illy iperespresso vs dolce gusto vs nespresso

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Re: illy iperespresso vs dolce gusto vs nespresso

Δημοσίευση από dalas » Σάβ Νοέμ 20, 2010 7:58 pm

^^
Όχι την είδα, έγραφε KRUPS. Την είδα στο internet, δεν ήταν η dolce gusto.

(είχα πάει επίσκεψη και δεν άντεξα να μη ρίξω μια ματιά στην κουζίνα, έστω και χωρίς φως :lol: για να δω από τι μηχανή βγήκε αυτό το πράμα!)
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 20, 2010 8:03 pm

Όλες οι μηχανές του συστήματος Dolce Gusto είναι Krups.
http://www.krups.gr/All+Products/Nescaf ... 1E738965F1}
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Νοέμ 20, 2010 8:23 pm

Off topic:
Ρωτάω κυρίως όσους έχουν πάει Ιταλία γιατί εγώ δεν..
Μήπως το εσπρέσο που πίνουν εκεί είναι τόσο πολύ διαφορετικό πλέον, απο τους υπόλοιπους (και εμάς) που έχουν προχωρήσει λίγο στην παρασκευή και γι'αυτό υπάρχουν συγκρίσεις όπως της Γίωτας;
Off topic:
τα εχω δοκιμασει

1) ESE - 9.5/10
2) IPERESPRESSO - 9/10
3) NESPRESSO - 8/10
4) BIALETTI MOKA EXPRESS - 7/10
5) SILVIA - 6/10
6) GUSTO - 1/10
Off topic:

Το λέω κυρίως για την αναφορά με την Brikka.Επειδή την χρησιμοποιούσα πολύ καιρό (και με φρέσκο καφέ),αυτό που έπινα δεν ήταν το εσπρέσο που πίνω τώρα.Και επειδή κάθε Ιταλικό σπίτι έχει απο μία Brikka, λέω μήπως χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη για δύο διαφορετικά πράγματα;
Θεωρίες... :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 20, 2010 8:40 pm

Βαγγέλη δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη αυτού του θέματος προς άλλη κατεύθυνση από αυτήν του τίτλου. Άμα πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα μπορείς να το ξεκινήσεις στην ενότητα της ελεύθερης συζήτησης (CHITCHAT).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

fadasma

Δημοσίευση από fadasma » Δευ Οκτ 03, 2011 12:49 pm

Εφόσον κάνουμε σύγκριση, να κάνουμε σύγκριση και στις τιμές;

Nespresso κάψουλα 0.41€
illy iperespresso κάψουλα 0.65€

Μεγάλη διαφορά κατά τη γνώμη μου.

Ernesto
Όνομα: Μακης
Μηχανή:: Euromatic Gold Prima

Δημοσίευση από Ernesto » Τετ Οκτ 05, 2011 11:52 am

0.58€ η κάψουλα iperespresso από Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλο τουλάχιστον που γνωρίζω.
Καλημέρα !

loopt
Όνομα: Γιάννης

Δημοσίευση από loopt » Τρί Οκτ 11, 2011 3:19 pm

Στην Nespresso υπάρχουν και συστήματα που μπορείς να βάζεις το δικό σου καφέ. Οπότε το κόστος πέφτει στα 0.13-020 η κάψουλα. Αυτό δεν νομίζω ότι γίνεται στην Ιλλυ

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 11, 2011 5:48 pm

Προσωπικά δεν βρίσκω καμία λογική στο να γεμίζει κάποιος καψούλες για nespresso. Είναι τελείως εκτός της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του συστήματος. 'Αμα είναι κάποιος να γεμίζει καψούλες, καλύτερο και ευκολότερο θα ήταν να γεμίζει το καλαθάκι μιας κλασικής ημιαυτόματης μηχανής.

Off topic:
Φίλε loopt ενημέρωσε το προφίλ σου με το μικρό σου όνομα και την τοποθεσία όπως αναφέρεται στους κανονισμούς του forum. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Οκτ 14, 2011 3:08 am

Γειά σας παιδιά!
Γιάννης, 27, Βόλος.

Είμαι λάτρης του espresso αλλα όχι της υπερβολικής διαδικασίας δημιουργίας, η οποία καταλαβαίνω οτι είναι αρρώστια (με την καλή την έννοια) για πολλούς απο εσάς και την σέβομαι. Αλλα βλέπω πολλούς να πείθονται τελικά απο την απλότητα των συστημάτων του τόπικ. Ποιό όμως είναι το καλύτερο?

Αποφάσισα να πάρω την nespresso μια και είχε μια καταπληκτική προσφορά τότε, στην οποία πήρα ένα ντουλάπι γεμάτο καφέ δωρεάν (ή αν προτιμάτε, έκπτωση 60 ευρώ στην τιμή της μηχανής εαν αγοράσω ένα ντουλάπι καφέδες)

Η μηχανή είναι καταπληκτική, και σαν μέτρο σύγκρισης τότε είχα μόνο τον καφέ απο καλά μαγαζιά έξω και απο "τυροπιτάδικα" απο τα οποία ψώνιζα καφέ "για έξω".
Είχα σταμπάρει συγκεκριμένα μαγαζιά που κάνουν μέτριο, καλό, κορυφαίο καφέ κτλ.
Η nespresso δεν είναι σε καμμία περίπτωση αντάξια του "κορυφαίου" μαγαζιού, αλλα δεν περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να πιώ σπίτι μου σε 20 δευτερόλεπτα τέτοιας ποιότητας καφέ τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα.

Και πιστεύω οτι δεν έχει τόσο πολύ ρόλο η γνώση του barista μια και στον φτιάχνουν το καφέ άσχετα πιτσιρίκια. Κι όμως 2 μαγαζιά που ξέρω, κάνουν σταθερά, καθημερινά, κορυφαίο καφέ. Όποιος και αν είναι ο υπάλληλος εκείνη την στιγμή, Άρα? είναι θέμα ποικιλίας καφέ? Μηχανής?

Κλείνοντας ένα χρόνο συμβίωσης και απίστευτης δοκιμής στα όρια αφού πίνω πολλούς διπλούς και τριπλούς καφέδες τη μέρα, μυρίστηκα την iperespresso της οποίας αγνοούσα την ύπαρξη. Άρχισα λοιπον να διαβάζω κριτικές και να το ψάχνω.

Η κριτική μου είναι, στο πόσο "βαρύς" είναι ο καφές. Έχω δοκιμάσει τις πάμπολες ποικιλίες της nespresso.. (Το οποίο για μένα δεν είναι επιχείρημα αγοράς. Όποια και να σου αρέσει, σε μια δυο τρεις θα καταλήξεις. Δεν θα ψωνίζεις συνεχώς 20 ποικιλίες) ..και κατέληξα στο συμπέρασμα οτι οι περισσότερες είναι νεροζούμι. Η εταιρία της κατατάσσει με σειρά "Εντασης" απο το 1 μέχρι το 10. 10 οι πιο βαριές ποικιλίες και 3 νομίζω οι πιο ελαφριές.
Κάτω απο το 8 ο καφές δεν πίνεται. Εκτός και αν φταίω εγώ που είμαι junkie. Το πρόβλημά μου είναι, και εδώ που θέλω να καταλήξω, είναι οτι ακόμα και οι full 10 ένταση ποικιλίες δεν είναι αρκετά βαριές. Έχω πιεί δηλαδή έξω καφέδες που με το που τον πλησιάζεις στην μύτη καταλαβαίνεις οτι είναι καβουρδισμένος. έντονος. μυρωδάτος. βαρύς. Εδώ ακόμα και ο πιο βαρύς, δεν είναι.

Και αυτή είναι η απορία μου σε σχέση με την iperrespresso. Είναι και εκεί οι ποικιλίες της απο ελαφριές εώς μέτριες? Η ο roasted που λέτε είναι αρκετά βαρύς?
Επίσης αν δεν κάνω λάθος, οι κάψουλες πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερες. Τα γραμμάρια δεν έχουν ρόλο? Είμαι σίγουρος πως έχουν και απορώ γιατι κανείς δεν το σχολίασε σε 4 σελίδες. Πόσο ποσότητα έχουν οι nespresso? Γύρω σε μια κουταλιά του γλυκού είναι μόνο. Πόσο έχουν οι iperespresso? Πρέπει να έχει παραπάνω. Πόσα γραμμάρια βάζετε συνήθως στις manual?

Ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα.

Και επειδή δεν μου αρέσει να μπαίνω σε ένα "σπίτι" με άδεια χέρια, να σας δώσω και ένα σημερινό βιντεάκι, γιατι πολλοί ίσως να μην είχαν την εμπειρία (έστω οπτικής) του συστήματος nespresso.

When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Οκτ 14, 2011 4:33 am

sorry, έλλειψη edit :a030:

Το βίντεο:

When life throws you curves, aim for the apex