Αγορα μηχανης για freddo

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
frappa

Αγορα μηχανης για freddo

Δημοσίευση από frappa » Δευ Μάιος 18, 2015 12:17 am

Καλησπέρα, Θα ηθελα την γνωμη - συμβουλη σας για αγορα μηχανης αποκλειστικα για φρεντο.
Εδω και 8 μηνες περιπου χρησημοποιω μια φτηνιαρα μηχανη των 35 ευρω αγορασμενη απο το e-shop και μπορω να πω οτι για τα λευτα της ειναι ετεραιτικη.
Χρησημοποιω ετοιμους αλεσμενους καφεδες απο supermarket και διαφορες πικοιλιες αγορασμενες απο καταστηματα μεσω ιντερνετ και καφεκοπτεια.
Θελω να παω σε κατι ποιο ποιοτικο να βγαζει καλυτερη ποιοτητα καφε στην γευση και σκεφτομαι για αγορασω την πολυδιαφημιζωμενη gaggia classic.
Πιστευεται οτι θα δω διαφορα με την υπαρχουσα η να παω σε φθηνοτερη λυση αλλα γυρω στα 100-150 ευρω και ναι τι προτεινετε?

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Re: Αγορα μηχανης για freddo

Δημοσίευση από UltiMo_ » Δευ Μάιος 18, 2015 12:33 am

υπάρχει περίπτωση κάποιος να σου απαντήσει "δεν θα δεις διαφορά αν πάρεις καλή μηχανή, γιαυτό πάρε μια φθηνότερη" ;;

ή απλά αυτό ελπίζεις να ακουσεις για να κανεις οικονομία;

ο,τι δίνεις παίρνεις φυσικά. και προφανώς οι πολυδιαφημιζόμενες μηχανές είναι πολυδιαφημιζόμενες για κάποιο λόγο. αρκεί φυσικά να τις συνοδεύσεις και απο ένα μύλο

πλέον την classic την χαλάσανε όμως, γιαυτό αν αποφασίσεις να πας σε gaggia, θα προτιμήσεις την gaggia baby
When life throws you curves, aim for the apex

frappa

Δημοσίευση από frappa » Δευ Μάιος 18, 2015 10:22 am

Εναταξει ειναι γνωστο οτι πληρωνεις παιρνεις απλως ειχα διαβασει παλιοτερα μπορει και μεσα στο forum εδω οτι για τον freddo δεν χρειζεται να σπαταλησεις πολλα χρηματα για να παρεις καλο αποτελεσμα. Απλα μου ειχε κολλησει απο τοτε και γ αυτο επελεξα και ποιο φτηνη μηχανη για το ξεκινημα.
Επισης την gaggia την ανεφερα ως την διμοφιλεστερη γιατι βλεπω οτι την προτιμαει πολυς κοσμος αλλα μου λες οτι την εχουν χαλασει. Τι ακριβως ενοεις?
Για την baby επειδη βλεπω πολλα μοντελα στο skroutz ποιο ειναι το ιδανικοτυερο για την περιπτωση μου?
Εμενα με εδιαφερει να βγαζει καλο καφε το αν ειναι απο αλουμινιο η πλαστικο κτλπ δεν με ενοχλει καθολοου
Επισης θα ηθελα και της προτασεις για καποιο μυλο οχι πανω απο 150 ευρω εκτος και αν αξιζει τον κοπο.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Μάιος 18, 2015 11:03 am

Είναι μια classic απάτη από έξω μοιάζει ίδια απο μέσα είναι μια φτηνιάρα Saeco του κατοστάρικου:
viewtopic.php?nomobile=1&f=5&t=3838

Η δοκιμασμένη πρόταση μαζί με το απαραίτητο διπλό καλαθάκι

http://www.liveyourhome.gr/full_product ... 1319385262

Μύλος

http://www.solino.gr/index.php?option=c ... 4&Itemid=0

frappa

Δημοσίευση από frappa » Δευ Μάιος 18, 2015 5:51 pm

Ωραια θα προχωρησω στις παρακατω αγορες ξεκινοντας με την μηχανη και τελος του μηνα χτυπησω και τον μυλο.

Ευχαριστω για την βοηθεια πολυτιμη βοηθειας.

ΜαρίαΝ

Δημοσίευση από ΜαρίαΝ » Κυρ Μάιος 24, 2015 11:45 am

Γεια σας!

Πρώτη φορά γράφω στο forum σας και πρώτη φορά ασχολούμαι με το αντικείμενο :)
Θα ήθελα να αγοράσω έναν αξιοπρεπή εξοπλισμό που θα μου επιτρέψει να φτιάχνω πολύ καλό freddo! Διαβάζοντας στο forum σας κατέληξα στον μύλο Graef CM 800. Θα χαρώ να του κάνω και τις μικρομετατροπές που προτείνετε! Δεν είμαι σίγουρη όμως για την αγορά της καφετιέρας. Αρχικά μου άρεσε πολύ η Gaggia Baby Class, αλλά διαβάζοντας κριτικές της στο amazon
http://www.amazon.com/Gaggia-12300-Espr ... geNumber=1 είδα ότι μπορεί μετά από διάστημα ενός ή ενάμιση χρόνου να αρχίσουν να βγαίνουν κομμάτια μπογιάς από τη βάση και να φαίνεται χάλια :a042: . Οπότε στην ιδέα ότι θα πληρώσω παραπάνω χρήματα για να είναι η καφετιέρα όμορφη εμφανισιακά και τελικά να μου βγει χειρότερη, εγκατέλειψα την Gaggia Baby Class.

Γενικά προτείνετε την Gaggia Baby, οι περισσότεροι από εσάς φτιάχνουν πολύ καλούς espresso σ'αυτή τη μηχανή! Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω τη Gaggia Baby Black. Για άλλη μια φορά όμως διαβάζω κάποιες κριτικές που με φοβίζουν.. http://www.amazon.co.uk/product-reviews ... Descending Δεν θα ήθελα να μου χαλάσει μέσα σε ένα δυο χρόνια! Βέβαια για να είμαι ειλικρινής καμία καφετιέρα δεν έχει μόνο τέλειες κριτικές, απλά επειδή δεν το φυσάω το χρήμα και είναι ακριβούτσικη, ήθελα να μου πείτε τη δική σας άποψη εσείς που την χρησιμοποιείτε/ έχετε χρησιμοποιήσει πολύ!

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Μάιος 24, 2015 12:49 pm

Δεν ειναι ανάγκη να κοιτάς μόνο τις κριτικές του Amazon.
Υπάρχει σχετική εμπειρία και σε εμας γιατι εχουν πουληθεί αρκετές baby στη Ελλάδα και τις ξέρουμε.
Φθηνή μηχανή είναι φυσικά αλλά πολύ σοβαρά προβλήματα δεν έχει βγάλει με κανονική χρήση.
Αφου θέλεις freddo που σαν βάση έχει έναν καλό espresso θα έλεγα να κοιτάξεις και τον ascaso που είναι μύλος ειδικά για espresso με μικρορυθμιση.
Έχει μια φασαρια.στη αρχή μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο αλλά μετά είναι συνολικά καλύτερος μύλος.

ΜαρίαΝ

Δημοσίευση από ΜαρίαΝ » Τρί Μάιος 26, 2015 1:10 pm

Γεια σας και πάλι!

Διαβάζω διάφορα posts σας. Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ ο ενθουσιασμός σας όταν μιλάτε για ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον καφέ και ενθουσιάζομαι κι εγώ!
Διαβάζοντας λοιπόν κατέληξα στη σκέψη ότι εφόσον ο μύλος ascaso είναι πολύ καλός για freddo, καλό θα ήταν να έπαιρνα τον i-1 για καλύτερα αποτελέσματα και από μηχανή την Gaggia Baby! Με φόβισε λίγο μόνο η άποψη κάποιου μέλους ότι η Gaggia Baby δίνει μεν πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά ενδεχομένως όχι με συνέπεια. Επειδή λοιπόν ο καλός μου - που κατά κύριο λόγο γι' αυτόν παίρνω τον εξοπλισμό - είναι τρελά απαιτητικός σε ό,τι αφορά τον καφέ του, φοβάμαι μήπως δεν του αρέσει στο τέλος ο καφές και φάω την πίκρα... Δύο πράγματα λοιπόν σκέφτομαι σαν λύση: Είτε ψάχνω τι καλύτερο μπορώ να πάρω σ'αυτά τα χρήματα - δηλαδή στα 450 για μύλο και μηχανή μαζί, αν μπορώ ίσως να πάρω κάποιο άλλο μηχάνημα με καλύτερα αποτελέσματα είτε τον καταφέρνω να διαθέσει κι εκείνος κάποια χρήματα και να ανέβουμε σκαλί..
Στο budget των 450, πιστεύετε ότι είναι προτιμότερος ο συνδυασμός Gaggia Baby + i1 ή αυτή η Lelit http://www.ebay.it/itm/LELIT-Macchina-c ... 35e63ab1b9 ;
Σε περίπτωση που ανεβάσω το budget στα 600 - 650, τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια! Αν δεν διάβαζα απόψεις/γνώμες σας, κατά πάσα πιθανότητα θα είχα ξοδέψει 80-200 ευρώ χωρίς αποτέλεσμα..

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Μάιος 26, 2015 2:39 pm

Η ποιότητα στο φλυτζάνι δεν μόνο η μηχανή και ο μύλος αλλά και η πρώτη ύλη και η εμπειρία.
Δεν φτιάχνεις καλό καφέ με το καλημέρα.
Η Lelit που δείχνεις έχει μέσα μύλο ίδιο με τον ascaso i2.
Μετά τον ascaso για να.δεις σοβαρή διαφορά στο φλυτζάνι πας σε μεταχειρισμενο mazzer γιατί για καινούργιο θέλεις πολλά.

frappa

Δημοσίευση από frappa » Τρί Μάιος 26, 2015 6:54 pm

Δεν το πιστευω ο μαυρος μυλος εχει εξαφνιστει :a134:
Υπαρχει μονο σε λευκο αλλα δεν μου αρεσει εξωτερικα και δεν ταιριαζει με τον χωρο.
Φοβαμαι οτι τον πηρες εσυ Μαρια :lol: :lol:
Επειδη βλεπω οτι κυκλοφορουν διαφορες παραλαγες και οι τιμες αρχιζουν και ανεβαινουν αυτος εδω ειναι καλος? http://www.barista.gr/ascaso-i-mini-i-2 ... lack-white
Διαφορετικα ποιον να προτιμησω απο εξωτερικο υπαρχει καποιο καταστημα.

Απάντηση