Ναι ο φίλος μου έχει κάνει αυτή τη μόντα στην κουτάλα του γι αυτό σκέφτικα να του πάρω ένα tamper να μην πατάει με την πλαστικούρα. Σε ευχαριστώ πολύdio έγραψε:Γεια σου και εσενα.
Για την συγκεκριμενη μηχανη δεν ειναι απαραιτητο το tamper εκτος και αν κανει τo pf non presurized .Παρολα αυτα αν επιμενεις η διαμετρος ειναι 53mm.
Tamper
-
hiddenbit
Re: Tamper
- Delis
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
εψαξα το φορουμ αλλα δεν εχω βρει μια σαφη απαντηση...
τα convex tamper για που χρειαζονται? ειναι καλυτερα, χειροτερα?
τα convex tamper για που χρειαζονται? ειναι καλυτερα, χειροτερα?
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
-
strider19
http://www.home-barista.com/tips/convex ... 10219.html
Απο οτι εχω καταλαβει, οτι διαφορα και αν εχει, ειναι μικρη. Επισης, απο δικη μου παρατηρηση, το σφαιρικο ταμπερ πρεπει να εφαρμοζει καλα στο καλαθακι, γιατι δεν μπορεις να το πατησεις περιμετρικα μετα (οι κατοχοι la pavoni ξερουν τι εννοω
).
Απο οτι εχω καταλαβει, οτι διαφορα και αν εχει, ειναι μικρη. Επισης, απο δικη μου παρατηρηση, το σφαιρικο ταμπερ πρεπει να εφαρμοζει καλα στο καλαθακι, γιατι δεν μπορεις να το πατησεις περιμετρικα μετα (οι κατοχοι la pavoni ξερουν τι εννοω
- alexgrc
- Όνομα: Αλεξανδρος
- Μηχανή:: Expobar Office Leva
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Οι καφέδες μου:: Ethiopia Sidamo, Hausbrandt Academia
Λοιπόν αυτή ειναι η μεγάλη μου απορία αυτές τις ημέρες, Παράγγειλα ενα LM Basket μαζι με κατι αλλα πράγματα απο coffeehit και διάβαζα οτι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν flat με αυτά. Το δικό μου ειναι ενα convex της Motta, οπότε παράγγειλα ενα flat tamper απο madebyknock για να κανω δοκιμές αν όντως έχει διαφορα. Να πω πάντως οτι με το curved ειμαι απολυτά ικανοποιημένος και έχω κανει και δοκιμές με γυμνο PF και μου έβγαζε άψογο πάτημα.
-
nbackal
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic Oro
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2012
- Μύλος:: Mahlkönig vario
- Οι καφέδες μου:: Segafredo ES, Danesi Doppio και άλλοι.
To curved δίνει καλύτερο αποτέλεσμα με γυμνό PF και καλύτερες κατανομές σε διπλό καλαθάκι.
Εχω ενα convex της Motta και εως τώρα μια χαρά.
Δεν νομίζω να δείς πάντως σημαντικές διαφορές. Για να δούμε.
Εχω ενα convex της Motta και εως τώρα μια χαρά.
Δεν νομίζω να δείς πάντως σημαντικές διαφορές. Για να δούμε.
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Για gaggia classic μπορει καποιος κατοχος να μου πει εαν το 58mm ειναι ενταξη σαν διαμετρος ή χρειαζεται λιγο μεγαλυτερο?
-
strider19
Εχεις το pressurised ή το κανονικο. Στο pressurised, δεν χρειαζετε να αγορασεις αλλο, κανει και αυτο που εχεις. Οσο για το κανονικο, σαν γενικη απαντηση, ναι.
Οι ανοχες σε αυτα τα καλαθακια ειναι κυριολεκτικα τεραστιες. Το δικο μου, αν και για baby λογικα δινουν το ιδιο (αγορασμενο απο ΤΑΦ), ειναι να φανταστεις 59 mm διαμετρος, οποτε χρειαζομουν μεγαλυτερο απο 58αρι. Αν τωρα δεν μπορεις να το μετρησεις με ακριβεια (πχ με παχυμετρο), παρε 58 να εισαι σιγουρος (αυτο που εστειλες στο αλλο νημα φαινετε πολυ καλο και φτηνο).
Οι ανοχες σε αυτα τα καλαθακια ειναι κυριολεκτικα τεραστιες. Το δικο μου, αν και για baby λογικα δινουν το ιδιο (αγορασμενο απο ΤΑΦ), ειναι να φανταστεις 59 mm διαμετρος, οποτε χρειαζομουν μεγαλυτερο απο 58αρι. Αν τωρα δεν μπορεις να το μετρησεις με ακριβεια (πχ με παχυμετρο), παρε 58 να εισαι σιγουρος (αυτο που εστειλες στο αλλο νημα φαινετε πολυ καλο και φτηνο).
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Η αγορά της classic θα γινει την ερχόμενη εβδομάδα και θελω να αγοράσω και όλα τα υπόλοιπα ώστε να τα έχω όλα. Το καλαθάκι θα ειναι 2πλο non pressurized για naked εκχυλισεις.
Αν κάποιος εχει το αντίστοιχο ας γράψει 2 λόγια.
Ευχαριστω
Αν κάποιος εχει το αντίστοιχο ας γράψει 2 λόγια.
Ευχαριστω