Bezzera Unica PID?
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Re: Bezzera Unica PID?
Παιδιά μετράτε όπως θέλετε - δεν κάνει διαφορά.Απλά για να κάνεις σύγκριση πρέπει να έχεις κοινό μέτρο με τον άλλον , αρα αν του πεις οτι κανεις εκχύλιση για 12'' πρέπει να ξεκαθαρίσεις οτι μιλάς για το χρόνο απο την πρώτη σταγόνα και μετά γιατι αλλιώς ο συνολικός χρόνος θα ήταν π.χ. 25'' .
Επειδη μιλάμε για μια συγκεκριμένη μηχανή ανέφερα για ολικό χρόνο 25-30'' - εσείς μετατρέψτε το σε 12-17'' απο την πρώτη σταγόνα, θα ειναι το ίδιο πράγμα.
Επειδη μιλάμε για μια συγκεκριμένη μηχανή ανέφερα για ολικό χρόνο 25-30'' - εσείς μετατρέψτε το σε 12-17'' απο την πρώτη σταγόνα, θα ειναι το ίδιο πράγμα.
-
giorgos.b
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
Αυτό είναι το θέμα.. προσωπικά στη συγκεκριμένη δεν έχω φτιάξει ποτέ καφέ με 12-17 sec 'πραγματικού' χρόνου, θα πρέπει να πάω σε πολύ χοντρό κόψιμο, τα 25-30 που προσέχω είναι από την πρώτη σταγόνα, σύνολο 35-40
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Και γω στα τόσα είμαι...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
giorgos.b
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
Βέβαια να διευκρινίσω ότι παίζω περίπου στο 1:2.5, αν πάω στο 1:2 τότε θέλω λιγότερο χρόνο οπότε πάμε πιο κοντά.
Επίσης, τελικά πήρα κι εγώ το bottomless της bezzera από electros και μαζί είπα να πάρω και ένα μικρότερο καλαθάκι.
Κατέληξα τελικά στο https://www.elektros.it/gr/en/coffee_ma ... 245-E.html το οποίο στο σάιτ της IMS το έχει σαν 16-18 γρ.
Επίσης, φαντάζομαι λόγω της καμπύλης στο κάτω μέρος το παρουσιάζει ως "well matched with a bottomless portafilter”
Εδώ το link με το pdf, είναι στη σελ 15 http://www.imsfiltri.com/wp-content/upl ... alogue.pdf
Το πιο μεγάλο με ύψος 26mm το έχει για 18-20γρ οπότε είπα να πάρω το μικρότερο μιας και το μαμισιο είναι αρκετά μεγάλο. Βάζω άνετα 18 μέχρι 18.5γρ σε αυτό
ΥΓ το electros έχει 8% έκπτωση μέχρι 26/1 για όποιον ενδιαφέρεται
- PublicDomain
εδώ έχω το δίλλημα να παρω το naked portafilter + φλάντζες + καλαθάκι από elektros αλλά έχει 21€ μεταφορικάgiorgos.b έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2020 8:00 pmΒέβαια να διευκρινίσω ότι παίζω περίπου στο 1:2.5, αν πάω στο 1:2 τότε θέλω λιγότερο χρόνο οπότε πάμε πιο κοντά.
Επίσης, τελικά πήρα κι εγώ το bottomless της bezzera από electros και μαζί είπα να πάρω και ένα μικρότερο καλαθάκι.
Κατέληξα τελικά στο https://www.elektros.it/gr/en/coffee_ma ... 245-E.html το οποίο στο σάιτ της IMS το έχει σαν 16-18 γρ.
Επίσης, φαντάζομαι λόγω της καμπύλης στο κάτω μέρος το παρουσιάζει ως "well matched with a bottomless portafilter”![]()
Εδώ το link με το pdf, είναι στη σελ 15 http://www.imsfiltri.com/wp-content/upl ... alogue.pdf
Το πιο μεγάλο με ύψος 26mm το έχει για 18-20γρ οπότε είπα να πάρω το μικρότερο μιας και το μαμισιο είναι αρκετά μεγάλο. Βάζω άνετα 18 μέχρι 18.5γρ σε αυτό
ενώ βρίσκω το naked portafilter αλλού με 10€ μεταφορικά....ωχ μόλις το ξανατσέκαρα και το πήγαν στα 15€!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- PublicDomain
το χτύπησα τελικά και εγώ, ελπίζω να είναι κατάλληλο για την περίπτωσή μας και να παίρνει τα 16grgiorgos.b έγραψε: ↑Δευ Ιαν 20, 2020 8:00 pmΒέβαια να διευκρινίσω ότι παίζω περίπου στο 1:2.5, αν πάω στο 1:2 τότε θέλω λιγότερο χρόνο οπότε πάμε πιο κοντά.
Επίσης, φαντάζομαι λόγω της καμπύλης στο κάτω μέρος το παρουσιάζει ως "well matched with a bottomless portafilter”![]()
παλιότερα στο φόρουμ είχε προταθεί αυτό που είναι λίγο μεγαλύτερο:
https://www.elektros.it/gr/en/2-cups_fi ... -h265.html
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
xarris32
- Όνομα: χαρης
- Μηχανή:: bezzera unica
- Μύλος:: ascaso i2
καλησπερα στο φορουμ εχω τη μηχανη απο των αυγουστο ειμαι τελειως αρχαριος στην αρχη με παιδεψε αρκετα δεν ειχα εμπειρια πιο παλια, καφεδακια ξεκινησα να πινω μολις σταματησα να ζυγιζω και να μετραω χρονους ειναι καλη μηχανη σε βοηθαει αλλα παραλληλα και πολυ να το πω 'μυγιαγγιχτη' με θεματα που εχουν αναφερθει πιο πανω οπως το auto κατι που λετε που ξαφνικα τραβαει νερο και σου χαλαει την εκχυλιση και παντα το κανει στην αρχη και χανει αρκετους βαθμους το θεωρω απαραδεκτο αν και ετσι δουλευει τι να κανεις,οι λελιτ που βλεπω σε βιντεο δε χανουν βαθμο.
Για να μην το παθαινω βγαζω λιγο νερο απο το ακροφυσιο και της περισσοτερες φορες τραβαει νερο και μετα σηκωνω και το ρελεδακι να βαλει νερο χειροκινητα και μεχρι να παει η πιεση 12 μπαρ κανει καποιο χρονο απο εκει καταλαβαινω οτι γεμισε αλλα και παλι κατι φορες χανει κανα βαθμο στην εκχυλιση
αφου βαζει νερο αυτοματα δεν γεμιζει τερμα;;; μετα με το χειροκινητο ξαναπαιρνει νερο δεν εχω καταλαβει τελειως τι παιζει
Μετα το δικο του καλαθακι παντα εβγαινε νερουλιασμενο μολις πηρα vst σταματησε απλα το vst εχω το 15 γρ δεν κουμπωνει δε κανει το κλακ να ασφαλισει(και στο ποτηρι βλεπω καπου ελαχιστους κοκους)
τωρα οσο για τους χρονους δεν ξερω εαν ειναι ιδιαιτεροτητα της μηχανης η δικιας μου παντως το preinfusion το κραταω αρκετα κανα 8-10 sec γενικα οι εκχυλησεις μου τις τραβαω αρκετα απο 50sec και πανω μου βγαινει καπως καλυτερα (μπορει να ειναι και η ιδεα μου) και για αυτο τη μηχανη τη ζοριζω αρκετα (δε περιμενα τετοια μηχανη να ζοριζεται μου φαινεται καπως) και αυτο το σφυριγμα το κανει και στη δικια μου ειδικα στο backflush μετα τα 5sec που εχει ανεβει η πιεση 12 μπαρ
δε το εχω μετανιωσει αλλα πιστευω με τη λελιτ θα εχεις ιδιο αποτελεσμα στο φλιτζανη πολυ πιο ευκολα και απλα
ενα αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν βγαζω το drip tray στη μηχανη βλεπω να εχει τρεξει νερο εκει που ειναι κολημενες οι ταμπελες αλλα η μερια του drip tray που ακουμπα ειναι στεγνη δεν εχει τιποτα σκεφτομαι μηπως εχω καμια διαρροη στις δικια σας μηχανες το εχετε παρατηρησει ;;;;;
Για να μην το παθαινω βγαζω λιγο νερο απο το ακροφυσιο και της περισσοτερες φορες τραβαει νερο και μετα σηκωνω και το ρελεδακι να βαλει νερο χειροκινητα και μεχρι να παει η πιεση 12 μπαρ κανει καποιο χρονο απο εκει καταλαβαινω οτι γεμισε αλλα και παλι κατι φορες χανει κανα βαθμο στην εκχυλιση
αφου βαζει νερο αυτοματα δεν γεμιζει τερμα;;; μετα με το χειροκινητο ξαναπαιρνει νερο δεν εχω καταλαβει τελειως τι παιζει
Μετα το δικο του καλαθακι παντα εβγαινε νερουλιασμενο μολις πηρα vst σταματησε απλα το vst εχω το 15 γρ δεν κουμπωνει δε κανει το κλακ να ασφαλισει(και στο ποτηρι βλεπω καπου ελαχιστους κοκους)
τωρα οσο για τους χρονους δεν ξερω εαν ειναι ιδιαιτεροτητα της μηχανης η δικιας μου παντως το preinfusion το κραταω αρκετα κανα 8-10 sec γενικα οι εκχυλησεις μου τις τραβαω αρκετα απο 50sec και πανω μου βγαινει καπως καλυτερα (μπορει να ειναι και η ιδεα μου) και για αυτο τη μηχανη τη ζοριζω αρκετα (δε περιμενα τετοια μηχανη να ζοριζεται μου φαινεται καπως) και αυτο το σφυριγμα το κανει και στη δικια μου ειδικα στο backflush μετα τα 5sec που εχει ανεβει η πιεση 12 μπαρ
δε το εχω μετανιωσει αλλα πιστευω με τη λελιτ θα εχεις ιδιο αποτελεσμα στο φλιτζανη πολυ πιο ευκολα και απλα
ενα αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν βγαζω το drip tray στη μηχανη βλεπω να εχει τρεξει νερο εκει που ειναι κολημενες οι ταμπελες αλλα η μερια του drip tray που ακουμπα ειναι στεγνη δεν εχει τιποτα σκεφτομαι μηπως εχω καμια διαρροη στις δικια σας μηχανες το εχετε παρατηρησει ;;;;;
- PublicDomain
έβαλες πολλά θέματα στο τραπέζι
όντως η Lelit δίνει πιο εύκολα καλό φλιτζάνι και η ζωή μου ήταν πολύ πιο απλή και πολύ σπάνια ζύγιζα κιόλας κλπ αλλά όλα φτάνουν στο τέλος τους και μετά θέλεις κάτι άλλο.
αλλά πιστεύω ότι και εδώ πρέπει να βρεις το κουμπί της, θέλει λίγο σύστημα, φρέσκους καφέδες και μη τη ζορίζεις άδικα, ακολούθησε τον κανονικό τρόπο λειτουργίας
έχω πάρει και καλά φλυτζάνια αλλά πολύ πιο σπάνια
όντως η Lelit δίνει πιο εύκολα καλό φλιτζάνι και η ζωή μου ήταν πολύ πιο απλή και πολύ σπάνια ζύγιζα κιόλας κλπ αλλά όλα φτάνουν στο τέλος τους και μετά θέλεις κάτι άλλο.
αλλά πιστεύω ότι και εδώ πρέπει να βρεις το κουμπί της, θέλει λίγο σύστημα, φρέσκους καφέδες και μη τη ζορίζεις άδικα, ακολούθησε τον κανονικό τρόπο λειτουργίας
έχω πάρει και καλά φλυτζάνια αλλά πολύ πιο σπάνια
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
xarris32
- Όνομα: χαρης
- Μηχανή:: bezzera unica
- Μύλος:: ascaso i2
Πιστεύω πλέον την έχω μάθει τη μηχανή πίνω φοβερά καφεδάκια με αποζημιώνει καθημερινά, καφέδες περνώ από roaster πάντα φρέσκους
απλά στην αρχή όλα μαζί ήταν πολλά χωριά και η συντήρηση της μηχανής και του λεβερ πλέον δε των λιπαινω περιμένω μερικές μέρες από το buckflush και επανέρχεται
Αυτό με το νερό στο σημείο που είναι τα ταμπελακια της μηχανής το εχει παρατηρήσει κανείς η μόνο σε εμένα συμβαίνει;;;
απλά στην αρχή όλα μαζί ήταν πολλά χωριά και η συντήρηση της μηχανής και του λεβερ πλέον δε των λιπαινω περιμένω μερικές μέρες από το buckflush και επανέρχεται
Αυτό με το νερό στο σημείο που είναι τα ταμπελακια της μηχανής το εχει παρατηρήσει κανείς η μόνο σε εμένα συμβαίνει;;;
- PublicDomain
ναι μόλις κοίταξα και όντως μαζεύει νερό, φταίει ότι δεν υπάρχει καλή προφύλαξη από επάνω...
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr