Σελίδα 1 από 1

Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 8:08 am
από nik16v
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι στη φάση αγοράς μιας μηχανής espresso και ενός μύλου.
Τώρα είμαι με μπρίκι (Brikka Bialetti) και μύλο Delonghi KG79.
Κοίταζα, κοίταζα και έχασα την Gaggia Classic που έπεσε στις £149.95 κάπου στο Φλεβάρη http://uk.camelcamelcamel.com/Classic-R ... B0000C72XS
Σκεφτόμουν Gaggia Classic γύρω στα 190 ευρώ + PID Sestos από ebay 40 ευρώ + steam wand από Silvia V1/V2 30 ευρώ + Naked PF 40 ευρώ + mod με το μανόμετρο γλυκερίνης 30 ευρώ, φτάσαμε αισίως τα 330 χονδρικά.
Η Pavoni Europiccola από espresso perfetto έχει 467 ευρώ με μεταφορικά http://www.ebay.de/itm/La-Pavoni-Europi ... 3f12dbaa65
Από ebay.de που κοίταξα για μεταχειρισμένη όλες οι 51mm Pavoni έφευγαν πάνω από 300€ στις δημοπρασίες και πολλοί δεν έστελναν Ελλάδα.
Ελλάδα πια δε νομίζω ότι φέρνει κανένας. Στα coffee way (golden hall) είχαν μόνο τη χαλκό/μπρούντζο και μπρούντζο/μπρούντζο. Δεν φέρνουν άλλες. Το ίδιο μου είπε και ο Αντώνης Λουμίδης στην Κηφισιά.

Η Silvia από την άλλη έχει στο coffeitalia.de ή co.uk με το naked PF 459+κάτι έξοδα κλπ 484 ευρώ. Στο espresso coffee shop.com (γιατί υπάρχει το εκπτωτικό κουπόνι 8988 μαζί με naked PF 520 ευρώ.

Μετά ο μύλος από έξω κοίταζα για τον Macap MC4 doserless/Stepless (354 στο espressocoffeeshop.com), με λίγα λιγότερα http://www.barista-shop.gr/espresso-equ ... r-K3-Touch , εδώ με μαχαίρια flat http://barista.gr/%CE%9C%CF%8D%CE%BB%CE ... i1%20black και εδώ με κωνικά http://barista.gr/%CE%9C%CF%8D%CE%BB%CE ... 02%20conic

Macap και Compac 58mm, i-1 54mm flat μαχαίρια και i-2 κωνικά

Χθες έπεσε το μάτι μου στην http://www.espressocoffeeshop.com/store ... o_chr.html χειροκίνητη (ελατηρίου) με θερμοσιφωνισμό. Το PF είναι 45mm.
Εδώ ένα review http://bellabarista.co.uk/pdf/PonteVecc ... lookv3.pdf

Τελικά μπερδεύτικα και δεν ξέρω πια τί θέλω. Ξέρω μόνο ότι θέλω κάθε μέρα 1 εσπρεσσάκι το πρωί και 2 καπουτσίνο το απογευματάκι άντε αν έρθουν και 2 φίλοι 4 καπουτσίνο max ένα απόγευμα τη βδομάδα τί θα επιλέγατε;
Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. Από τη Fracino ακόμα περιμένω mail για τα μεταφορικά (εκείνοι έχασαν).

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 9:50 am
από nikatsip
Κατ'αρχάς είναι ευχάριστο οτι έχεις ασχοληθεί και έχεις μια εικόνα του τι κυκλοφορεί. Σαν πρώτο βήμα, θα πρότεινα να ξεκαθαρίσεις τι είδους μηχανή θέλεις - δε νομίζω οτι σε βοηθάει να αποφασίσεις το να μην έχεις ξεκαθαρίσει τι μηχανή θέλεις, ημιαυτόματη ή χειροκίνητη.

Όσον αφορά στις χειροκίνητες, δεν μπορώ να συνεισφέρω, δεν έχω εμπειρία. Όσον αφορά στην Gaggia Classic την οποία κατέχω και χρησιμοποιώ, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και νομίζω είναι αρκετά ξεκάθαρο οτι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή αγορά (value for money). Η Silvia αναφέρεται σαν μια καλύτερη Classic, αλλά στη διπλάσια τιμή.

Εάν έχεις όρεξη για μαστορέματα και το κατέχεις το θέμα, θα σου πρότεινα να πας για την Classic και όλα τα mods που προανέφερες, τα οποία φυσικά μπορείς να τα κάνεις οποιαδήποτε στιγμή μετά την αγορά, αφού έχεις δουλέψει και λίγο την μηχανή, για να δείς τι πραγματικά σου χρειάζεται.

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 10:30 am
από nik16v
Το δίλημμα είναι αρχικά SBDU (Single Boiler Dual Use) εναντίον μηχανής με ταυτόχρονη εκχύλιση espresso και δημιουργία αφρόγαλου (Ponte Vecchio Lusso), βέβαια εδώ αλλάζουμε και κατηγορία χειροκίνητη. Nuova Simonelli Oscar ίσως είναι καλή και στην αντίστοιχη τιμή αλλά αυτό το ντιζάιν και η πλαστικούρα "τα σπάνε".

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 11:11 am
από Christos
nik16v έγραψε:...με ταυτόχρονη εκχύλιση espresso και δημιουργία αφρόγαλου (Ponte Vecchio Lusso), ...
Είσαι σίγουρος για το "ταυτόχρονη";

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 12:34 pm
από nik16v
Χρήστο νομίζω πως ναι http://www.youtube.com/watch?v=iWN0mKcx5Uw

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 1:57 pm
από nikatsip
nik16v έγραψε:...με ταυτόχρονη εκχύλιση espresso και δημιουργία αφρόγαλου (Ponte Vecchio Lusso), ...
Δεν μπορώ να δω το βίντεο αυτή τη στιγμή (ούτε ξέρω εάν υπάρχει τέτοιο σύστημα), αλλά δε μπορώ να φανταστώ σε τι μπορεί να εξυπηρετεί (πόσο μάλλον να υπερτερεί) κάτι τέτοιο... Πιο περίπλοκο μου ακούγεται! :a014:

Re: Βοήθεια για αγορά μηχανής/μύλου.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 02, 2013 3:20 pm
από Christos
Πολύ ενδιαφέρον Νίκο (16v). Δεν βλέπω κάτι το προφανές λάθος (αν και ο καφές του δεν δείχνει καλός).

Off topic:
@Νίκος
Δεν ξέρω για το πόσο σημαντικό είναι το ταυτόχρονα (πέρα από την ταχύτητα παρασκευής πολλαπλών διαδοχικών ροφημάτων) αλλά σίγουρα όσο μικρότερη χρονικά είναι η μετάβαση από ατμό σε εκχύλιση ή το αντίστροφο τόσο το καλύτερο είναι. Διάβασε την ανάλυση του Γιώργου.
viewtopic.php?f=2&t=2565#p41320
Επίσης οι καλές μηχανές τύπου HX ή DB έχουν τις παραπάνω δυνατότητες και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα πολύπλοκη σχεδίαση.