Δίλημμα για αγορά πρώτης μηχανής / μύλου.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
YFCBanana
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Porlex Tall

Δίλημμα για αγορά πρώτης μηχανής / μύλου.

Δημοσίευση από YFCBanana » Παρ Ιαν 20, 2017 1:47 pm

Καταρχάς για σας και καλώς σας βρήκα. Αποφάσισα και εγώ επιτέλους να σταματήσω να πίνω καφέ από τα delivery και να προσπαθήσω να φτιάξω κάνα καφέ της προκοπής μόνος μου γιατί όπως λένε αν θες κάτι να γίνει σωστά κάντο μόνος σου.

Να σας πω ότι έχω διαβάσει κάποια σχετικά post για αγορά πρώτης εσπρεσιερας και έχω βγάλει κάποια αρχικά και σίγουρα κατά κύριο λόγο λανθασμένα συμπεράσματα (γιατί πάντα έτσι γίνετε και μετά καταλαβαίνεις τι πατάτες έχεις κάνει).

Η μηχανή λοιπόν που θέλω να αγοράσω θα χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο για cappuchino και espresso (δεν τα μπορώ τα latte :P) και κατά μέσο όρο θα φτιάχνει 3-4 καφέδες την ημέρα. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω για την μηχανή και τον μύλο είναι 500-600 euro, οπότε από αυτά που έχω διαβάσει και δει νομίζω ότι οι επιλογές μου είναι πάνω κάτω οι εξής:
  • Lelit Pl41e και κάποιος μύλος Ascaro μέχρι 250 euro
  • Lelit PL41 PLUS ή Lelit Pl41tem Pid και κάποιος χειροκίνητος μύλος και βλέπουμε στο μέλλον για κάποιον καλύτερο.
Εσείς τι προτείνετε; Επίσης σε σχέση Lelit PL41 PLUS και Lelit Pl41tem Pid τι είναι καλύτερο;
Αυτά για αρχή :)

GiannisSi
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Lelit Pl41tem Pid
Μύλος:: Ascaso I Mini i1

Re: Δίλημμα για αγορά πρώτης μηχανής / μύλου.

Δημοσίευση από GiannisSi » Παρ Ιαν 20, 2017 3:22 pm

Καλησπερα φιλε, απο τι μου παν και μενα οι πιο εμπειροι καθω και γω τις τελευταιες μερες ασχοληθηκα, να προτιμησεις μια μηχανη με pid και αφου δε σου βγαινουν τα λεφτα ενα χειροκινητο μυλο, αν και απο barista.gr με την εκπτωση αν πας σε ηλεκτρικο μυλο δε ξερω αν θα εχει και τεραστια διαφορα να παρεις και εναν ascaso

georgio
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees

Δημοσίευση από georgio » Σάβ Ιαν 21, 2017 2:25 am

YFCBanana έγραψε:Καταρχάς για σας και καλώς σας βρήκα. Αποφάσισα και εγώ επιτέλους να σταματήσω να πίνω καφέ από τα delivery και να προσπαθήσω να φτιάξω κάνα καφέ της προκοπής μόνος μου γιατί όπως λένε αν θες κάτι να γίνει σωστά κάντο μόνος σου.

Να σας πω ότι έχω διαβάσει κάποια σχετικά post για αγορά πρώτης εσπρεσιερας και έχω βγάλει κάποια αρχικά και σίγουρα κατά κύριο λόγο λανθασμένα συμπεράσματα (γιατί πάντα έτσι γίνετε και μετά καταλαβαίνεις τι πατάτες έχεις κάνει).

Η μηχανή λοιπόν που θέλω να αγοράσω θα χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο για cappuchino και espresso (δεν τα μπορώ τα latte :P) και κατά μέσο όρο θα φτιάχνει 3-4 καφέδες την ημέρα. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω για την μηχανή και τον μύλο είναι 500-600 euro, οπότε από αυτά που έχω διαβάσει και δει νομίζω ότι οι επιλογές μου είναι πάνω κάτω οι εξής:
  • Lelit Pl41e και κάποιος μύλος Ascaro μέχρι 250 euro
  • Lelit PL41 PLUS ή Lelit Pl41tem Pid και κάποιος χειροκίνητος μύλος και βλέπουμε στο μέλλον για κάποιον καλύτερο.
Εσείς τι προτείνετε; Επίσης σε σχέση Lelit PL41 PLUS και Lelit Pl41tem Pid τι είναι καλύτερο;
Αυτά για αρχή :)
Καλωσηρθες! Παρόμοιες αποριες είχα και γω με σενα πριν κανα 3μηνο που ψαχνομουνα για μηχανη. Αρχικά στο θέμα ΜΥΛΟΣ: Ο πιο φθηνος που μπορεις να παρεις ειναι ο Ascaso i2 τιμιος για τα λεφτα του αλλα μ ενα μεγαλο μειονεκτημα. Δεν εχει βαθμονόμηση για να ξερεις που ακριβως κοβεις που σημαινει ότι στην αρχη θα χαλάσεις πολλα gr καφε για να βρεις το σωστό κόψιμο ή αν φτιαχνεις και γαλλικο θα πρεπει να βαλεις στο μοχλο ενα σημαδι και να μετρας στροφες. Στην πορεια θα δεις οτι δν ειναι τελικα κατι τρομερό αλλά εγω στην αρχή είχα πραγματικα απειβδεισει!
Τώρα στο θέμα ΜΗΧΑΝΗ: Η ολοκληρωμενη πρόταση ειναι η Lelit Pl41 tem PID. Το PID σου ρυθμίζει τη θερμοκρασια που θα τρεξει το νερο πανω απ τον καφε. Είναι χρήσιμο εργαλείο και θα σε γλυτώσει απο πολλους καμμενους καφέδες.
Η διαφορά της συγκεκριμένης μηχανής απο την Plus ειναι το 57αρι γκρουπ. Που σημαινει μικρότερο καλαθάκι στο pf και λιγοτερα gr καφε. Εγω δεν νομίζω ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο απλά θα δυσκολευτεις λίγο με τα gr που θα χωραει το pf. Εννοείται βεβαια ότι αν τα εχεις και τα διαθέτεις τα χρήματα πάρε την plus με PID όμως. Βεβαια ειναι too much κατ εμε για πρωτη μηχανη 600+++€ αλλά αυτα είναι γνώμες. Όπως έχει αναφερθει αν τα προμηθευτεις και τα 2 απο barista.gr εχεις μια επιστροφη 10% του συνολικου ποσου για περιφερειακα. Ποια θα χρειαστεις; Πατητήρι, ζυγαρια ακριβειας, τυφλο καλαθακι , καθαριστικα, γαλατιερα και θερμόμετρο. Αυτά! Ότι άλλη απορία έχεις στη διαθεσή σου

Άβαταρ μέλους
tasosonic
Όνομα: Τάσος
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Mazzer SJ

Δημοσίευση από tasosonic » Κυρ Ιαν 22, 2017 2:15 pm

georgio έγραψε: Η διαφορά της συγκεκριμένης μηχανής απο την Plus ειναι το 57αρι γκρουπ. Που σημαινει μικρότερο καλαθάκι στο pf και λιγοτερα gr καφε. Εγω δεν νομίζω ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο απλά θα δυσκολευτεις λίγο με τα gr που θα χωραει το pf. Εννοείται βεβαια ότι αν τα εχεις και τα διαθέτεις τα χρήματα πάρε την plus με PID όμως. Βεβαια ειναι too much κατ εμε για πρωτη μηχανη 600+++€ αλλά αυτα είναι γνώμες. Όπως έχει αναφερθει αν τα προμηθευτεις και τα 2 απο barista.gr εχεις μια επιστροφη 10% του συνολικου ποσου για περιφερειακα. Ποια θα χρειαστεις; Πατητήρι, ζυγαρια ακριβειας, τυφλο καλαθακι , καθαριστικα, γαλατιερα και θερμόμετρο. Αυτά! Ότι άλλη απορία έχεις στη διαθεσή σου
To 58 γκρουπ το προτιμαμε όχι γιατι χωράει το καλαθάκι περισσότερο καφε...αλλά γιατι έχει ένα πλήθος επιλογών απο καλαθάκια που μπορεις να επιλέξεις! Ενδεικτικα να σου πω οτι εγω αυτη τη στιγμή έχω 6 καλαθάκια με διαφορτικό μέγεθος το καθενα! Στο 57αρι δεν εχεις τόσες επιλογές..2-3 καλαθάκια και τέλος!
Επίσης δεν την καταλαβαινω την λογική που την ακουω συχνα ''επειδή ειναι πρωτη μηχανη πάρε μια φθηνη'' Εγω διαφωνώ! Εγω προτείνω να πάρεις όσο καλύτερη μηχανή (και μύλο εννοείται) μπορείς γιατι αλλιώς θα ταλαιπωρηθεις άδικα και θα κλαις τα λεφτά σου!

Άβαταρ μέλους
Artisti
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Ιαν 22, 2017 3:19 pm

Αφού θέλεις καθημερινά καφέδες με γάλα θα σε κουράσει το μονό μπόιλερ και θα πρέπει να δεις σοβαρά την Oscar μαζί με ένα χειροκίνητο μύλο αν δεν σου φθάνουν για ηλεκτρικό τα λεφτά σου.

http://www.maxicoffee.com/oscar-noire-n ... -3_14.html

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Κυρ Ιαν 22, 2017 4:22 pm

Αυτη η τιμη ειναι με μεταφορικα? Θα τρελαθουμε.... Τζαμπα ειναι. Αν ειναι με μεταφορικα μην την παρεις,θα βγει μια baby στις αγγελιες :a080:

Άβαταρ μέλους
Artisti
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Ιαν 22, 2017 6:19 pm

Τα μεταφορικά ως συνήθως σε αυτούς είναι 10 ευρώ.
Απλά η τιμή αυτή είναι για εννέα ημέρες ακόμα....

Απάντηση