Υγ. Εσφαλμένα σε προηγούμενο post μου σ'αυτο το θέμα ανεφερα πως το τριπλό καλαθάκι δεν χωράει στο αυθεντικο portafilter της gaggia, η αλήθεια είναι πως το ξανατσέκαρα και χωράει. Οριακά αλλά χωράει.Παρακαλώ τον admin αν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει να διορθώσει το post
Gaggia καλαθάκια.
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Re: Gaggia καλαθάκια.
Εβγαλα κάποιες φωτο από τα δύο καλαθάκια της gaggia.Το μεγάλο τριπλό το πήρα μαζί με το γυμνό portafilter από Eurogat και χωράει ανετα 26-28γρ. (μπελάς) ενώ το πιο μικρό είναι το αυθεντικό διπλό non pressurized καλαθάκι που είχε η baby απο το εργοστάσιο. Παραθέτω και κάποιες συγκριτικές φωτο.
Υγ. Εσφαλμένα σε προηγούμενο post μου σ'αυτο το θέμα ανεφερα πως το τριπλό καλαθάκι δεν χωράει στο αυθεντικο portafilter της gaggia, η αλήθεια είναι πως το ξανατσέκαρα και χωράει. Οριακά αλλά χωράει.Παρακαλώ τον admin αν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει να διορθώσει το post
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
-
4qqqq32
Μεταφορά από:
viewtopic.php?f=4&t=2439&p=39927#p39927
Παιδιά γράφω εδώ για να μην ανοίξω νέο thread, ήθελα μετά από όσα διαβάζω να αναβαθμίσω την Gaggia Classic από pressurized σε Non-pressurized! Θα ήθελα αν είναι εύκολο την γνώμη σας αν πρέπει να πάω σε original ή απομίμηση! και τι να προσέξω πριν την αγορά? ως επίσης αν κάποιο μέλος γνωρίζει ποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη διαθέτει το συγκεκριμένο καλαθάκι!
viewtopic.php?f=4&t=2439&p=39927#p39927
Παιδιά γράφω εδώ για να μην ανοίξω νέο thread, ήθελα μετά από όσα διαβάζω να αναβαθμίσω την Gaggia Classic από pressurized σε Non-pressurized! Θα ήθελα αν είναι εύκολο την γνώμη σας αν πρέπει να πάω σε original ή απομίμηση! και τι να προσέξω πριν την αγορά? ως επίσης αν κάποιο μέλος γνωρίζει ποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη διαθέτει το συγκεκριμένο καλαθάκι!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Το μετέφερα στο σωστό νήμα όπου υπάρχουν ήδη οι απαντήσεις. Σε παρακαλώ την άλλη φορά μη δημοσιεύσεις όπου να΄ναι. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mathaiosside
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Compak K3 Touch
Μπορεί το διπλό non prezurized να χωρέσει πάνω από 18 γραμμάρια; Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά με το δικό μου γιατί, ποτέ δεν έχω καταφέρει να χωρέσω τόσο κάφε. Μάξιμουμ μέχρι 17 έχω βάλει και συνήθως παίζω στα 16 κόμμα κάτι.
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Αν έχεις το σωστό διπλό non pressurized τότε θα έπρεπε (ανάλογα και με το κόψιμο) να χωράει μέχρι και 20-21 γρ.Τι εννοείς ότι δεν χωράει;δεν κουμπωνει το portafilter;
Υγ. ζυγαριά ακρίβειας έχεις;
Υγ. ζυγαριά ακρίβειας έχεις;
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
-
nikatsip
Από ό,τι έχω παρατηρήσει, ο όγκος που καταλαμβάνει ο αλεσμένος καφές στο καλαθάκι, εξαρτάται από την ποιότητα του καφέ. Έχω δεί π.χ. 17 γραμμάρια από τον καφέ Α, να καταλαμβάνει αισθητά περισσότερο όγκο από ότι 17 γραμμάρια από τον καφέ Β.
Μια ενέργεια που ίσως σε βοηθήσει, είναι να ρίχνεις τμηματικά τον καφέ (σε 2-3-4 δόσεις) και σε κάθε δόση να κατανέμεις ομοιόμορφα (ίσως και με ένα ελαφρύ χτυπηματάκι - *tap*), δημιουργώντας έτσι "ελεύθερη επιφάνεια" για να τοποθετήσεις περισσότερο καφέ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
Μια ενέργεια που ίσως σε βοηθήσει, είναι να ρίχνεις τμηματικά τον καφέ (σε 2-3-4 δόσεις) και σε κάθε δόση να κατανέμεις ομοιόμορφα (ίσως και με ένα ελαφρύ χτυπηματάκι - *tap*), δημιουργώντας έτσι "ελεύθερη επιφάνεια" για να τοποθετήσεις περισσότερο καφέ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
-
mathaiosside
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Compak K3 Touch
Σας ευχαριστώ! Όχι δεν έχω ακόμη ζυγαριά ακριβείας με ένδειξη ο,1 γρ. Προς το παρόν χρησιμοποιώ όμως ζυγαριά μαγειρικής για να βλέπω περίπου που κυμαίνομαι. Εξ ου και έγραψα για 16 κόμμα κάτι.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την παρατήρησή σου nikatsip, για τη διαφορά ανάλογα με τον καφέ και βέβαια το κόψιμο. Αυτό έχω δει και εγώ. Οσο για τη συμβουλή σου θα την ακολουθήσω και θα δω πώς θα πάει, πιθανότατα θα βολέψει. Γιατί διαφορετικά και να ρίξω περισσότερο, μετά που κάνω disturbition θα καταλήξει στο νεροχύτη. Αυτό εννοώ ότι δεν χωράει.
Πάντως η εντύπωσή μου είναι πως πολύ δύσκολα/σπάνια θα μπορέσω να φτάσω τα 20 γρ.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την παρατήρησή σου nikatsip, για τη διαφορά ανάλογα με τον καφέ και βέβαια το κόψιμο. Αυτό έχω δει και εγώ. Οσο για τη συμβουλή σου θα την ακολουθήσω και θα δω πώς θα πάει, πιθανότατα θα βολέψει. Γιατί διαφορετικά και να ρίξω περισσότερο, μετά που κάνω disturbition θα καταλήξει στο νεροχύτη. Αυτό εννοώ ότι δεν χωράει.
Πάντως η εντύπωσή μου είναι πως πολύ δύσκολα/σπάνια θα μπορέσω να φτάσω τα 20 γρ.
-
dimi
Επειδή από εχθές η καινούρια μηχανή μου Gaggia Classic ταξιδεύει προς Ελλάδα και θέλω να είμαι έτοιμος, γνωρίζει κανείς αν τα καλαθάκια (μονό-διπλό-τυφλό) του Λουμίδη http://www.antonisloumidis.gr/eshop/esh ... &subid=116 είναι αυτά που χρειάζομαι; Δηλαδή non-pressurized και original;
Η επόμενη επιλογή που βλέπω ότι πολλοί την επιλέγουν είναι ότι περνάνε από Eurogat και τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι. Θα προτιμούσα όμως αν τα έστελναν με courier, να μην ψάχνω μαγαζιά και γειτονιές...
Η επόμενη επιλογή που βλέπω ότι πολλοί την επιλέγουν είναι ότι περνάνε από Eurogat και τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι. Θα προτιμούσα όμως αν τα έστελναν με courier, να μην ψάχνω μαγαζιά και γειτονιές...
-
nikatsip
Το μονό και το διπλό, σωστά φαίνονται. Το τυφλό αναφέρει στον τίτλο "57mm" - δεν ξέρω εάν είναι άλλο, αλλά φαντάζομαι οτι το κατάλληλο τυφλο θα έπρεπε και αυτό να αναφέρεται ως "58mm". Το τυφλό που είχα αγοράσει από Eurogat, δεν είχε κουτάκι, οπότε δεν ξέρω την ονομαστική διάσταση.
Καλύτερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα και επιβεβαίωσέ εάν ταιριάζει, εάν σου πει οτι δεν ξέρει, πες του οτι η μηχανή σου έχει το ίδιο portafilter με την gaggia baby που εμπορεύεται.
Καλύτερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα και επιβεβαίωσέ εάν ταιριάζει, εάν σου πει οτι δεν ξέρει, πες του οτι η μηχανή σου έχει το ίδιο portafilter με την gaggia baby που εμπορεύεται.