Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
vaskar

Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από vaskar » Κυρ Αύγ 08, 2010 10:21 pm

Το παρακάτω "εργαλείο" λέει κάτι ? Κάνει δουλειά ? Το έχει δοκιμάσει κανεις ?

http://www.easyespresso.gr/ViewShopProd ... ?Id=357516

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από Christos » Δευ Αύγ 09, 2010 12:22 pm

Εγώ αγνοούσα την ύπαρξη του. Πάντως δεν μου γεμίζει το μάτι και η ιστοσελίδα δεν δίνει καμιά πληροφορία. Μου φαίνεται να είναι μηχανικό και απλά να κάνει την ανάδευση.
Εγώ πάντως θα πήγαινα για το γνωστό aeroccino
http://www1.nespresso.com/precom/access ... hp?lang=en
Επίσης ένα από τα πολύ έμπειρα παιδιά στο forum (cubanero) συνιστά, άμα είναι να ξεφύγουμε από την κλασική παρασκευή αφρόγαλου, και την λύση της ανάδευσης αφού ζεστάνεις το γάλα με το μιξεράκι για τον φραπέ. Βέβαια για μαγαζί μου φαίνεται πιο εύκολη λύση το aeroccino.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

-Αλέξανδρος-

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από -Αλέξανδρος- » Δευ Αύγ 23, 2010 3:04 pm

Το παραπάνω σύστημα μοιάζει με την πρέσσα γαλλικού καφέ. Είναι πανεύκολο στη χρήση, και έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το έχω δοκιμάσει και το χρησιμοποιώ με επιτυχία. Απαιτεί λίγη μυική προσπάθεια (ανεβοκατεβάζοντας το έμβολο), αλλά μπορείς με λίγες δοκιμές να πετύχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν συνιστάται βέβαια για επαγγελματική χρήση, αλλά για χρήση στο σπίτι, γραφείο κλπ.

Dimitris_P

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Νοέμ 10, 2010 7:32 pm

Μετά από 2 μήνες κατοχή του aeroccino αλλά με ελάχιστη χρήση του έμαθα ότι κάνει κ κρύο αφρογαλα! :OOPS:

efthymis

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από efthymis » Πέμ Νοέμ 18, 2010 3:25 pm

Λοιπον το εργαλειο αυτο το εχω παρει ως δωρο απο φιλη μου και ειναι αγορασμενο στην Ιταλια προς 6€ (ειχαν ξεχασει να σβησουν την τιμη στο χαρτακι που ειχε μεσα :mrgreen: ) και κανει πολυ ωραιο αφρογαλα σε σχεση με αυτα που βρισκω εξω τουλαχιστον που σε καποιες περιπτωσεις εχω νιωσει αυτο που λενε "κοκαλα εχει ο καφες??" :lol:

Δουλευει σαν "τρομπα" φουσκωνοντας τον καφε μεσω του εμβολου που εχει στο κεντρο. Στα 6€ ειναι αξιολογη αγορα -αν κ δυστυχως δεν εχω δει ποτε κατι αναλογο σε οφλαιν μαγαζι, θα ρωτησω στο cook shop παντως-. Πανω απο 10-15 παντως μην το αγορασετε, δωστε κατι παραπανω για το αεροτσινο που κανει και κρυο οποτε απαλασσεστε απο τα μιξερακια του φραπε.

Οριστε μερικες φωτος για να καταλαβετε πως ειναι :)

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290086432

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290086685

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290086685

Dimitris_P

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από Dimitris_P » Πέμ Νοέμ 18, 2010 6:10 pm

σκ@τουλες κρύο τελικά κάνει το aeroccino. χτυπάω με τη φραπιέρα να μαι οκ

efthymis

Re: Προσπάθεια παρασκευής "σωστού" εσπρέσσο.

Δημοσίευση από efthymis » Δευ Νοέμ 22, 2010 3:18 pm

Προχθες εφτιαξα και αφρογαλα με το σκευος που αναφερεται σε αλλο θεμα παραπάνω και το φωτογραφισα, οποτε μαλλον ταιριαζει εδω κι οχι στο αλλο που ειναι στο "συμβουλες αγορας".

Λοιπον, επρεπε να κανω 2 καφεδες. Ζεστανα λοιπον το γαλα στο μπρικι, τοσο ζεστο ωστε να μην αντεχεται για πολλη ωρα αλλα πριν αρχιζει να αχνιζει, και το εριξα στην κανατα, οπως φαινεται εδω:

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290430904

Μετα απο 2 λεπτων χτυπημα, εγινε ετσι

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290430904

αλλα δεν το εριξα αμεσως στο φλιτζανι για να κανω αλλον ενα και μετα απο 3-4 λεπτα ειχε γινει ετσι

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290431416

ηταν πολυ λειο, δεν ειχε φουσκαλες αλλα σα να ειχε διαχωριστει, να ειχε "κατσει" το γαλα δηλαδη.

η εικονα του στο ποτηρι ηταν αυτη

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1290431483

Να σημειωσω πως για να το μοιρασω σε 2 ποτηρια επιασα το κουταλακι και μοιρασα το παχυρρευστο μερος, ενω εριξα κανονικα το υπολοιπο που ηταν πιο ρευστο.

Οπως το βλεπετε ειναι οκ, ή εκανα κατι λαθος?? :OOPS:

Off topic:
Γιατι δε μπορω να επεξεργαστω τις δημοσιευσεις μου??? Ηθελα να αλλαξω την πρωτη ωστε ο τιτλος να ειναι
Off topic:
Προσπάθεια παρασκευής "σωστού" εσπρέσσο/ καπουτσινο
Off topic:
αλλα δε μου βγαζει την επιλογη "επεξεργασια" πανω δεξια :?

[Edited από Christos.]

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από Christos » Δευ Νοέμ 22, 2010 4:33 pm

Off topic:
Ευθύμη ταιριάζει καλύτερα εδώ. Κάνεις λεπτομερέστερη περιγραφή της "αγοράς" σου που αναφέρεις παραπάνω. Δεν τίθεται θέμα τεχνικής τόσο, γιατί δεν έχει σχέση με την original μέθοδο με ατμό.
Επίσης δεν μπορεί να γίνει καμία επεξεργασία γενικά μετά από πάροδο μισής ώρας.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

efthymis

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από efthymis » Δευ Νοέμ 22, 2010 6:05 pm

Α, οκ, απλα ηταν τοσο λεπτομερης που σκεφτηκα μηπως εκανα καταχρηση στο παρον θεμα. :)

Αν θελετε πειτε μου κ πως σας φαινεται γιατι επαφη με ποιοτικα παρασκευασματα δεν εχω καθως δε μπορω να εμπιστευθω αυτα που εχω πιει στα διαφορα cafes οποτε αν δεν εχει βγει καλο να μαθω τις αδυναμιες και να προσπαθησω για καλυτερο αποτελεσμα την επομενη φορα.

vaskar

Re: Παρασκευαστής Αφρόγαλου

Δημοσίευση από vaskar » Σάβ Φεβ 05, 2011 9:39 pm

Παιδιά πηρα το aeroccino. Ειναι απλά άψογο !!!

Απάντηση