Φιλε Κωστα ελπιζω να μην σε μπερδεψα... η βαση για να πιεις εναν καλο καφε ειναι να εχεις εναν καλο καφε... σε αυτο συμφωνουν ολοι σε αυτο το φορουμ! η μηχανη , αν θες τη γνωμη μου, θα σου κανει τη ζωη πιο ευκολη... Ο μυλος οπως σου ειπα κ το πρωι ειναι απαραίτητος... ελπιζω να πειραματιστηκες με τον san pedro που σου εδωσα κ να ερθεις καποια στιγμη για καφεδακι γεματος αποριες!!! Just for the record...το roast του pedro ηταν 25/07..madrivermadonus έγραψε:Καλημέρα σε όλους!
Γνώρισα σήμερα τον Γιώργο Κοντογίνη απο το cafe indigo εδώ στο ηράκλειο.
Είναι καταπληκτικό παιδί, με παθος για αυτο που κάνει και πολύ κατατοπιστικός!
Ήπια ένα espressaki και ομολογώ οτι ήταν καλός και βέβαια πολύ δυνατός πράγμα που δεν είχα συνηθίσει.
Ο Γιώργος μου είπε οτι θα μπορούσα να πεδευτώ λίγο με την Krups μου σχετικά με την απόσταξη και να τη δοκιμάσω με αλεσμένο καφέ.
Αυτά! Ελπίζω να μην σας ζάλισα σε αυτο το θέμα!
Υ.Σ. Ο Γιώργος μου έδωσε λίγο αλεσμένο καφέ να τον δοκιμάσω...Thanks Γιώργο!
Αγορά πολυκαφετιέρας
-
Giorgos Kontorinis
- Όνομα: Γιωργος
- Οι καφέδες μου:: TAF
Re: Αγορά πολυκαφετιέρας
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Δοκίμασα τον "Pedro" στην Krups μου και ήταν πολύ καλός. Θα έλεγα οτι είναι αρκετά κοντά σε αυτον που ήπια στον Γιώργο.
Βέβαια διέκοψα την ροή του καφέ πιο νωρίς απο οτι είναι ρυθμισμένη, ωστε να βγει δυνατός.
Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον μια κλάση πάνω απο τον Jacobs του super market.
Όσο για την Krups, ζορίστηκε λίγο καθώς ήταν αλεσμένος ο καφές στο 5, άρα και πιο ψιλός απο οτι έχει συνηθίσει, αλλα τελικά τον έβγαλε μια χαρά!
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα τον έλεγες νεροζούμι...Κάθε άλλο μάλιστα...
Βέβαια διέκοψα την ροή του καφέ πιο νωρίς απο οτι είναι ρυθμισμένη, ωστε να βγει δυνατός.
Όσο για την Krups, ζορίστηκε λίγο καθώς ήταν αλεσμένος ο καφές στο 5, άρα και πιο ψιλός απο οτι έχει συνηθίσει, αλλα τελικά τον έβγαλε μια χαρά!
-
nikp81
madrivermadonus έγραψε:Δοκίμασα τον "Pedro" στην Krups μου και ήταν πολύ καλός. Θα έλεγα οτι είναι αρκετά κοντά σε αυτον που ήπια στον Γιώργο.
Αρκετα κοντα γευστικα ο καφες στην Krups με την μηχανη και την εμπειρια που εχει ο Γιωργος??Τοτε εισαι κορυφη...
Για να πιεις ενα σωστο εσπρεσσο πρεπει να πειραματιστεις αρκετα , να χυσεις καφεδες σε δοκιμαστικες εκχυλισεις και να εχεις μια αξιοπρεπη μηχανη και εναν μυλο!!
Εγω ειχα κανει το λαθος να παρω μια Morris πολυκαφετιερα επειδη ειχε 19 Βαr και νομιζα οτι ηταν καλυτερη απο τις αλλες ...Ευτυχως που βρεθηκαν τα παιδια απο το φορουμ και μου ανοιξαν τα ματια ωστε να φτασω σε ενα σημειο να πινω τον εσπρεσσο ετσι οπως πρεπει ...
Υγ-Το αποτελεσμα που πηρες με τον San Pedro θα ηταν πολυ καλυτερο αν ειχες εμπειρια και καταλληλο εξοπλισμο!Φιλικη συμβουλη!!
- madrivermadonus
Νίκο σίγουρα θα έχω καλύτερα αποτελέσματα με μια καλή μηχανή (τουλάχιστον Gaggia baby) και ένα μύλο και πίστεψέ με δεν σκέφτομαι τόσο τα χρήματα για την αγορά.
Αυτό που δεν δέχομαι είναι να ασχολούμαι τόσο πολύ με τη διαδικασία προθέρμανσης (15 λεπτα τουλάχιστον) και με τον καθαρισμό της μετά τον καφέ.
Εντάξει, να έχεις το μεράκι να φτιάξεις ένα καφέ και να πετύχεις αν είναι δυνατόν το τέλειο, αλλα τι να το κάνω όταν ξυπνάω 7 το πρωί και μετράω αντίστροφα το χρόνο μέχρι να φαω πρωινό να πιω καφέ και να πάω στη δουλειά και δεν προλαβαίνω?
Για να μην σας κουράζω...
Σίγουρα ο καφές απο μια καλή μηχανή και ένα μύλο είναι καλύτερος. Ωστόσο, επειδή η θυσίες που πρέπει να κάνω είναι πάρα πολλές αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει:
Υπάρχει κάποια καφετιέρα που να βγάζει καλό καφέ (εννοείται καλύτερο της Krups) και να μην θέλει πολύ χρόνο για προθέρμανση και να μην απαιτεί πολύπλοκο καθαρισμο?
Όποιος γνωρίζει θα με βοηθήσει.
Υ.Σ. Είδα στο site της Gaggia πολύ ωραίες εμφανισιακά υπεραυτόματες μηχανές οπως η Gaggia Brera ή η Unica. Μήπως να το ψάξω?
Ευχαριστώ!
Αυτό που δεν δέχομαι είναι να ασχολούμαι τόσο πολύ με τη διαδικασία προθέρμανσης (15 λεπτα τουλάχιστον) και με τον καθαρισμό της μετά τον καφέ.
Εντάξει, να έχεις το μεράκι να φτιάξεις ένα καφέ και να πετύχεις αν είναι δυνατόν το τέλειο, αλλα τι να το κάνω όταν ξυπνάω 7 το πρωί και μετράω αντίστροφα το χρόνο μέχρι να φαω πρωινό να πιω καφέ και να πάω στη δουλειά και δεν προλαβαίνω?
Για να μην σας κουράζω...
Σίγουρα ο καφές απο μια καλή μηχανή και ένα μύλο είναι καλύτερος. Ωστόσο, επειδή η θυσίες που πρέπει να κάνω είναι πάρα πολλές αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει:
Υπάρχει κάποια καφετιέρα που να βγάζει καλό καφέ (εννοείται καλύτερο της Krups) και να μην θέλει πολύ χρόνο για προθέρμανση και να μην απαιτεί πολύπλοκο καθαρισμο?
Όποιος γνωρίζει θα με βοηθήσει.
Υ.Σ. Είδα στο site της Gaggia πολύ ωραίες εμφανισιακά υπεραυτόματες μηχανές οπως η Gaggia Brera ή η Unica. Μήπως να το ψάξω?
Ευχαριστώ!
-
nikp81
Σε αυτο που ρωτας δεν νομιζω οτι θα παρεις θετικη απαντηση απο κανεναν ...Ο εσπρεσσο , ειναι για τους Home Barista και Barista μια απολαυση..Και δεν εννοω μονο αυτο που πινεις , αλλα και ολη η διαδικασια!
Απο την στιγμη που το λες οτι δεν εχεις χρονο , η δεν θες να ασχοληθεις , εγω σου προτεινω να μην αλλαξεις μηχανη και να κρατησεις αυτη που εχεις...
Απο την στιγμη που το λες οτι δεν εχεις χρονο , η δεν θες να ασχοληθεις , εγω σου προτεινω να μην αλλαξεις μηχανη και να κρατησεις αυτη που εχεις...
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Πιστεύω ότι αυτό το νήμα έχει τελειώσει την στιγμή που ο Κώστας έριξε στο τραπέζι το απόλυτο και μη αμφισβητήσιμο συμπέρασμα του. Δεν βρήκε σημαντική διαφορά από τον καφέ που κάνει σπίτι του με την μηχανή του και αυτόν που δοκίμασε έξω από έναν άρτια εκπαιδευμένο και καλό Barista.
Εδώ είναι το τέλος, δεν υπάρχουν πως και γιατί, ούτε καλύτερο και χειρότερο, ούτε αυθαίρετα ορισμένες κλάσεις παραπάνω ή παρακάτω. Είναι το προσωπικό συμπέρασμα κάποιου και επομένως πρέπει να γίνει απλά σεβαστό.
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μιλάμε για χρόνους προθέρμανσης, που για την Baby η θέρμανση του νερού, άμα είναι να την δουλέψεις όπως την Krups, γίνεται σε μερικά δευτερόλεπτα, ούτε για τις ρουτίνες καθαριότητας. Τι το διαφορετικό έχει στον καθαρισμό η Baby από την Krups του Κώστα; Κανέναν, και οι δύο θέλουν καθάρισμα του group μετά την εκχύλιση και οι δύο θέλουν τις αφαλατώσεις τους. Φυσικά άμα δεν ενοχλεί κάποιον η γεύση από τα καμένα λάδια του καφέ δεν χρειάζεται να καθαρίσει ποτέ του το group. Η ταχύτητα είναι το ζητούμενο.
Και μιλώντας και για ταχύτητα μόνο (γιατί η κλίμακα ποιότητας του τελικού καφέ έχει συμπιεστεί μέχρι εκεί που δεν πάει) μία πρόταση θα μπορούσε να ήταν, μια μηχανή nespresso ή iperespresso, που παίρνουν καψούλες. Εάν το κόστος του μονού καφέ 0,40 -0,50€ δεν απασχολεί κάποιον, αποτελούν σίγουρα μία γρήγορη και πολύ καθαρή λύση.
Εδώ είναι το τέλος, δεν υπάρχουν πως και γιατί, ούτε καλύτερο και χειρότερο, ούτε αυθαίρετα ορισμένες κλάσεις παραπάνω ή παρακάτω. Είναι το προσωπικό συμπέρασμα κάποιου και επομένως πρέπει να γίνει απλά σεβαστό.
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μιλάμε για χρόνους προθέρμανσης, που για την Baby η θέρμανση του νερού, άμα είναι να την δουλέψεις όπως την Krups, γίνεται σε μερικά δευτερόλεπτα, ούτε για τις ρουτίνες καθαριότητας. Τι το διαφορετικό έχει στον καθαρισμό η Baby από την Krups του Κώστα; Κανέναν, και οι δύο θέλουν καθάρισμα του group μετά την εκχύλιση και οι δύο θέλουν τις αφαλατώσεις τους. Φυσικά άμα δεν ενοχλεί κάποιον η γεύση από τα καμένα λάδια του καφέ δεν χρειάζεται να καθαρίσει ποτέ του το group. Η ταχύτητα είναι το ζητούμενο.
Και μιλώντας και για ταχύτητα μόνο (γιατί η κλίμακα ποιότητας του τελικού καφέ έχει συμπιεστεί μέχρι εκεί που δεν πάει) μία πρόταση θα μπορούσε να ήταν, μια μηχανή nespresso ή iperespresso, που παίρνουν καψούλες. Εάν το κόστος του μονού καφέ 0,40 -0,50€ δεν απασχολεί κάποιον, αποτελούν σίγουρα μία γρήγορη και πολύ καθαρή λύση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Giorgos Kontorinis
- Όνομα: Γιωργος
- Οι καφέδες μου:: TAF
Χρειαζεται καιρος για να εκπαιδευτει η γλωσσα, ωστε να ξεφυγει απο το "δυνατος εσπρεσσο αρα καλος εσπρεσσο". Με συχνες δοκιμες κ αρκετα πειραματα κ focus σε αυτο που πινεις ,ξεκινας σιγα σιγα να ανακαλυπτεις τον μαγικο κοσμο του καφε! Οσο για τον χρονο φιλε Κωστα, ο καφες θελει τον χρονο του. Κ δεν μιλαω για τα 15λπροθερμανση της μηχανης σου που δεν ειναι φυσιολογικο. Μιλαω για μια μικρη αναμονη για ζεσταμα, τα πρωτα wasted shots,τον χρονο που χρειαζεται μια σωστη αλεση τον χρονο της αποσταξης κ τον χρονο της καθαριοτητας! Χωρις αυτα δεν γινεται! Ο καφες περα απο γνωσεις θελει Παθος κ Μερακι!! Ο χρονος που θα του αφιερωσεις πιστεψε με μονο χαμενος δεν ειναι! Ειναι μια ιεροτελεστια κ οχι απλα ενα φλυτζανι καφε!
- madrivermadonus
Καλησπέρα
Αν γνωρίζει κανείς να μου προτείνει κάποια καφετιέρα με
1.τον όσο το δυνατόν χαμηλότερο χρόνο προθερμανσης (για τις Gaggia baby Και Classic διάβασα οτι είναι 6 λεπτά)
2. να χρειάζεται οσο το δυνατόν λειγότερη συντήρηση (να μην χρειάζεται βιδωμα-ξεβιδωμα οπως διάβασα κάπου)
3. να μην κάνει πολύ θόρυβο.
ΠΧ η Gaggia Classic ειναι καλή οσο αφορά τα παραπάνω?
Υ.Σ. Χρήστο για να μην απορείς θα σου πω οτι η Krups ζορίζεται να βγάλει τον ψιλοκομμένο σε 5 αρι καφέ γιαυτο το ψάχνω.
Εξάλλου δεν είπα ποτέ οτι κάνει καλύτερο καφέ απο μια κλασσική καφετιέρα.
Αν σκεφτώ τελικά να αλλάξω εξοπλισμό να διαλέξω κάτι που να είναι δοκιμασμένο απο κάποιο φίλο.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα αλλα δεν έχω πάρει απάντηση για το παραπάνω...
Ευχαριστώ
Αν γνωρίζει κανείς να μου προτείνει κάποια καφετιέρα με
1.τον όσο το δυνατόν χαμηλότερο χρόνο προθερμανσης (για τις Gaggia baby Και Classic διάβασα οτι είναι 6 λεπτά)
2. να χρειάζεται οσο το δυνατόν λειγότερη συντήρηση (να μην χρειάζεται βιδωμα-ξεβιδωμα οπως διάβασα κάπου)
3. να μην κάνει πολύ θόρυβο.
ΠΧ η Gaggia Classic ειναι καλή οσο αφορά τα παραπάνω?
Υ.Σ. Χρήστο για να μην απορείς θα σου πω οτι η Krups ζορίζεται να βγάλει τον ψιλοκομμένο σε 5 αρι καφέ γιαυτο το ψάχνω.
Εξάλλου δεν είπα ποτέ οτι κάνει καλύτερο καφέ απο μια κλασσική καφετιέρα.
Αν σκεφτώ τελικά να αλλάξω εξοπλισμό να διαλέξω κάτι που να είναι δοκιμασμένο απο κάποιο φίλο.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα αλλα δεν έχω πάρει απάντηση για το παραπάνω...
Ευχαριστώ
-
nikp81
Κωστα για να μην παιδεύεσαι πρεπει να καταλαβεις οτι ΟΛΕΣ οι μηχανες χρειαζονται συντηρηση!!!Ειναι σα να ρωτας : "Μηπως ξερετε καποιο αμαξι να μην θελει Service και πλυσιμο??" , δεν γινονται αυτα!!Αν δεν εχεις μερακι για να πιεις ενα αξιολογο φλυτζανι τοτε αστο...