Και ο δικός μου είναι 310W (αγορά από Ιταλία με το σωστό καλώδιο ρεύματος) και από ότι έχω διαβάσει όλων εδώ 310W είναι. Ερώτηση και εφόσον τον έχεις ανοίξει: θα μπορούσαμε να βάλουμε τα 55mm μαχαίρια, έχει χώρο ? Εσύ από που αγόρασες ?dasimo έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 31, 2021 8:42 amΠαιδιά είναι απίστευτα εύκολο να καθαριστεί ο μύλος. Μόλις εχθές το έκανα μετά απο 3 μήνες χρήσης και έγινε σαν καινούργιος. Συστήνω όταν τον ανοίξετε να έχετε ενα φυσερό, blower να φύγει και ο παραμικρός κόκκος σκονης και επίσης συστήνω την αλλαγή επάνω με κάτω μαχαίρι μετα απο καμία 100στή κιλά καφέ, για να υπάρχει ομοιόμορφη χρήση τους. Το τελευταίο είναι προαιρετικό γιατι με 15 ευρώ το σέτ τα μαχαίρια , μάλλον δέν έχει και ιδιαίτερο νόημα να το κάνει κάποιος αυτό. Η γνωμη μου είναι οτιο συγκεκριμένος μύλος είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει ο home barista αφενός για την καταπληκτική ποιότητα κοψίματος χωρίς σβώλους χάρη στο σύστημα ACE, και βέβαια το ελάχιστο footprint που καταλαμβάνει τόσο σε όγκο αλλα και σε ύψος. Θα ήθελα μια χάρη απο εσάς , θα ήθελα να δείτε αν έχετε το μοτερ με τα 260w η το μοτέρ με τα 310w. Δεν ξέρω τις διαφορές αλλα νομίζω οτι το μοτέρμε τα 310w ειναι πιο ήσυχο. Ρωτάω γιατι λίγο πιο ακριβός (πραγματικά ελάχιστα) κάνει ο Mignon Manuale που έρχεται στανταρ με portafilter holder και με 310w μοτερ αλλα (και αυτό ειναι καλό για εμένα) χωρίς χρονόμετρο. Εμένα δε με ενδιέφερε το χρονομετρο γιατι τον χρησιμοποιώ ως single dose χρησιμοποιόντας το κάλυμα που έχει για να κλείνει το δοχείο και να μήν κάνει pop corning . Αν μπορείτε να δείτε ποιο μοτέρ έχει γιατι χρειάζομαι και έναν δεύτερο για το εξοχικό μου. Σας ευχαριστώ.NikosAr έγραψε: ↑Παρ Ιαν 29, 2021 8:29 pmΈνα καλό βίντεο για τον καθαρισμό του μύλου μας.
https://www.youtube.com/watch?v=14iLKunnLak
Κάτι τελευταίο , κάντε στον εαυτό σας την χάρη και παραγγείλετε το tamping mat. Θα έχετε εναν πεντακάθαρο τακτοποιημένο πάγκο, χώρο για το tamper, tamping station, πινελάκι και το βασικότερο θα μείωθει κατα 50% ο θόρυβος και οι κραδασμοί. Η καλύτερη αναβάθμιση για αυτόν τον μύλο για 45 ευρω.
Eureka Mignon Crono με ούτε 200€!
-
NikosAr
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Ονειρική
- 2η Μηχανή:: Pure Over
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
- 2ος Μύλος:: Hario Canister C
Re: Eureka Mignon Crono με ούτε 200€!
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
εγώ το πήρα μεταχειρισμένο, πρακτικά αχρησιμοποίητο απο μέλος του forum. Γνώμη μου είναι οτι δεν εχει χώρο το κάτω μαχαίρι, απο πάνω δεν υπάρχει θέμα παίρνει έως και 90αρι που λέει ο λόγος. Βέβαια για να είμαι σωστός οταν το ανοίξετε θα διαπιστώσετε οτι γύρω γύρω μαζέυει υπολοίματα καφε απο το κάτω μαχαίρι που σημαίενι οτι υπάρχει χώρος. Τωρα αν αυτός ο χώρος είναι μισό εκατοστό δεν το μέτρησα. Επαναλαμβάνω γνωμη μου είναι οτι δεν χωράει, χωρίς να έχω κάνει μέτρηση.
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
ειλικρινά τι διαφορά περιμένεις να δεις από 50 -> στα 55;; (εκτός από το να δημιουργήσεις κάποιο πρόβλημα;)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- dasimo
η αλήθεια είναι οτι όσο μεγαλύτερα τα burrs τόσο χαμηλότερη η θερμοκρασία και άρα καλύτερα τα yields. Ενας home grinder ειναι έως 60 ιλιοστά και η αλήθεια είναι οτι οτιδήποτε απο 40 εως 60 χιλιοστά είναι πρακτικά δύνατο να ξεχωρίσει, την διαφορά θα την έκανε οτιδήποτε άνω των 60. Για παράδειγμα οποιοσδήποτε Mahlkoning που είναι >64 κάνει διαφορά, με την επιτομή να ειναι ο ΕΚ43 με burrs 98mm pου όποιος έχει δοκιμάσει απο καφέ που τον χρησιμοποιεί καταλαβαίνει την διαφορά. Η αλήθεια ειναι οτι 50 vs 55 mm δεν κάνει την διαφορά , αλλα και μονο η ιδέα να βάλεις τα κεραμικά 55αρια μαχαιρία ειναι δελεαστική!
-
NikosAr
Ευχαριστώ.dasimo έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 31, 2021 1:49 pmεγώ το πήρα μεταχειρισμένο, πρακτικά αχρησιμοποίητο απο μέλος του forum. Γνώμη μου είναι οτι δεν εχει χώρο το κάτω μαχαίρι, απο πάνω δεν υπάρχει θέμα παίρνει έως και 90αρι που λέει ο λόγος. Βέβαια για να είμαι σωστός οταν το ανοίξετε θα διαπιστώσετε οτι γύρω γύρω μαζέυει υπολοίματα καφε απο το κάτω μαχαίρι που σημαίενι οτι υπάρχει χώρος. Τωρα αν αυτός ο χώρος είναι μισό εκατοστό δεν το μέτρησα. Επαναλαμβάνω γνωμη μου είναι οτι δεν χωράει, χωρίς να έχω κάνει μέτρηση.
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
από που τα συμπέρανες αυτό? το έχεις δοκιμάσει?dasimo έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 31, 2021 3:35 pmη αλήθεια είναι οτι όσο μεγαλύτερα τα burrs τόσο χαμηλότερη η θερμοκρασία και άρα καλύτερα τα yields. Ενας home grinder ειναι έως 60 ιλιοστά και η αλήθεια είναι οτι οτιδήποτε απο 40 εως 60 χιλιοστά είναι πρακτικά δύνατο να ξεχωρίσει, την διαφορά θα την έκανε οτιδήποτε άνω των 60.............
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
-
Billy_Angel
Υπάρχουν κεραμικά 55μμ μαχαίρια ??.
-
spyros91
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit PL41EM
- 2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
- 2ος Μύλος:: Hario handmill slim
- Οι καφέδες μου:: Onyx
Ενημέρωση για τον μύλο από Αγγλία:
Ακόμα δεν έχει έρθει. Βρίσκεται στο τελωνείο της DHL. Δεν πήραν ποτέ τηλέφωνο, τους παίρνω εγώ κάθε μέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου είπαν πως τα έξοδα είναι δικά μου,είναι 100+ ευρώ και αν δεν τα πληρώσω θα χρεώνουν κάθε μέρα που περνάει. Μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν ξεκάθαρα πως από την αρχή τα έξοδα είναι δικά τους και ότι έχουν επικοινωνήσει με DHL. Έχω την εντύπωση πως θέλανε με τρομοκρατησουν για να στείλω λεφτά. Μου ήρθε μεν 7 ευρώ λιγότερο από την Ιταλία αλλά η αναμονή δεν αξίζει. Επίσης είναι και κρίμα για την εταιρεία που πρέπει να δώσει τα μισά από αυτά που πήρε σε εκτελωνισμό.
Ακόμα δεν έχει έρθει. Βρίσκεται στο τελωνείο της DHL. Δεν πήραν ποτέ τηλέφωνο, τους παίρνω εγώ κάθε μέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου είπαν πως τα έξοδα είναι δικά μου,είναι 100+ ευρώ και αν δεν τα πληρώσω θα χρεώνουν κάθε μέρα που περνάει. Μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν ξεκάθαρα πως από την αρχή τα έξοδα είναι δικά τους και ότι έχουν επικοινωνήσει με DHL. Έχω την εντύπωση πως θέλανε με τρομοκρατησουν για να στείλω λεφτά. Μου ήρθε μεν 7 ευρώ λιγότερο από την Ιταλία αλλά η αναμονή δεν αξίζει. Επίσης είναι και κρίμα για την εταιρεία που πρέπει να δώσει τα μισά από αυτά που πήρε σε εκτελωνισμό.
-
NikosAr
Κρίμα για την εταιρεία, αλλά κρίμα που παιδεύεσαι κι εσύ..spyros91 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 02, 2021 8:59 pmΕνημέρωση για τον μύλο από Αγγλία:
- dasimo
πλήρωσε να πάρεις τον μύλο και να μην έχεις περεταίρω χρεώσεις, συννενοήσου με τους Αγγλους καιβρες αποδεικτικό οτι έχουν πληρώσει και τράβα ενα claim......Αν έχετε όρεξη και διαθεση σε αλλο νήμα μπορώ να σας γράψω εγω τι τραβάω με μεγάλη εταριία του λιανεμπορίου που μου έχει παρακρατήσει παρανόμως 200 ευρώ χωρίς καμία απόδειξη και κάθε μερα με παρακαλάνε να κάνω λιγο ακόμη υπομονή. Η συναλλαγή έγινε 31.12 και ο μήνας έχει 4 (Φεβρουαρίου).