ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Που πήγες και το ξεθαψες αυτό το θέμα.
Ορισμένοι θα πουν για αυτο ο καφές απο το φούρνο δεν πίνεται αλλά δεν είναι δικό σου το φταίξιμο αλλά του ιδιοκτήτη που νομίζει ότι ο espresso είναι σαν τον frappé.
Εσεις μετράτε τα γραμμάρια και στο Αμέρικα τα πετάνε όπως βλέπεις εδω αλλά έτσι είναι η διαδικασία
https://m.youtube.com/watch?v=WE-Kw1p8m-g
Το σωστό βέβαια είναι να ζυγίζεις τον καφέ πριν και μετά αλλά στα μαγαζια σχεδόν κανένας δεν το κανει.
Τα βασικά δες τα εδω
https://m.youtube.com/watch?v=IuJ6Ok-1LqU
https://m.youtube.com/watch?v=Lw_rw_HWfR8
Το σωστό είναι ο μύλος να μην μένει με αλεσμένο καφέ απο χθες οτι μενει στο Doser και στο κανάλι του καφέ πρεπει να καθαρ8ζεται με πινέλο και να πετιέται.
Επίσης αλεσμένος καφές μισή ημέρα μέσα στο Doser σε είναι καφές αλλά σκουπίδι.Τον καφέ όπως λέει πρέπει να το αλέθεις εκείνη την στιγμή που θα τον φτιάξεις.
Τα pf δεν πλένουμε με σαπούνι ΠΟΤΕ μόνο με νερό και cafiza τα αφηνουμε όλο το βραδυ μεσα σε νερό για να μην ξεραθουν τα λάδια.
https://m.youtube.com/watch?v=Hq8ZXv4wirA
Gaggia να την ξεχασεις της έκανε ευθανασία η Philips κοιτάς για lelit και μόνο.
Ορισμένοι θα πουν για αυτο ο καφές απο το φούρνο δεν πίνεται αλλά δεν είναι δικό σου το φταίξιμο αλλά του ιδιοκτήτη που νομίζει ότι ο espresso είναι σαν τον frappé.
Εσεις μετράτε τα γραμμάρια και στο Αμέρικα τα πετάνε όπως βλέπεις εδω αλλά έτσι είναι η διαδικασία
https://m.youtube.com/watch?v=WE-Kw1p8m-g
Το σωστό βέβαια είναι να ζυγίζεις τον καφέ πριν και μετά αλλά στα μαγαζια σχεδόν κανένας δεν το κανει.
Τα βασικά δες τα εδω
https://m.youtube.com/watch?v=IuJ6Ok-1LqU
https://m.youtube.com/watch?v=Lw_rw_HWfR8
Το σωστό είναι ο μύλος να μην μένει με αλεσμένο καφέ απο χθες οτι μενει στο Doser και στο κανάλι του καφέ πρεπει να καθαρ8ζεται με πινέλο και να πετιέται.
Επίσης αλεσμένος καφές μισή ημέρα μέσα στο Doser σε είναι καφές αλλά σκουπίδι.Τον καφέ όπως λέει πρέπει να το αλέθεις εκείνη την στιγμή που θα τον φτιάξεις.
Τα pf δεν πλένουμε με σαπούνι ΠΟΤΕ μόνο με νερό και cafiza τα αφηνουμε όλο το βραδυ μεσα σε νερό για να μην ξεραθουν τα λάδια.
https://m.youtube.com/watch?v=Hq8ZXv4wirA
Gaggia να την ξεχασεις της έκανε ευθανασία η Philips κοιτάς για lelit και μόνο.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Εκπαιδευτικη τηλεόραση από Ιταλό barista αξίζει να το δεις μέχρι το τέλος για να καταλάβεις την σχολαστική καθαριότητα που θέλει ο καφές σε όλα τα στάδια.
https://m.youtube.com/watch?v=dFaodope_T4
https://m.youtube.com/watch?v=dFaodope_T4
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Σαν νἐος και αμαθής ερωτώ:
Τι είναι το pdi που διαβάζω σε πολλά θέματα?
Τι είναι το pdi που διαβάζω σε πολλά θέματα?
- warhawk
- Δημοσιεύσεις: 70
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 19, 2016 8:19 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Εάν εννοείς PID controller τα αρχικά σημαίνουν proportional–integral–derivative controller και το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό να σου πω είναι πως είναι ένας ψηφιακός θερμοστάτης πολύ μεγάλης ακρίβειας.
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Έχω μια απορία, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και αλλού αλλά η πίεση που αναγράφουν οι φτηνές οικιακές εσπρεσσιερες σε τι αναφέρεται;
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).
Αναφέρεται στη μέγιστη πίεση την οποία μπορεί να αναπτύξει η αντλία όσο βρίσκει την ανάλογη αντίσταση από το puck βέβαια. Φυσικά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα γιατί ακόμα και 15bar να μπορεί να σηκώσει τι να τα κάνεις άμα αντί για boiler έχεις thermoblock? Επίσης, όλοι τις δουλεύουμε στα 9 bar