ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από Artisti » Σάβ Ιούλ 30, 2016 5:51 pm

Που πήγες και το ξεθαψες αυτό το θέμα.
Ορισμένοι θα πουν για αυτο ο καφές απο το φούρνο δεν πίνεται αλλά δεν είναι δικό σου το φταίξιμο αλλά του ιδιοκτήτη που νομίζει ότι ο espresso είναι σαν τον frappé.
Εσεις μετράτε τα γραμμάρια και στο Αμέρικα τα πετάνε όπως βλέπεις εδω αλλά έτσι είναι η διαδικασία
https://m.youtube.com/watch?v=WE-Kw1p8m-g
Το σωστό βέβαια είναι να ζυγίζεις τον καφέ πριν και μετά αλλά στα μαγαζια σχεδόν κανένας δεν το κανει.
Τα βασικά δες τα εδω
https://m.youtube.com/watch?v=IuJ6Ok-1LqU

https://m.youtube.com/watch?v=Lw_rw_HWfR8

Το σωστό είναι ο μύλος να μην μένει με αλεσμένο καφέ απο χθες οτι μενει στο Doser και στο κανάλι του καφέ πρεπει να καθαρ8ζεται με πινέλο και να πετιέται.
Επίσης αλεσμένος καφές μισή ημέρα μέσα στο Doser σε είναι καφές αλλά σκουπίδι.Τον καφέ όπως λέει πρέπει να το αλέθεις εκείνη την στιγμή που θα τον φτιάξεις.
Τα pf δεν πλένουμε με σαπούνι ΠΟΤΕ μόνο με νερό και cafiza τα αφηνουμε όλο το βραδυ μεσα σε νερό για να μην ξεραθουν τα λάδια.

https://m.youtube.com/watch?v=Hq8ZXv4wirA

Gaggia να την ξεχασεις της έκανε ευθανασία η Philips κοιτάς για lelit και μόνο.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Αύγ 05, 2016 9:47 am

Εκπαιδευτικη τηλεόραση από Ιταλό barista αξίζει να το δεις μέχρι το τέλος για να καταλάβεις την σχολαστική καθαριότητα που θέλει ο καφές σε όλα τα στάδια.

https://m.youtube.com/watch?v=dFaodope_T4

okourkoulos

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από okourkoulos » Τετ Αύγ 24, 2016 5:04 pm

Σαν νἐος και αμαθής ερωτώ:
Τι είναι το pdi που διαβάζω σε πολλά θέματα?

Άβαταρ μέλους
warhawk
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 19, 2016 8:19 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
2η Μηχανή:: Krups EA8250
Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από warhawk » Τετ Αύγ 24, 2016 6:02 pm

Εάν εννοείς PID controller τα αρχικά σημαίνουν proportional–integral–derivative controller και το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό να σου πω είναι πως είναι ένας ψηφιακός θερμοστάτης πολύ μεγάλης ακρίβειας.

Άβαταρ μέλους
tzaki26
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Παρ Σεπ 04, 2020 10:51 pm
Μηχανή:: Arielli KM-501B

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από tzaki26 » Τετ Σεπ 22, 2021 3:14 am

Έχω μια απορία, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και αλλού αλλά η πίεση που αναγράφουν οι φτηνές οικιακές εσπρεσσιερες σε τι αναφέρεται;

Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 801
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Re: ΟΔΗΓΟΣ νέων (και μόνο).

Δημοσίευση από Gaggia BC » Τετ Σεπ 22, 2021 10:07 am

Αναφέρεται στη μέγιστη πίεση την οποία μπορεί να αναπτύξει η αντλία όσο βρίσκει την ανάλογη αντίσταση από το puck βέβαια. Φυσικά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα γιατί ακόμα και 15bar να μπορεί να σηκώσει τι να τα κάνεις άμα αντί για boiler έχεις thermoblock? Επίσης, όλοι τις δουλεύουμε στα 9 bar

Απάντηση