Θερμομετρο Γαλατιερας
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Θερμομετρο Γαλατιερας
Σκεφτομαι να αγορασω ενα θερμομετρο γαλατιερας , βασικα εχω καταληξει στο Eurogat που το εχει και το Barista-Shop.gr για να μην ψαχνομαι.
Η απορια μου ειναι η εξης: Βγαινει σε 2 μεγεθη 120 και 180Mm , ποιο προτεινετε απο την εμπειρια σας ?
Εχω 500ml γαλατιερα αλλα θελω να παρω και 750Ml και θελω να κανει και για τις δυο, ομως δεν γνωριζω αν τα 120Mm ειανι αρκετα και για την 750Ml,οποτε γιαυτο προβληματιζομαι , μην παρω το 120Mm και βγει μικρο ή το 180Mm και βγει μεγαλο......
Αν τυχει και καποιος εχει τις γαλατιερες και ισως και θερμομετρο ας δωσει τα φωτα του.
Ευχαριστω!
Η απορια μου ειναι η εξης: Βγαινει σε 2 μεγεθη 120 και 180Mm , ποιο προτεινετε απο την εμπειρια σας ?
Εχω 500ml γαλατιερα αλλα θελω να παρω και 750Ml και θελω να κανει και για τις δυο, ομως δεν γνωριζω αν τα 120Mm ειανι αρκετα και για την 750Ml,οποτε γιαυτο προβληματιζομαι , μην παρω το 120Mm και βγει μικρο ή το 180Mm και βγει μεγαλο......
Αν τυχει και καποιος εχει τις γαλατιερες και ισως και θερμομετρο ας δωσει τα φωτα του.
Ευχαριστω!
-
nikp81
Re: Θερμομετρο Γαλατιερας
Εχω γαλατιερα Motta 500 και το θερμομετρο της Εurogat το 120mm ...Μια χαρα ειναι και θα ειναι και για την 750αρα...
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Aν σε βοηθάει, η 750 Motta εχει 12,5 cm βάθος...
- denial
Τελικα το Barista-shop.gr δεν εχει Motta μου ειπαν ειναι Zeus στις Photo.Οποτε ξερει κανεις κανενα μαγαζι ελλαδα να φερνει Motta?
Ευχαριστω !
Ευχαριστω !
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
1.http://www.cafetaf.gr/
Έχει και το λογότυπο επάνω της TAF.
2.Επίσης στην Αθηνάς κ Ευριπίδου,στο γνωστό μαγαζί,εάν ανέβεις προς τα πάνω.viewtopic.php?f=23&t=56&start=30#p21904
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα μαγαζιά.
Έχει και το λογότυπο επάνω της TAF.
2.Επίσης στην Αθηνάς κ Ευριπίδου,στο γνωστό μαγαζί,εάν ανέβεις προς τα πάνω.viewtopic.php?f=23&t=56&start=30#p21904
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα μαγαζιά.
- denial
Τελικα εχει η Ταφ τις Motta, παραγγειλα θα μου την στειλουν με αντικαταβολη.
Τωρα το μονο θεμα που εχω ειναι το θερμομετρο γιατι εφοσον η 750αρα ειναι 12.5cm βαθος και δεν ξερω αν θα στεκεται σωστα το 12cm .Γιατι καλο το 18αρι το θερμομετρο αλλα στην 500αρα θα ειναι πολυ εξω και δεν θα βολευει.
Εκτος αν υπαρχει κατι ενδιαμεσο αλλης εταιριας ,στην Ταφ που ρωτησα μου ειπαν οτι δενειχαν για γαλατιερα οποτε κοιταμε για αλλο Online αν εχετε καποια ιδεα.
Ευχαριστω!
Τωρα το μονο θεμα που εχω ειναι το θερμομετρο γιατι εφοσον η 750αρα ειναι 12.5cm βαθος και δεν ξερω αν θα στεκεται σωστα το 12cm .Γιατι καλο το 18αρι το θερμομετρο αλλα στην 500αρα θα ειναι πολυ εξω και δεν θα βολευει.
Εκτος αν υπαρχει κατι ενδιαμεσο αλλης εταιριας ,στην Ταφ που ρωτησα μου ειπαν οτι δενειχαν για γαλατιερα οποτε κοιταμε για αλλο Online αν εχετε καποια ιδεα.
Ευχαριστω!
- apostatis
- Όνομα: ΒΑΣΙΛΗΣ
- Μηχανή:: GAGGIA BABY DOSE
- 2η Μηχανή:: KRUPS
- Μύλος:: MAZZER MINI E MOD A
- Οι καφέδες μου:: LAVAZZA PIENAROMA
καλησπερα
αγορασα το θερμομετρο της eurogat αλλα οσο κι αν προσπαθησα να το καλιμπραρω δεν τα καταφερα
ο δεικτης δεν εφτασε στην πρασινη γραμμη που λεει στις οδηγιες ουτε στο κρυο ουτε στο ζεστο
αυτο σημαινει πως θα μου δειχνει λαθος θερμοκρασια?
αγορασα το θερμομετρο της eurogat αλλα οσο κι αν προσπαθησα να το καλιμπραρω δεν τα καταφερα
ο δεικτης δεν εφτασε στην πρασινη γραμμη που λεει στις οδηγιες ουτε στο κρυο ουτε στο ζεστο
αυτο σημαινει πως θα μου δειχνει λαθος θερμοκρασια?
- Y.V
Το καλιμπραρισμα στα θερμόμετρα γίνεται ως εξής:
Βάλε σε μιά κατσαρόλα νερό να βράζει και τοποθέτησε την άκρη του θερμομέτρου στους ατμούς, ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια του νερού. Εκεί θα πρέπει να δείχνει 100 βαθμούς κελσίου.
Βάλε σε μιά κατσαρόλα νερό να βράζει και τοποθέτησε την άκρη του θερμομέτρου στους ατμούς, ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια του νερού. Εκεί θα πρέπει να δείχνει 100 βαθμούς κελσίου.
- focus
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Γιάννη, για ποιο λόγο προτείνεις να μην ακουμπήσει το νερό? Δεν είναι πιο λογικό να βάλει το θερμόμετρο μέσα στο νερό (ιδανικά απιονισμένο), να προσέξει να μην είναι κοντά σε πάτο/τειχώματα του σκεύους και να μετρήσει εκεί ? 
- Y.V
Διότι 100 βαθμούς έχουμε ακριβώς την στιγμή της μετατροπής του νερού από υγρό σε ατμό.
Το νερό σε υγρή κατάσταση, θα έχει λιγότερους βαθμούς διότι ακόμα δεν έχει μετατραπεί σε ατμό.
Με αυτόν τον τρόπο βαθμονομούνται ή ελέγχεται η ακρίβεια όλων των θερμομέτρων.
Το νερό σε υγρή κατάσταση, θα έχει λιγότερους βαθμούς διότι ακόμα δεν έχει μετατραπεί σε ατμό.
Με αυτόν τον τρόπο βαθμονομούνται ή ελέγχεται η ακρίβεια όλων των θερμομέτρων.