύετε ότι ο specialita θα υπονομεύει και θα ισοπεδώνει τις "καλές" οξύτητες ;
2) ο baratza sette 270 είναι ακριβώς ο ίδιος με τον 270wi απλά χωρίς τη ζυγαριά ? Δηλαδή για κάποιον που του αρέσει η διαδικασία ζυγισματος κτλ μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με 130 λιγότερα σε σχέση με τον Wi?
3)α) Μπορεί ένα μαχαίρι κωνικό 40mm αν δεν κάνω λάθος να δίνει τόσο ποιοτικές αλέσεις που ακούω ;
3)β)τι γίνεται όταν το μαχαιρι του sette θέλει αλλαγή , κάθε πότε θέλει και πόσο μπορεί να πάει το κόστος , καθώς είδα ότι είναι ενσωματωμένο στο σκελετό και πρέπει να πάει σέρβις
4) Δεδομένου ότι μπορείς να αλλάξεις γνώμη και να θες τον sette να τον κάνεις μετατροπή σε Wi γίνεται ; Και αν ναι ,πόσο ;
Τελευταιος προβληματισμός , ο specialita μου φαίνεται πολύ πιο όμορφος και ποιοτικός από την πλαστικουρα τον sette αλλά όταν σκέφτομαι την σπιρτάδα ,το αφράτο άλεσμα , την ταχύτητα και την επίδειξη προφίλ κλείνω περισσότερο προς το sette.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Στο σοκολατένιο προφίλ παίζουν και οι Mazzer.
Και σε μένα είναι βαρετό αυτό το προφίλ αλλά έχω φίλους που δεν θέλουν να ξεφύγουν από αυτό.
Και σε μένα είναι βαρετό αυτό το προφίλ αλλά έχω φίλους που δεν θέλουν να ξεφύγουν από αυτό.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Καλημέρα και καλή Ανάσταση!
Ο Mignon δεν ισοπεδώνει τις οξύτητες. Προσωπικά παίρνω οξύτητες και καταλαβαίνω τα αρώματα των καφέδων.
Προσωπική γνώμη είναι ότι στιβαρός (μεταλλικος ολόκληρος πλην της βάσης, του τούνελ, του καπακιού του σώματος του μύλου και του χοπερ) και υπερέχει σίγουρα ως προς τον sette στο ήσυχο αλεσμα.
Ο Mignon δεν ισοπεδώνει τις οξύτητες. Προσωπικά παίρνω οξύτητες και καταλαβαίνω τα αρώματα των καφέδων.
Προσωπική γνώμη είναι ότι στιβαρός (μεταλλικος ολόκληρος πλην της βάσης, του τούνελ, του καπακιού του σώματος του μύλου και του χοπερ) και υπερέχει σίγουρα ως προς τον sette στο ήσυχο αλεσμα.
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Οποιον και να επιλεξεις θα πεις νοστιμα καφεδακια οπως ειπε και ο συμφορουμιτης πιο πανω..
Μην ξεχναμε και τον παραγοντα «καφες»...ο εξοπλισμος δεν μπορει απο μονος του να δημιουργησει γευσεις και αρωματα εαν η πρωτη υλη μας δεν ειναι καλη!
Στην επιλογη του εξοπλισμου βαλε και τον παραγοντα μεταπωληση..
Προσωπικα δεν συμπαθω τον sette..
Επισης μια αφρατη αλεση δεν ειναι το παν!!
Η τελικη γευση ομως ειναι!!
Μην ξεχναμε και τον παραγοντα «καφες»...ο εξοπλισμος δεν μπορει απο μονος του να δημιουργησει γευσεις και αρωματα εαν η πρωτη υλη μας δεν ειναι καλη!
Στην επιλογη του εξοπλισμου βαλε και τον παραγοντα μεταπωληση..
Προσωπικα δεν συμπαθω τον sette..
Επισης μια αφρατη αλεση δεν ειναι το παν!!
Η τελικη γευση ομως ειναι!!
-
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Καλησπερα κ χρονια πολλα!!!!
Επειδη ακομη παλευω να τα βρω με τον Specialita (λογω ασχετοσυνης δικιας μου μαλλον), να σε ρωτησω λιγα πραγματα?
- Κανεις single dosing?
- Αλεθεις κατευθειαν μεσα στο καλαθι? Αφηνεις να κατσει ολο στο κενρο ή κανεις κυκλικες κινησεις με το καλαθι?
- Κανεις καποιου ειδους distribution (wdt? leveller?) πριν πατησεις?
- κανεις preinfusion ή οχι?
- Τα χαστουκακια του τα τρωει για να διωξει την λιγη κατακρατηση?
Ευχαριστω πολυ,
Νικος
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Χριστός ανέστη! Χρόνια πολλά!
Single dosing δεν κάνω. Συνήθως έχω 3 δόσεις καφέ μέσα στο χοπερ. Φτιάχνω 1 καπουτσίνο και 1 εσπρέσο το πρωί και το ίδιο το απόγευμα. Οπότε παραμένει μέσα στο χοπερ περίπου 1 δόση (ανάλογα το χαρμανι, πχ τώρα παρέμειναν 18 γρ περίπου στο χοπερ).
Αλεθω κατευθείαν στο κλείστρο (καλαθι). Ναι, κινω το κλείστρο για να πέφτει ομοιόμορφα ο καφές. Μόλις σχηματιστεί βουναλάκι, διακόπτω την άλεση, κουνάω δεξιά αριστερά το κλείστρο να κατακατσει και μετά συνεχίζω.
Κατανομή κάνω απαραίτητα. Χωρίς αυτήν παίρνω κακό αποτέλεσμά. Με μια οδοντογλυφιδα σπάω τις μικρές συσσωματωσεις του καφέ. Μετά "τραβάω" ευθείες γραμμές πάνω κάτω στο καλάθι, εναλλάξ. Δηλαδή μια φορά προς τα πάνω, μια φορά προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τραβάω πάλι γραμμές, κάθετες όμως με τις προηγούμενες. Μετά με το δάχτυλό κατανεμω ομοιόμορφα τον καφέ, και μετά πατάω.
Preinfusion δεν κάνω.
Χαστούκια δεν ρίχνω.
Από τη συμβίωση με το σεταπ μου, διαπίστωσα ότι το πιο σημαντικό είναι η σωστή θερμοκρασία και η πολύ καλή κατανομή.
Τι μηχανή έχεις; και τι καφέ χρησιμοποιείς;
Single dosing δεν κάνω. Συνήθως έχω 3 δόσεις καφέ μέσα στο χοπερ. Φτιάχνω 1 καπουτσίνο και 1 εσπρέσο το πρωί και το ίδιο το απόγευμα. Οπότε παραμένει μέσα στο χοπερ περίπου 1 δόση (ανάλογα το χαρμανι, πχ τώρα παρέμειναν 18 γρ περίπου στο χοπερ).
Αλεθω κατευθείαν στο κλείστρο (καλαθι). Ναι, κινω το κλείστρο για να πέφτει ομοιόμορφα ο καφές. Μόλις σχηματιστεί βουναλάκι, διακόπτω την άλεση, κουνάω δεξιά αριστερά το κλείστρο να κατακατσει και μετά συνεχίζω.
Κατανομή κάνω απαραίτητα. Χωρίς αυτήν παίρνω κακό αποτέλεσμά. Με μια οδοντογλυφιδα σπάω τις μικρές συσσωματωσεις του καφέ. Μετά "τραβάω" ευθείες γραμμές πάνω κάτω στο καλάθι, εναλλάξ. Δηλαδή μια φορά προς τα πάνω, μια φορά προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τραβάω πάλι γραμμές, κάθετες όμως με τις προηγούμενες. Μετά με το δάχτυλό κατανεμω ομοιόμορφα τον καφέ, και μετά πατάω.
Preinfusion δεν κάνω.
Χαστούκια δεν ρίχνω.
Από τη συμβίωση με το σεταπ μου, διαπίστωσα ότι το πιο σημαντικό είναι η σωστή θερμοκρασία και η πολύ καλή κατανομή.
Τι μηχανή έχεις; και τι καφέ χρησιμοποιείς;
-
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Αγορά πρώτου μύλου (Sette 270wi vs Eureka Mignon Specialita vs Niche Zero)
Αληθώς Ανέστη! Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση.
Νομιζω οτι τελικά το προβλημα μου ειναι οτι κανω πολλη ωρα wdt κ κάθονται τα fines κατω κ κλείνουν τρυπες στο καλαθι.
Απο εξοπλισμό εχω τη unica κ απο καφεδες δοκιμαζω γενικά, δεν εχω κατι συγκεκριμένο.
Θα ξαναδοκιμάσω να κάνω κατανομη οπως κ εσυ κ βλέπουμε.
Νικος
Νομιζω οτι τελικά το προβλημα μου ειναι οτι κανω πολλη ωρα wdt κ κάθονται τα fines κατω κ κλείνουν τρυπες στο καλαθι.
Απο εξοπλισμό εχω τη unica κ απο καφεδες δοκιμαζω γενικά, δεν εχω κατι συγκεκριμένο.
Θα ξαναδοκιμάσω να κάνω κατανομη οπως κ εσυ κ βλέπουμε.
Νικος