Μετά από μια συμβίωση με την gaggia Baby κοντά 9 ετών, είπα να κάνω το επόμενο βήμα και πήρα κι εγώ την unica από kudu χτες
Επειδή θέλω να είμαι σίγουρος τι κάνω, και επειδή με το που την πήρα έφυγα για σκ, δεν έχω κάνει καν καφέ ακόμη (!), μόνο γέμισα το μποιλερ και την άφησα ανοιχτή όλο το βράδυ.
Οι πρώτες εντυπώσεις:
- πολύ βαριά! Δεν το περίμενα
- πολύ όμορφη βέβαια, ειδικά αν τη δεις δίπλα στη gaggia
Θα ακολουθήσουν κι άλλες βέβαια όταν αρχίσω να φτιάχνω καφέδες
Έχω βέβαια και κάποιες ερωτήσεις-αποριες:
1) Υπό ποιες συνθήκες μπορεί να μην έχει το μποιλερ νερό εφόσον πάντα το νερό αναπληρώνεται; (εκτός από την πρώτη φορά ή μετά μετά από χρήση ατμού για καπουτσίνο). Μπορεί να τελειώσει το νερό στο μποιλερ κάπως αλλιώς;
2) Λέει το έξτρα φυλλάδιο που έχει η μηχανή,
α) μετά από 7 μέρες μη χρήσης, αφού βεβαιωθούμε ότι το μποιλερ είναι γεμάτο, να του 'αλλάξουμε' το νερό του μέσω του λεβιέ του ατμού (όπως ανέφερε πιο πριν ο φίλος rallakias). Επίσης για 15 sec από το γκρουπ
β) επίσης λέει ότι μετά από μη χρήση για 4 ώρες πρέπει να βγάζουμε λίγο νερό από το γκρουπ (15 sec) και από τον ακροφύσιο ατμού για 5 sec.
Είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε μετά απο αυτά τα διαστήματα;
3) Μια έκπληξη αρνητική ήταν όταν συνειδητοποίησα πώς βγαίνει το δοχείο του νερού. Το ύψος της μηχανής είναι 37cm, ο χώρος μεταξύ του πάγκου και των ντουλαπιών είναι 56, άρα μας μένουν περίπου 19cm τα οποία δεν είναι αρκετά για να βγει το δοχείο. Και άντε όταν γεμίζουμε μπορούμε να το κάνουμε με ένα μπουκάλι, τι γίνεται όταν θέλουμε να το αδειάζουμε; Μετακινουμε τη μηχανή; Τι κάνετε ακριβώς; Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχει αναφέρει κάποιος
4) με ποια θερμοκρασία στο PID συνίσταται να ξεκινήσω;
ΥΓ 1. Αν και φαίνεται σαν το πρώτο μου ποστ, ήμουν και μέλος παλιότερα, εδώ και 9 χρόνια περίπου, αλλά μάλλον διαγράφηκα λόγω μη απάντησης σε σχετικό email περί gdpr)
ΥΓ 2. βλέπω διάφορα νήματα για τη μηχανή, έγραψα σε αυτό με τα περισσότερα posts (αν και είναι στις συμβουλές αγοράς και όχι στην κατηγορία των μηχανών)