Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
ellidiam

Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Δημοσίευση από ellidiam » Πέμ Φεβ 11, 2010 12:21 pm

Ποια μηχανη εσπρεσσο μου προτεινετε να παρω μεχρι 180 ευρω?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 11, 2010 1:06 pm

ellidiam έγραψε:Ποια μηχανη εσπρεσσο μου προτεινετε να παρω μεχρι 180 ευρω?
Σκέφτεσαι να πάρεις και μύλο αργότερα; Εάν ναι, εγώ θα περίμενα μήπως και ξαναβγεί σε προσφορά η Gaggia Pure (99 από 199 ευρώ). Εάν πάλι δεν μπορείς να περιμένεις θα έλεγα να πας για την Evolution. O George_Prix είμαι σίγουρος ότι θα μας κατατοπίσει περισσότερο μιας και σε συνδυασμό με τον μύλο που αγόρασε απολαμβάνει πολύ ποιοτικό espresso.
http://www.skroutz.gr/s/60509/Gaggia-Ev ... ilver.html
Τελος εάν δεν θέλεις να μπλέκεις με μύλους και φασαρίες, καλό θα ήταν να κοίταγες και προς nespresso πλευρά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

ellidiam

Δημοσίευση από ellidiam » Πέμ Φεβ 11, 2010 1:49 pm

σκεφτομαι να παρω μελλοντικα ξεχωριστα μυλο.... η καφετιερα αυτη που μου προτεινεις θεωρειται καλυτερη ποιοτικα απ ολες τις αλλες κρουπς,aeg κλπ?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:02 pm

ellidiam έγραψε:σκεφτομαι να παρω μελλοντικα ξεχωριστα μυλο.... η καφετιερα αυτη που μου προτεινεις θεωρειται καλυτερη ποιοτικα απ ολες τις αλλες κρουπς,aeg κλπ?
Δεν ξέρω όλα τα μοντέλα όπως καταλαβαίνεις, αλλά στην βάση ότι η Gaggia είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις μηχανές espresso, και ότι έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά σε αυτά που μετράνε, αντλία δυνατή, boiler αντί για thermoblock που έχουν οι περισσότερες Krups, επαγγελματική κατασκευή Group Head και Portafilter, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
Με απλά λόγια, για να μην σε μπερδεύω, έχει όλα τα βασικά μιας πραγματικής μηχανής espresso.
Πάντως και ο μύλος στην αρχή δεν είναι απαραίτητος. Άμα διαβάσεις τις προσπάθειες που κάνω για την παρασκευή epsresso θα δεις ότι μπορείς να βρεις και καφεκοπτεία που άμα σου ψιλοκόψουν τον καφέ, το αποτελέσμα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό.
Κρίμα πάντως που έχασες την Pure για 99 ευρώ, παρ' όλο που σε κάποιον άτυχο εδώ στο φόρουμ χάλασε μέσα σε 3 ώρες :D
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

ellidiam

Δημοσίευση από ellidiam » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:12 pm

να σε ρωτησω κ κατι ακομα..το σαιτ electrosemer ξερεις αν ειναι αξιοπιστο?δεν το εχω ξαναδει..
Αν διαβασες κ αλλα ποστς μου ειμαι ολιγον τι ασχετη με τις καφετιερες κ μεχρι στιγμης εχω παρει 2 καφετιερες που μου βγηκαν αχρηστες...μια κρουπς κ μια ιζζυ.ειδικα η ιζζυ χαλασε μεσα σε 2 μηνες .Οποτε θα ηθελα να αποφυγω, αν αυτο γινεται , αλλη μια λαθος επιλογη

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:31 pm

Δυστυχώς δεν το ξέρω, αλλά ένα πράγμα που δεν μου αρέσει σε κάποια online μαγαζιά είναι όταν δεν αναγράφουν πλήρη διεύθυνση και δεν δίνουν σταθερό αριθμό τηλεφώνου. Πάντως για 20 ευρώ θα προτιμούσα ένα μαγαζί με φυσική υπόσταση. Επίσης μην ξεχνάς και τα ταχυδρομικά, όπως και τις επιπλέον επιβαρύνσεις στην περίπτωση μιας πιθανής επισκευής.

ΥΓ. Η δική μου συμβουλή πάντως είναι να περιμένεις για κάποια προσφορά. Υπομονή.

Άβαταρ μέλους
George_Prix
Μηχανή:: Gaggia Evolution

Δημοσίευση από George_Prix » Πέμ Φεβ 11, 2010 8:10 pm

H Gaggia Evolution οπως ειπε σωστα ο satcur αξιζει τα χρηματα της, αρκει να συνδιαστει με ενα μυλο. :!:

Οπως οι περισσοτερες καλες μηχανες, εχει δυνατη αντλια με αποτελεσμα οι καφεδες του εμποριου που ειναι χοντροκομμενοι, να εχουν μεγαλη ροη και να μην εχουμε καλο αποτελεσμα.

Αν συνδιαστει η μηχανη ομως με ενα μυλο και βρουμε το παχος κοπης που ταιριαζει στον καφε που χρησιμοποιουμε, στη μηχανη μας και στο πατημα που κανουμε με το tamper μας, το αποτελεσμα θα μας αποζημιωσει με το παραπανω.

Οσο για την υπομονη που λεει ο satcur, μια κουβεντα ειναι. :P
Προσωπικα οταν μου καρφωθει στο μυαλο να αγορασω κατι, δε μπορω να περιμενω ουτε μια μερα.
Απλα ψαχνω οσο μπορω, να βρω τη συσκευη που επελεξα, στην καλυτερη δυνατη τιμη. ;)

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Τρί Φεβ 16, 2010 10:37 pm

Όχι ότι διεκδικώ τίποτα σκήπτρα στην τεχνογνωσία των μηχανών ή γενικότερα στην παραγωγή καφέ, πάντως αν είναι πρώτη σου μηχανή θα πρότεινα κάτι με pressurized portafilter γιατί είναι πιο εύκολο να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα και βγάζεις τον παράγοντα tamping στην άκρη ώστε να μην σε πιάνει και η αμφιβολία "τον πάτησα καλά, δεν τον πάτησα".
Επίσης θα σου πρότεινα να αποφύγεις μάρκες όπως "izzy" και "AEG" και να πας προς DeLonghi μεριά. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι DeLonghi είναι από τις λίγες "σχετικά" φτηνές μηχανές που χρησιμοποιούν boiler και όχι thermoblock. Και μάλιστα ατσαλένιο boiler.

Άρα boiler και pressurized σε προσιτές τιμές, κάποια DeLonghi ή κάποια Saeco θα σου πρότεινα. Αν και η Saeco nina που είδα από κοντά με απογοήτευσε. Σαν πλαστικό παιδικό παιχνίδι ήταν...
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Ιουν 05, 2010 10:09 pm

Ειλικρινα εχω απογοητευτει..

Ετοιμαζομαι σιγα σιγα και γω να αγορασω μηχανη-μυλο και εχω ζαληστει!!

Κοιταζω μηχανες 600+ ευρω και βλεπω απο χρειστες οτι κατι ''περιεργο'' θα συναντισουν με την μηχανη τους..
Διαβαζω τοσο καιρο τα ''προβληματα'' που συναντατε εσεις και ετσι ψαχνω μηχανη που να τα ''κανει'' ολα..
καλη ποιοτητα,non pressurized pf,καλο boiler,pov,δεικτη θερμοκρασιας-πιεσης κτλ..
Spoiler: show
Περιττο να αναφερω πως με το παραπανω ποσο καμια δεν τα εχει ολα αυτα.. :mrgreen:
Στην τελικη,με μια μηχανη low bugdet με pressurized pf κανεις την δουλεια σου..Κοιτας βεβαια την ανθεκτικοτητα.
Οσο για τον κοφτη,πιστευω πως θα πρεπει οντως να ειναι καλος.
Ελπιζω να ανοιξουμε μια καλη συζητηση να μου λυθουν και μερικες αποριες.
Να τονισω οτι μου αρεσει η παρασκευη του καφε απο την αρχη μεχρι το τελος!!

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Σάβ Ιουν 05, 2010 11:33 pm

Φίλε Βαγγέλη, με τον φόβο να φανώ ρομαντικός, θα σου πω πως το βλέπω εγώ το πράγμα.
Σκοπός δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι (sic)

Ξέρω ότι ίσως να μην ακούγεται ωραία αυτό που θα πω αλλά έχω φτάσει στο σημείο να απολαμβάνω περισσότερο την διαδικασία παρασκευής παρά τον ίδιο τον καφέ εννοώντας ότι ΓΟΥΣΤΑΡΩ να παίζω, να πειραματίζομαι με τις παραμέτρους, να φτιάχνω καφέδες, για μένα, την γυναίκα μου, τους επισκέπτες μου, περισσότερο απ' ότι γουστάρω στην τελική τον ίδιο τον καφέ. Όχι ότι δεν γουστάρω τον καφέ, αλλά, ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός, μ' αρέσει το making of...

Είναι σαν τα παιδιά.... Έχουν και πίκρες και χαρές όταν τα μεγαλώνεις αλλά ΠΑΝΤΑ απολαμβάνεις την "διαδικασία παρασκευής" τους :lol: :lol: :lol:

Οπότε μην σε φοβίζει ο μακρύς δρόμος που ανοίγεται μπροστά σου...
Δέξου τις πιθανές κακοτοπιές με ανυπομονησία...
Γιατί ο δύσκολος δρόμος είναι ο δρόμος τις αρετής
........και άλλες τέτοιες π@π@ριές.... ;)

Αν υπήρχε η τέλεια μηχανή, που να τα κάνει όλα καλά και να παράγει καταπληκτικό εσπρέσσο, τότε, μάλλον και αυτό εδώ το forum δεν θα υπήρχε γιατί θα ήταν περιττό. :roll:
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Απάντηση