Διάφορα αξεσουάρ για την νέα μου Silvia

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Re: Διάφορα αξεσουάρ για την νέα μου Silvia

Δημοσίευση από denial » Σάβ Ιούλ 30, 2011 12:25 am

dio έγραψε:φιλε εγω αυτο πηρα http://www.coffeehit.co.uk/double-porta ... spout/p264 και μαλιστα μου ηρθε σε 20 μερες!
λαστιχακι δεν εβαλα απλα το βιδωσα και δε χρειαζεται να το σφιξεις τρελλα δεν θα εχεις προβλημα
Αυτοι μου ειπαν οτι παραγγελιες πανω απο 10 λιρες στελνουν με FEDEX ή DPD οποτε λογικα θα ερθει ποιο γρηγορα.Βεβαια λεει dispatched στο site αλλα δεν εχουν στειλει ουτε track number ουτε τιποτα.Αντε να δουμε....υπομονη !

dio

Δημοσίευση από dio » Σάβ Ιούλ 30, 2011 12:29 am

κατω απο 15 euro δεν εχει tracking number και θα σου ερθει με ελτα
τουλαχιστον εμενα ετσι ηρθε

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Σάβ Ιούλ 30, 2011 1:59 pm

Καλησπέρα σε όλους τους συνφορουμίτες από την όμορφη καλοκαιρινή Σάμο,
Αν και ζέστη και άπνοια σήμερα έμεινα σπίτι δε πήγα για μπανάκι (εχώ κάνει ήδη 40 :mrgreen: ) και σας παρουσιάζω το νέο Dalla Corte open double spout (εκροέα) του pf της αγαπημένης μου Silvia.
Η αγορά έγινε από Eurogat Αγ.Δημητρίου στην τιμή των 10,87€ + μεταφορικά με αντικαταβολή (προσοχή επέλεξα αποστολή με Γενική Ταχυδρομική για Σάμο και το κόστος ήταν 12,5€ :( ).
Το λασκάρισμα του ''εργοστασιακού εκροέα'' δύσκολη υπόθεση καθώς είναι πολύ σφιχτά βιδωμένος, με τη βοήθεια όμως φίλου ''μάστορα'' με κάβουρα και τοποθέτηση του pf τυλιγμένου με πανί σε μια μικρή μέγγενη έγινε η δουλειά.
Το βίδωμα του νέου εκροέα εύκολη υπόθεση όμως μετά το σφίξιμο το pf δείχνει κάπως έτσι:
IMG_3770.jpg
Τελικά βρίσκω ένα μικρό o-ring λαστιχάκι διαμέτρου 3/8' για να ταιριάζει στο pf της Silvia:
IMG_3764.jpg
Το τοποθετώ :
IMG_3767.jpg
Και ο Dalla Corte βιδώνει κάπως έτσι:
IMG_3769.jpg
IMG_3768.jpg
Τώρα το pf στη Silvia κουμπώνει παράλληλα χωρίς να ψάχνομαι που θα τοποθετήσω το δοσομετρικό. :D
Τα αποτελέσματα από μια πρώτη εκχύλιση που επιχείρησα ήταν εντυπωσιακά όσον αφορά την ομαλοποίηση της ροής του shot. Θα ακολουθήσει και videaki.
Πραγματικά τον προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα ως value for money αναβάθμιση του εξοπλισμού σας :oneup:

Off topic:
ΥΓ. Επισυνάπτω καλοκαιρινη φώτο Dalla Corte vs Rancilio double spout με τη θέα από το μπαλκονάκι μου για να μεταφέρω σε καλοκαιρινό mood και να ανεβάσω τη διάθεση σε όσους μείνατε πίσω στην πόλη.
Καλές διακοπές σε όλους σας!!!
IMG_3757.jpg

dio

Δημοσίευση από dio » Σάβ Ιούλ 30, 2011 2:07 pm

καλοριζικο φιλε μου οντως πολυ ομορφο... :oneup:

Savvas

Δημοσίευση από Savvas » Σάβ Ιούλ 30, 2011 2:42 pm

μεγιά!
πολύ καλύτερο spout απο το μαμά της Silvia!
Ρε παιδιά μπαίνω στην σελίδα της eurogat και δεν το βρίσκω αυτό το spout στα προιόντα τους,πως το παράγγειλες για να το παραγγείλω και εγώ?
Επίσης ξέρει κανείς μήπως η eurogat έχει και το naked pf για την Silvia ή μόνο απο το εξωτερικό μπορώ να το πάρω?

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Σάβ Ιούλ 30, 2011 2:51 pm

Φίλε Σάββα,
Η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά από το κατάστημα της Eurogat του Αγ.Δημητρίου τηλ.εποικ. στο http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1612&LangId=71. Η διαδικασία πανεύκολη με συνέδεσαν με το αντίστοιχο τμήμα ''ανταλλακτικών'' τους περιέγραψα το προϊόν που ήθελα, έλεγξαν διαθεσιμότητα, έδωσα τα στοιχεία μου και μου απέστειλαν σε 2 ημέρες το προϊόν με courier.Πληρωμή αντικαταβολή και χρέωση μεταφορικών δική μου.
Απλό και γρήγορο, χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις.

Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Δημοσίευση από dalas » Σάβ Ιούλ 30, 2011 3:03 pm

little-prince έγραψε: Off topic:
ΥΓ. Επισυνάπτω καλοκαιρινη φώτο Dalla Corte vs Rancilio double spout με τη θέα από το μπαλκονάκι μου για να μεταφέρω σε καλοκαιρινό mood και να ανεβάσω τη διάθεση σε όσους μείνατε πίσω στην πόλη.
Καλές διακοπές σε όλους σας!!!
IMG_3757.jpg
Off topic:
Στο Καλάμι είσαι...;
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Σάβ Ιούλ 30, 2011 4:37 pm

Off topic:
Ναι Αντώνη, στο Καλάμι μένω τα τελυταία 3 χρόνια και δεν το αλλάζω με τίποτα :a048:
Πάντως μου κάνει εντύπωση που προσανατολίστηκες αμέσως με τη φωτογραφία, είσαι από το Βαθύ;

Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Δημοσίευση από denial » Σάβ Ιούλ 30, 2011 5:12 pm

little-prince έγραψε: Τελικά βρίσκω ένα μικρό o-ring λαστιχάκι διαμέτρου 3/8' για να ταιριάζει στο pf της Silvia:
Μια ερωτηση αν γνωριζεις γιατι τωρα ειναι λιγο δυσκολο να το μετρησεις μιας και το εβαλες.Το λαστιχακι διαμετρου 3/8 τι παχος εχει μηπως γνωριζεις? ΓΙατι θελω να ζητησω απο ενα φιλο να μου φερει, σε περιπτωση που θα το χρειαστω οταν ερθει απο cofeehit αλλα πρεπει να του πω ακριβως διαστασεις και παχος.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Σάβ Ιούλ 30, 2011 8:25 pm

Μπορεί να σταθεροποιηθεί πολύ εύκολα με μία σταγόνα μπλε κόλας σπειρωμάτων.
Βιδώνεται με τον εκροέα προς την μεριά της λαβής, διότι έτσι είναι πολύ εύκολο να παρακολουθούμε την ροή και το χρώμα της, χωρίς να μας εμποδίζει το βάθος του πορταφίλτερ ή να σκύβουμε.

Απάντηση