Καταρχάς για σας και καλώς σας βρήκα. Αποφάσισα και εγώ επιτέλους να σταματήσω να πίνω καφέ από τα delivery και να προσπαθήσω να φτιάξω κάνα καφέ της προκοπής μόνος μου γιατί όπως λένε αν θες κάτι να γίνει σωστά κάντο μόνος σου.
Να σας πω ότι έχω διαβάσει κάποια σχετικά post για αγορά πρώτης εσπρεσιερας και έχω βγάλει κάποια αρχικά και σίγουρα κατά κύριο λόγο λανθασμένα συμπεράσματα (γιατί πάντα έτσι γίνετε και μετά καταλαβαίνεις τι πατάτες έχεις κάνει).
Η μηχανή λοιπόν που θέλω να αγοράσω θα χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο για cappuchino και espresso (δεν τα μπορώ τα latte

) και κατά μέσο όρο θα φτιάχνει 3-4 καφέδες την ημέρα. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω για την μηχανή και τον μύλο είναι 500-600 euro, οπότε από αυτά που έχω διαβάσει και δει νομίζω ότι οι επιλογές μου είναι πάνω κάτω οι εξής:
- Lelit Pl41e και κάποιος μύλος Ascaro μέχρι 250 euro
- Lelit PL41 PLUS ή Lelit Pl41tem Pid και κάποιος χειροκίνητος μύλος και βλέπουμε στο μέλλον για κάποιον καλύτερο.
Εσείς τι προτείνετε; Επίσης σε σχέση Lelit PL41 PLUS και Lelit Pl41tem Pid τι είναι καλύτερο;
Αυτά για αρχή