Αγορα μηχανης espresso για ταβερνα
-
iGiwrgos
Re: Αγορα μηχανης espresso για ταβερνα
Η κλασικ γιατι ειναι πιο ακριβή τι διάφορα εχει
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Στην πλειοψηφία τον γραφείον και μικρά εστιατόρια έχω δει η καψουλομιχανες η μηχανές για E.Σ.E pods.Αυτές είναι γρήγορες καθαρές και βγάζουν το ίδιο καφέ συνεχόμενα.Αυτές η μηχανές(classιc,ktlp) είναι για χόμπι.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Mια κλασσική μηχανή για να βγαλει αξιοπρεπή καφέ, πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από μύλο, αλλά και ο χειριστής να έχει γνώσεις. Αλλιώς εσπρέσσο της προκοπής δεν θα φτιαξει και κάθε φορά τα αποτελέσματα θα είναι άλλα αντι άλλων!
[Όμως ακόμα κι αν θεωρήσουμε δεδομένες τις γνώσεις, την συστηματική καθαριότητα και την καλή πρωτη υλη (καφες και νερό), δυστυχώς στον εσπρεσσο ή πρακτικότητα αλλά και το τελικό αποτελεσμα, εξαρταται και είναι ευθέως ανάλογο της ποιότητας (αρα και του κόστους) του επιλεγμένου εξοπλισμού]
Εαν ο χειριστης δεν έχει γνώσεις (και μύλο) και για τον α' ή β' λογο δεν μπορεί, ή δεν θελει να τις αποκτησει, τότε είναι προτιμοτερες οι καψουλες, τα PODS ή το pressurized καλαθακι.
Ομως δεν μπορει να ισχυριζεται ότι πίνει πραγματικό εσπρεσσο.
Θα πίνει κάτι που μοιάζει κάπως οπτικά και ελαφρα γευστικά με εσπρεσσο. Θα έχει όμως σταθερά πάντα το ιδιο αποτέλεσμα.
Ειναι φυσικά θεμα επιλογών! Αλλά είναι σαν κάποιος μονίμως να τρώει ή να προσφέρει φαγητό από κονσέρβα!
Και στο σπιτι ή σε ένα γραφείο, πιθανόν να μπορούσα να το δεχθώ...
Ενας επαγγελματιας να προσφέρει στους πελατες του κονσέρβα, γιατί θελει να παρέχει και εσπρέσσο επειδή του το ζητούν, δεν το δέχομαι!
Ειναι σαν να πηγαινει κάποιος σε ένα εστιατόριο και να του σερβιρουν κάποια φαγητα από κονσερβες, επειδή δεν γνωριζουν και δεν θελουν να μάθουν να τα παρασκευάζουν, ή δεν θελουν να επενδύσουν στον εξοπλισμο και στις γνώσεις που απαιτούνται για την παρασκευή τους!
[Όμως ακόμα κι αν θεωρήσουμε δεδομένες τις γνώσεις, την συστηματική καθαριότητα και την καλή πρωτη υλη (καφες και νερό), δυστυχώς στον εσπρεσσο ή πρακτικότητα αλλά και το τελικό αποτελεσμα, εξαρταται και είναι ευθέως ανάλογο της ποιότητας (αρα και του κόστους) του επιλεγμένου εξοπλισμού]
Εαν ο χειριστης δεν έχει γνώσεις (και μύλο) και για τον α' ή β' λογο δεν μπορεί, ή δεν θελει να τις αποκτησει, τότε είναι προτιμοτερες οι καψουλες, τα PODS ή το pressurized καλαθακι.
Ομως δεν μπορει να ισχυριζεται ότι πίνει πραγματικό εσπρεσσο.
Θα πίνει κάτι που μοιάζει κάπως οπτικά και ελαφρα γευστικά με εσπρεσσο. Θα έχει όμως σταθερά πάντα το ιδιο αποτέλεσμα.
Ειναι φυσικά θεμα επιλογών! Αλλά είναι σαν κάποιος μονίμως να τρώει ή να προσφέρει φαγητό από κονσέρβα!
Και στο σπιτι ή σε ένα γραφείο, πιθανόν να μπορούσα να το δεχθώ...
Ενας επαγγελματιας να προσφέρει στους πελατες του κονσέρβα, γιατί θελει να παρέχει και εσπρέσσο επειδή του το ζητούν, δεν το δέχομαι!
Ειναι σαν να πηγαινει κάποιος σε ένα εστιατόριο και να του σερβιρουν κάποια φαγητα από κονσερβες, επειδή δεν γνωριζουν και δεν θελουν να μάθουν να τα παρασκευάζουν, ή δεν θελουν να επενδύσουν στον εξοπλισμο και στις γνώσεις που απαιτούνται για την παρασκευή τους!
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Γιάννη πρέπει να υπάρχει χρήμα, χρόνος και όρεξη. Αν υπολογίσουμε το κόστος του εξοπλισμού, την εκμάθηση του προσωπικού στην παρασκευή του καφέ, αλλά και την συντήρηση του εξοπλισμού (αφού δεν θα την αναλάβει εταιρία), μια μηχανή τέτοιου τύπου:
http://www.kafea.gr/displayITM2.asp?ITM ... D=&LANG=GR
Με τις αντίστοιχες κάψουλες προσφέρει ανεκτού επιπέδου καφέ, σίγουρα όχι σαν αυτόν που ήπιες και θύμιζε λάστιχο, με μηδενικό κόστος (την δίνουν δωρεάν αν προμηθεύεσαι κάψουλες). Για μια ταβέρνα που μπορεί να κάνει 3-4 espresso την μέρα, και προφανώς δεν έχει άτομο μόνο για αυτή τη δουλειά μια χαρά είναι. Σίγουρα καλύτερα από Baby και προαλεσμένο Lavazza. Την δούλεψα 3 μήνες σε ΚΨΜ πριν λίγο καιρό και ήμουν ευχαριστημένος (έφερνα Dezcal από το σπίτι βέβαια για να δουλέψει).
http://www.kafea.gr/displayITM2.asp?ITM ... D=&LANG=GR
Με τις αντίστοιχες κάψουλες προσφέρει ανεκτού επιπέδου καφέ, σίγουρα όχι σαν αυτόν που ήπιες και θύμιζε λάστιχο, με μηδενικό κόστος (την δίνουν δωρεάν αν προμηθεύεσαι κάψουλες). Για μια ταβέρνα που μπορεί να κάνει 3-4 espresso την μέρα, και προφανώς δεν έχει άτομο μόνο για αυτή τη δουλειά μια χαρά είναι. Σίγουρα καλύτερα από Baby και προαλεσμένο Lavazza. Την δούλεψα 3 μήνες σε ΚΨΜ πριν λίγο καιρό και ήμουν ευχαριστημένος (έφερνα Dezcal από το σπίτι βέβαια για να δουλέψει).
-
iGiwrgos
Μη το κουράζομε το θέμα. Δεν θέλω αυτόματη εγω θα κάνω τους καφέδες δεν εχω πρωσωπικο ειναι μικρο μαγαζι. Ανάμεσα στην baby black και την classic ποιες ειναι οι διάφορες και ποια προτίνεται. Στην αρχη θα πάρω lavatza έτοιμο και μετα απο λίγο καιρο ενα καλο μύλο
-
turbakias!!!
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
συμφωνω με το συνφορυμιστα y.v
και εγω ειμαι της αποψης οταν προκειται για μαγαζι δλδ για επαγγελματια ο καθενας που θα κανει αυτη τη δουλεια οφειλει να ξερει αψογα τη δουλεια του και αυτο το οποιο θα προσφερει να ειναι κατι που ενας μεσος ανθρωπος δεν θα μπορει να εχει σπιτι του..γτ αν μπορει να το εχει σπιτι γιατι να ερθει δτο μαγαζι σου..
Υπαρχουν πολλες μεταχειρισμενες επαγγελματικες μηχανες που να πληρουν ολες τις προυποθεσεις για να λειτουργησουν ενα μαγαζι και με πολυ καλα αποτελσματα.. Η χρυση ευκαιρια γεματη ειναι..
και εγω ειμαι της αποψης οταν προκειται για μαγαζι δλδ για επαγγελματια ο καθενας που θα κανει αυτη τη δουλεια οφειλει να ξερει αψογα τη δουλεια του και αυτο το οποιο θα προσφερει να ειναι κατι που ενας μεσος ανθρωπος δεν θα μπορει να εχει σπιτι του..γτ αν μπορει να το εχει σπιτι γιατι να ερθει δτο μαγαζι σου..
Υπαρχουν πολλες μεταχειρισμενες επαγγελματικες μηχανες που να πληρουν ολες τις προυποθεσεις για να λειτουργησουν ενα μαγαζι και με πολυ καλα αποτελσματα.. Η χρυση ευκαιρια γεματη ειναι..
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Για δέκα καφέδες την ημέρα μιλάει οπότε να πάει σε επαγγελματική δεν υπάρχει ανάγκη.
Αν κάνει αφαλάτωση σωστά και βάζει νερό αφαλατωμένο από κανάτα μπρίτα πχ θα αντέξει και η οικιακή.
To μεγαλύτερο πρόβλημα στις μηχανές μακροχρόνια είναι τα άλατα.
Από ότι καταλαβαίνω θέλει να φτιάχνει και κανένα καλό καφέ για πάρτη του.
Οι γενικές διαφορές στις μηχανές που ζητάς τις δείχνει εδώ.
http://www.youtube.com/watch?v=7G4Z1PzPao8
Η Classic έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και απλούστερους διακόπτες και συνεπώς αντοχή στο χρόνο.
Αν κάνει αφαλάτωση σωστά και βάζει νερό αφαλατωμένο από κανάτα μπρίτα πχ θα αντέξει και η οικιακή.
To μεγαλύτερο πρόβλημα στις μηχανές μακροχρόνια είναι τα άλατα.
Από ότι καταλαβαίνω θέλει να φτιάχνει και κανένα καλό καφέ για πάρτη του.
Οι γενικές διαφορές στις μηχανές που ζητάς τις δείχνει εδώ.
http://www.youtube.com/watch?v=7G4Z1PzPao8
Η Classic έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και απλούστερους διακόπτες και συνεπώς αντοχή στο χρόνο.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Υπάρχουν πολλά αρνητικά στην χρήση μιας Classic σε επαγγελματικό χώρο. Δεν είναι σχεδιασμένη για να μένει ώρες ανοικτή, θέλει 15-20 λεπτά από κλειστή για να ζεσταθεί, 10 λεπτά ανάμεσα στα shots, για να μην αναλύσω καν τι γίνεται με το single boiler και τον καπουτσίνο.
Βέβαια όπως λέει ο φίλος μας "το κουράσαμε το θέμα", ας αποφασίσει αυτός που ξέρει καλύτερα από εμάς.
Βέβαια όπως λέει ο φίλος μας "το κουράσαμε το θέμα", ας αποφασίσει αυτός που ξέρει καλύτερα από εμάς.
-
lio14
- Όνομα: Λεονάρδος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
- 2η Μηχανή:: Illy Francis X3
- Μύλος:: Quamar M80E
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες
Φίλε μου, έτοιμη και μασημένη τροφή δεν μπορεί να σου δώσει κανένας.
Για αυτό υπάρχει το φόρουμ, για να μπορείς και να διαβάζεις ώστε να βγάζεις μόνος τα συμπεράσμά σου και να αναλάβεις και την επιλογή σου.
Τις διαφορές στις 2 μηχανές μπορείς πολύ εύκολα να τις βρεις σε αρκετά νήματα.
Με lavazza και χωρίς μύλο, μετά απο 15-20 μέρες, οι πελάτες σου θα πίνουν μπουγαδόνερο.
Στη θέση σου θα προτιμούσα καψουλομηχανή ή pods.
Όσο για μηχανή, θα προτιμούσα Classic γιατί έτσι έχει αποδειχθεί μέσα απο το φόρουμ, απο πολλούς συμφορουμίστες.
Αλλά και πάλι μιλάνε για οικιακή χρήση και οχι επαγγελματική.
Για αυτό υπάρχει το φόρουμ, για να μπορείς και να διαβάζεις ώστε να βγάζεις μόνος τα συμπεράσμά σου και να αναλάβεις και την επιλογή σου.
Τις διαφορές στις 2 μηχανές μπορείς πολύ εύκολα να τις βρεις σε αρκετά νήματα.
Με lavazza και χωρίς μύλο, μετά απο 15-20 μέρες, οι πελάτες σου θα πίνουν μπουγαδόνερο.
Στη θέση σου θα προτιμούσα καψουλομηχανή ή pods.
Όσο για μηχανή, θα προτιμούσα Classic γιατί έτσι έχει αποδειχθεί μέσα απο το φόρουμ, απο πολλούς συμφορουμίστες.
Αλλά και πάλι μιλάνε για οικιακή χρήση και οχι επαγγελματική.
-
iGiwrgos
Θέλω να ξεκινήσω με μια οικιακή πρώτα μικρο μαγαζι ειναι ταβέρνα δεν κάνω πολλούς καφέδες απλώς θέλω να υπαρχει οταν ζητήσουν. Οπότε πάω για κλασικ και μετα απο λίγο καιρο ενα καλο μύλο που θα ξανα ρωτήσω εδω. Δεν θέλω καψουλες θέλω γνήσιο πράμα ειμαι και σε νησι πιο εύκολη πρόσβαση σε χύμα καφε εχω.