Clickmat από Espresso Gear.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Clickmat από Espresso Gear.
Ναι Γιώργο. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα από τότε που το αγόρασα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- G.K
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
ευχαριστω χρηστο για την απαντηση σου
τελικα ειναι ενα εξοδο που δεν μπορω να αποφυγω μιας και δεν μπορω να υπολογισω την δυναμη μου
..στο πατημα,και με ολα τα αλλα σταθερα..οι χρονοι σε καθε εκχυλιση ειναι αλλοι
τελικα ειναι ενα εξοδο που δεν μπορω να αποφυγω μιας και δεν μπορω να υπολογισω την δυναμη μου
- G.K
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
παρελαβα σημερα το clickmat απο http://barista.gr/index.php?route=produ ... uct_id=114
αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι εβαζα παρα πολυ δυναμη,πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλη βοηθεια για εναν καινουργιο στο κοσμο του espresso οπως ειμαι εγω.
ααα... ηταν ρυθμισμενο στα 15 κιλα περιπου οποτε το αφησα εκει
να και μια φωτογραφια
αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι εβαζα παρα πολυ δυναμη,πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλη βοηθεια για εναν καινουργιο στο κοσμο του espresso οπως ειμαι εγω.
ααα... ηταν ρυθμισμενο στα 15 κιλα περιπου οποτε το αφησα εκει
να και μια φωτογραφια
-
Coffee Puck
- Όνομα: Βασίλης
- 2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
- Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
- Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia
Καλό μήνα σε όλους. Παρέλαβα και εγω το Click Mat μου για να ξεχάσω το θέμα δύναμη tamping.
Μια ερώτηση μόνο, πώς το ρυθμίζετε στα 15kgr?
Μια ερώτηση μόνο, πώς το ρυθμίζετε στα 15kgr?
-
nikatsip
Christos έγραψε:Η ρύθμιση της πίεσης γίνεται με περιστροφή της βίδας που είναι στο κέντρο του clickmat και για το καλιμπράρισμα της χρειάζεται ζυγαριά μπάνιου. Σε εμένα ήταν ήδη ρυθμισμένο στα 14-15 Kg.
Michalis_cy έγραψε:Έρχεται προρυθμισμένο στα 15 κιλά κι έτσι δεν είναι ανγκαίο να προβεί κάποιος σε καλιμπράρισμα εκτός εαν για δικούς του λόγους επιθυμεί να ασκεί διαφορετική πίεση.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω αναφορές, είναι πολύ πιθανό να είναι ήδη ρυθμισμένο στα 15kg.G.K έγραψε:ααα... ηταν ρυθμισμενο στα 15 κιλα περιπου οποτε το αφησα εκει
Εάν θέλεις να το ελέγξεις, νομίζω πως μπορείς να το βάλεις πάνω σε μια ζυγαριά μπάνιου και να το πιέσεις. Όταν κάνει το κλίκ, κοίτα την ένδειξη της ζυγαριάς. Με την ίδια διαδικασία, λογικά, μπορείς να ρυθμίσεις το βάρος στο επιθυμητό (σφίγγεις/χαλαρώνεις βίδα και ελέγχεις στη ζυγαριά)
-
Coffee Puck
Αυτό έκανα και είχα click στα 9kgr. Δε βοηθάει και η ζυγαριά που εχω γιατί δείχνει τελικό βάρος και οχι προοδευτικά. Θα παω στο φαρμακείο να το ρυθμίσω 
-
nikatsip
Δοκίμασε κατ'επανάληψη, έστω και με το τελικό βάρος όπως λες - ούτως ή άλλως αυτό θα έκανες νομίζω. Σφίξε λίγο τη βίδα, δοκίμασε που θα κάνει κλίκ, αν είσαι ακόμα χαμηλά, σφίξε πάλι - αν πήγες πολύ ψηλά, ξέσφιξε κ.ο.κ.
Δε νομίζω οτι χρειάζεται να δοκιμάσεις άλλη ζυγαριά, εκτός και αν έχεις υποψίες οτι η δική σου δεν μετρά σωστά.
Δε νομίζω οτι χρειάζεται να δοκιμάσεις άλλη ζυγαριά, εκτός και αν έχεις υποψίες οτι η δική σου δεν μετρά σωστά.
-
Coffee Puck
Το έκανα. Click στα 14,4-15,6 κιλά σε επαναλαμβανόμενες δοκιμές. Νομίζω είναι καλά.
- Victor
- Όνομα: Διονύσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: AEG 120
- Μύλος:: Ascaso i-Mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Επικοινωνία:
Καλημερα παιδια,
Παρελαβα σημερα και γω το clickmat και ηταν ρυθμισμένο στα 28kg ετσι εγραψε η ζυγαρια μαλλον στα 25 θα ηταν που ειναι και το μεγιστο. Αρχισα να το ξεσφίγγω λοιπον αλλα νομιζω οτι το ξεσφιξα πολυ και πλεον η βιδα γυρνάει σαν τρελη και κουνιέται αριστερα-δεξια δεν κάθεται στο κεντρο.
Καμια ιδεα πως να το φτιαξω?
Οπως φαινεται και στις φωτογραφιες η βιδα ειναι πολυ μεσα, κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι πιο πανω?
Παρελαβα σημερα και γω το clickmat και ηταν ρυθμισμένο στα 28kg ετσι εγραψε η ζυγαρια μαλλον στα 25 θα ηταν που ειναι και το μεγιστο. Αρχισα να το ξεσφίγγω λοιπον αλλα νομιζω οτι το ξεσφιξα πολυ και πλεον η βιδα γυρνάει σαν τρελη και κουνιέται αριστερα-δεξια δεν κάθεται στο κεντρο.
Καμια ιδεα πως να το φτιαξω?
Οπως φαινεται και στις φωτογραφιες η βιδα ειναι πολυ μεσα, κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι πιο πανω?
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν ξέρω εάν σε βοηθήσει αλλά έτσι δείχνει στο δικό μου.Victor έγραψε:...
...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.