Gaggia καλαθάκια.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Victor
Όνομα: Διονύσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: AEG 120
Μύλος:: Ascaso i-Mini i2
2ος Μύλος:: Porlex
Επικοινωνία:

Re: Gaggia καλαθάκια.

Δημοσίευση από Victor » Πέμ Μαρ 06, 2014 1:07 pm

Προμηθεύτηκα το γνησιο καλαθακι σημερα, το οποιο ειναι ελαχιστα πιο ψηλό χωρις την γραμμή που λέγαμε και με πιο ομαλό τον κώνο προς τα κατω.

Στην πράξη ομως τωρα δεν ειδα μεγάλη διαφορά.
15,2γρ Sweet Blue 60ml/30sec και υγρο puck στο τελος.
DSC04071.JPG
Test με 10cent
DSC04072.JPG
DSC04074.JPG
Επι της ουσιας δεν βρισκω καποιο πρόβλημα στην γευση αλλα μου φαίνεται παράξενο που δεν μπορω να πετύχω το ιδιο αποτέλεσμα με ενα συνδυασμό που εχουν αρκετοί συνφορουμιστες

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Μαρ 06, 2014 1:29 pm

:a014: Tα 15,2 γραμμάρια στο κανονικό καλαθακι, εχουν αφήσει αυτο το αποτυπωμα;

Η ροή σου ειναι σταθερή καθ όλη τη διάρκεια της εκχύλισης ή καποια στιγμή αρχίζει και μειώνεται;

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Πέμ Μαρ 06, 2014 2:00 pm

Με το συγκεκριμενο καλαθακι (το γνησιο εννοω) και με sweet blue εβαζα μεχρι και 17-18 γρ. Ποσο τον πατας με το ταμπερ?

Άβαταρ μέλους
Victor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Victor » Πέμ Μαρ 06, 2014 2:33 pm

Η ροη σταθερή ειναι, ετσι μου φαίνεται εμενα τουλάχιστον.
Πάτημα εχω 15kg σταθερά με clickmat

Θα ανεβάσω και ενα βιντεο με την εκχύλιση μπας και βγάλουμε καμια ακρη.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μαρ 06, 2014 3:39 pm

Διονύση ζύγιζε την ποσότητα μόνο με το καλαθάκι ή ζύγισε την σε ένα πολύ ελαφρό δοχείο και μετά μετέφερε την στο καλαθάκι. Στο παρελθόν κάποιο μέλος μας ζύγιζε μαζί με το portafilter του οποίου η λαβή ακουμπούσε στο τραπέζι και έπαιρνε άλλα αντ΄άλλων.

Επίσης άμα θέλεις, ζύγισε σε ένα ελαφρύ δοχείο 18g αλεσμένου καφέ (sweet blue) και μετά μετέφερε την ποσότητα στο καλαθάκι. Πάτησε κανονικά και δες άμα κουμπώνει το pf χωρίς κανένα πρόβλημα και διαρροές.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Victor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Victor » Πέμ Μαρ 06, 2014 4:26 pm

Για αλλη μια φορα Χρηστο επεσες ΔΙΑΝΑ!
Ακριβώς ετσι μετραω,μαζι με το pf και με την μια ακρη του στον παγκο, αλλα ειναι δύσκολο να εχω πεσει τοσο εξω γιατι μετράω και την ποσότητα που βάζω στο μυλο. Ζυγίζω 16γρ οποτε ειναι λογικο το 15-15,2γρ στο pf. Θα δοκιμάσω παντως και σκετο το καλαθακι να δουμε τι γινεται!

Ανεβάζω και δυο βιντεακια τωρα απο τις τελευταίες προσπάθειες.

Michalis_cy
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero

Δημοσίευση από Michalis_cy » Σάβ Μάιος 10, 2014 8:56 am

Γνωρίζει κάποιος αν το πιο κάτω καλαθάκι των 21γρ. χωράει κανονικά στο μαμισιο portafiltet της classic, ή αυτό προορίζεται για χρήση αποκλειστικά με naked?

http://m.ebay.com/itm/21g-Triple-Shot-B ... 0338137189

Nikos_Sol

Δημοσίευση από Nikos_Sol » Τετ Μάιος 28, 2014 5:14 pm

και τέλος μία που φαίνονται οι διαφορές ανάμεσα σε pressurized (crema perfetta) και τα κλασικά.
1) Κλασικό διπλό, 2)κλασικό μονό, 3)pressurized μονό/διπλό, 4) (καινούρια προσθήκη) pressurized ESE pods και 5) το μαύρο πλαστικό pin που πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να χρησιμοποιείται όταν έχουμε pressurized καλαθάκια.
Gaggia_baskets2.jpg
http://www.gallacoffeeblog.co.uk/gaggia ... -grinders/[/quote]

Συγγνώμη αλλά μη γελάσετε..το πλαστικό pin χρειάζεται μονάχα όταν χρησιμοποιούμε pressurized καλαθάκια? Εγώ, που έχω την Classic, το βάζω και στο non pressurized, είναι λάθος?
Ευχαριστώ,
Νίκος

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τετ Μάιος 28, 2014 8:51 pm

Ναι ειναι λαθος. Αυτο, απο οτι πιστευω, χρειαζεται μονο επειδη ο καφες βγαινει με πιεση απο το pb και κατευθυνει τη ροη του στο sprout. Σε αντιθεση, στο κανονικο, βγαινει πολυ αργα, διοτι βγαινει απο πολυ περισσοτερες τρυπες η ιδια ποσοτητα καφε. Αν κιολας εφαρμοζει το ενα πανω στο αλλο, μεσα στο portafilter, καλυβει και μερικες τρυπες απο το καλαθακι, οποτε χαλας και την εκχυλιση.

Άβαταρ μέλους
BiLLyS
Όνομα: Βασίλης
Μύλος:: Ascaso i2 mini Abs
Οι καφέδες μου:: https://www.esperanzahellas.com

Δημοσίευση από BiLLyS » Κυρ Σεπ 21, 2014 4:05 pm

Μάλιστα από ότι κατάλαβα....τα καλαθάκια που συνοδεύει η μηχανή μαζί της είναι 2 pressurised (με μία τρύπουλα) όπως αναφέρονται και στο αρχικό ποστ που είναι και τα 4 μαζί με το μαύρο pin. Εμένα από το barista που την πήρα μου έστειλαν και ένα καλαθάκι διπλό με πολλές τρυπούλες και απ ότι κατάλαβα το μαύρο pin δεν το χρησιμοποιώ ότι βάζω αυτό, σωστά;

Τώρα πια είναι διαφορά μεταξύ στο καλάθακι με τις πολλές τρυπούλες και σε αυτά τα δύο που είχε μέσα η μηχανή;;

Απάντηση