Καλησπέρα,Justice έγραψε: ↑Τετ Δεκ 11, 2019 9:05 amΕυχαριστώ! Έπαιξε ρόλο και ο χρόνος προθέρμανσης σε σύγκριση με την Unica. Βασικά από ότι καταλαβαίνω είναι η πιο value for money entry level ‘σοβαρή’ μηχανή. Πάλι καλά που δεν πήρα την classic θα μου έσπαγε τα νεύρα η έλλειψη pid. Στις ρυθμίσεις του pid υπάρχει πεπατημένη;
Συγχαρητήρια για την αγορά, είναι σαφώς ανώτερη μηχανή από την classic με θερμοκρασιακή σταθερότητα χωρίς ταλαιπωρία.
Προσωπικά προτίμησα να δώσω 200-250€ λιγότερα για την classic 2019 καθώς ήταν η πρώτη μου αγορά και ήθελα να δω αν θα μου ταιριάξει η όλη διαδικασία μιας και δεν είναι και τόσο απλό όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ (ακόμα το ψάχνω αυτό δεν έχω αποφασίσει ).
Ότι λεφτά περίσσεψαν θα μπουν στην άκρη για την αγορά ενός καλού μύλου, αφού αποφασίσω βέβαια αν θα συνεχίσω με αυτό το χόμπι..
Όσο αφορά το θέμα θερμοκρασίας, προς το παρόν χρησιμοποιώ τον διακόπτη του ατμού για ανεβάσω την θερμοκρασία του μπόιλερ πριν ξεκινήσω την εκχύλιση ανάλογα και με τον καφέ που χρησιμοποιώ. Πάντα με κριτήριο την γεύση μου έχω δει ότι σε κάποιους καφέδες δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω καθόλου ενώ σε άλλους έχω καλύτερο αποτέλεσμα με χρήση 5-10-15 ή ακόμα και 20 δευτερόλεπτα πριν την εκχύλιση. Δεν αλλάζει κάτι προφανώς στην σταθερότητα κατά την εκχύλιση απλά ξεκινάω από διαφορετική θερμοκρασία κάθε φορά.
Σίγουρα αν ήμουν πλήρως συνειδητοποιημένος και απόλυτα βέβαιος από την αρχή ότι θα μου ταίριαζε η ενασχόληση αυτή, θα προτιμούσα να αγοράσω μια plust και έναν καλό μύλο εξαρχής, ωστόσο θεωρώ ότι έκανα την σωστή επιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια που είχα θέσει.
Αυτά είχα να προσθέσω όσο αφορά το τίτλο του νήματος, συμφωνώ ότι θεωρητικά η classic δεν μπορεί να συγκριθεί με Unica και με Plust, αλλά η πράξη διαφέρει από την θεωρία κι εφόσον υπάρχει το νήμα καλό είναι να αναφέρει ο καθένας την εμπειρία του.