Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
-
coffee_junkie
- Μηχανή:: Gaggia Evolution
Δημοσίευση
από coffee_junkie » Τετ Ιαν 05, 2011 8:03 pm
βασικά αυτό εδώ πήρα:
http://www.cafetaf.gr/index.php?route=p ... uct_id=113
σχετικά με τον κυρτό πάτο, από τη στιγμή που με ανησυχούσε το να μην σφηνώνει το πατητήρι στο καλαθάκι (ναι.. κάτι με αποσυντόνισε τελευταία στιγμή και τελικά ξέχασα να το πάρω μαζί μου

) είπα να πάρω με κυρτό ώστε να σπρώχνει λίγο τα μπόσικα προς τις άκρες προκειμένου να μην έχω channeling στα άκρα..
μια χαρά το βλέπω πάντως, είμαι πολύ ικανοποιημένος
-
jokaps
Δημοσίευση
από jokaps » Τετ Ιαν 05, 2011 9:27 pm
Επιτέλους, έστω και σε μορφή δώρου, έφτασε και για μένα η στιγμή να πετάξω το πλαστικό και να χρησιμοποιήσω ένα 58''αρι της Motta. Είναι κοίλο και στο καλαθάκι της gaggia ταιριάζει σχεδόν τέλεια. Θα προσπαθήσω να το μετρήσω για σιγουριά, πάντως είμαι ευχαριστημένος.
-
Hobis
Δημοσίευση
από Hobis » Σάβ Ιαν 08, 2011 1:28 am
Πριν απο λίγες μέρες αγορασα και εγω ενα τάμπερ για να έχω ενα καλύτερο στρώσιμο του καφέ κατα την γνώμη μου. Επέλεξα αυτό
http://www.cafetaf.gr/index.php?route=p ... uct_id=115 αφου το βολέυτικα στο χέρι μου και ένοιωσα οτι κραταω κάποιο εργάλειο . Ας πούμε οτι αυτό που με έκανε να εγκαταλείψω το πλαστικό της μηχανής μου ειναι αυτο που καποιος παει να αγοράση ενα κατσαβίδι και δεν πέρνει το πιο φτηνό γιατι σκέυτετε οτι θα του μείνει στο χέρι κάποια στιγμή και δεν θα κάνει την δουλειά του.Ξεκίνησα έτσι γιατί απο εμπειρία ειμαι στο μηδέν και δεν εχω μέτρο σύγκρισης! Αγοράζοντας ομως το τάμπερ βρήκα ευκαιρία να κανω και μια κουβέντα με τα παιδιά εκει και να καταλάβω οτι σημασία στο τάμπερ έχει να μην το χτυπίσεις στο πλαϊνο μέρος και οχι τόσο στο κάτω. Επιπροσθέτος θα έλεγα οτι καθε μπαρίστας έχει και το δικό του τάμπερ.Εξ αφορμής λοιπόν αυτών των δύο που ανέφερα συμπερένω οτι οι περισσότεροι απο εμας δεν θα μπορέσουμε να καταλαβουμε την διαφορα στην ποιότητα του καφέ έχοντας ενα flat ή ενα αλλο τάμπερ. Γι αυτό ας δώσουμε προσοχή στο βάρος του ταμπερ (για ελεγχο του πατηματος του καφε) στα χτυπήματα(ίσως ενα κομμάτι λαστιχο να το τοποθετούμε) απο απροσεκτα ή βιαστικά λάθη (κατα την χρήση του) και κυρίως στην λαβή (να χωράει στο χέρι μας,να το αγκαλιάζει η χούφτα μας και τα δάκτυλα να ακουμπάνε πανω απο την βάση του).
Συγνώμη αν σας κουρασα και για τα οποια λάθη μου θα ήθελα να με διορθώνετε !! Ευχαριστώ!!

-
zografos
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Pezzetti
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Οι καφέδες μου:: Τους ψάχνω ακόμα ...
Δημοσίευση
από zografos » Κυρ Ιαν 09, 2011 12:13 am
Για εξήγησε λίγο παραπάνω αυτό το να χτυπάμε ... Τελικά χτυπάμε ή όχι ? Στο πλάι ? Κάτω ? Δεν κατάλαβα τι εννοείς ...
-
Hobis
Δημοσίευση
από Hobis » Κυρ Ιαν 09, 2011 1:30 am
Δεν λέω το χτύπημα κατα την διδικασία που στρώνουμε τον καφέ φίλε μου (αν και προσωπικά διαφονώ και δεν το χτυπάω ποτε) αλλα την προστασία της βάσης του τάμπερ στο χειλος του,περιφερεια του, που μπενει μέσα στο pf ! Γι αυτο καλο ειναι να το αφήνουμε πάντα πάνω σε ενα κομμάτι λάστιχο(μια λαστιχένια βάση) Ελπίζω να σε βοήθησα .

-
psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Δημοσίευση
από psycho » Κυρ Ιαν 09, 2011 12:27 pm
Τα σπάει το ταμπερ σου. Ίσως να είναι η πιο όμορφη λαβη RB που έχω δεί μαζί την λευκη πέρλα.
-
Hobis
Δημοσίευση
από Hobis » Κυρ Ιαν 09, 2011 4:06 pm
Ευχαριστώ πολυ φίλε μου !! Σου ευχομαι αν δεν το έχεις να το αποκτήσεις γρηγορα !!! Εγω σε σχέση με το πλαστικό κανω καλύτερη δουλειά,ειναι και 500γρ.και δεν ξέρω αν κάνει και για βαράκια χαχαχα! Όντως το περλα λέει πολλά στο μάτι αλλα ειμαι fan του μάυρου,τι να κάνουμε !!!

-
psycho
Δημοσίευση
από psycho » Κυρ Ιαν 09, 2011 5:15 pm
Άσε γτ το ζαχάρωνα πολύ καιρό!! Δεν είναι τελείως μαύρο όπως φαίνεται στην φοτο και έχει τρομερή υφή
-
psycho
Δημοσίευση
από psycho » Κυρ Ιαν 09, 2011 5:20 pm
Ιδού
-
Συνημμένα
-

-
Hobis
Δημοσίευση
από Hobis » Κυρ Ιαν 09, 2011 9:52 pm
Εμένα ειναι μάυρο. Αλλά αυτο που μετράει πάνω απο όλα ειναι οτι κάνει ενα πολύ καλο στρωσιμο του καφέ. Οπότε καλα να εισαι και θα ερθει και το δέυτερο χαχχα !!!