Αγορα μηχανης εσπρεσσο
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Αγορα μηχανης εσπρεσσο
@Sofia
Μην μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο η αξιοπιστία της μηχανής και άλλο η ικανότητα της να κάνει καλό espresso. Και η pure αλλά και baby αποτελούν επιλογές που θα λέγαμε είναι στο κάτω άκρο των διαθέσιμων πραγματικών espresso μηχανών (και ιδιαίτερα η πρώτη) με ότι σημαίνει αυτό κυρίως στην εμφάνιση προβλημάτων. Η baby είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή και αυτό λόγω της ύπαρξης μιας συγκεκριμένης βαλβίδας που ονομάζεται σωληνοειδής (solenoid) αλλά απ΄ότι αποδείχτηκε και λόγω της μη ύπαρξης πλαστικών στην κεφαλή της.
Από άποψης φλιτζανιού άμα διαβάσεις τα topics των καφέδων και η pure αλλά ιδιαίτερα η baby είναι ικανότατες μηχανές και θα δίνουν αποτέλεσμα καλύτερο από το 90% των καφέδων που σου σερβίρουν έξω αρκεί να έχεις καλό καφέ και μύλο (πράγματα που είναι απαραίτητα ακόμα και για των 0000s ευρώ μηχανές).
Μην μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο η αξιοπιστία της μηχανής και άλλο η ικανότητα της να κάνει καλό espresso. Και η pure αλλά και baby αποτελούν επιλογές που θα λέγαμε είναι στο κάτω άκρο των διαθέσιμων πραγματικών espresso μηχανών (και ιδιαίτερα η πρώτη) με ότι σημαίνει αυτό κυρίως στην εμφάνιση προβλημάτων. Η baby είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή και αυτό λόγω της ύπαρξης μιας συγκεκριμένης βαλβίδας που ονομάζεται σωληνοειδής (solenoid) αλλά απ΄ότι αποδείχτηκε και λόγω της μη ύπαρξης πλαστικών στην κεφαλή της.
Από άποψης φλιτζανιού άμα διαβάσεις τα topics των καφέδων και η pure αλλά ιδιαίτερα η baby είναι ικανότατες μηχανές και θα δίνουν αποτέλεσμα καλύτερο από το 90% των καφέδων που σου σερβίρουν έξω αρκεί να έχεις καλό καφέ και μύλο (πράγματα που είναι απαραίτητα ακόμα και για των 0000s ευρώ μηχανές).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
translator
Έ όχι και μέτριο espressoLegna έγραψε:Με budget στα 150 ευρώ θα πάρεις μια μηχανή που θα βγάζει επιεικώς μέτριο espresso.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
Δεν έχει περάσει δα και τόοοσος καιρός που έπινα καφέ από την αυτόματη την Krups προτού χαλάσει.
Τη μηχανή αυτή το 2004 την είχα πληρώσει 650 ευρώ και νόμιζα ότι έπινα espresso!
Αμ δε... Στην ουσία ήταν νερό χρωματιστό. Δεν το είχα ψάξει όμως καθόλου!
Τώρα, μετά από διάβασμα και ψάξιμο, έχω μια μηχανή (την pure) που την πήρα 100 ευρώ και πίνω καφέ 5 κλάσεις ανώτερο!!! Πίνω espresso ρε παιδί μου!
Μη μου λέτε λοιπόν πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις, γιατί μετράνε κι άλλοι παράγοντες.
Λοιπόν για να τελειώνουμε, ισχύει απόλυτα αυτό που λέει ο Χρήστος.
Στο φλυτζάνι θα πάρεις espresso και με την pure.
Από κει και πέρα, αν θες και μεταλλικές όψεις ή design, θα πληρώσεις περισσότερα για την baby class.
Αν θες να παίρνεις το ίδιο καλό αποτέλεσμα και σε βάθος χρόνου, θα πληρώσεις ακόμα παραπάνω και θα πάρεις τη silvia.
Στην κατασκευή είναι οι μεγάλες οι διαφορές, στο φλυτζάνι είναι πολύ πιο μικρές
-
Legna
έπινα καφέ από την αυτόματη την Krups
Πρώτον μην συγκρίνεις υπεραυτόματη με αυτόματη και δεύτερον η τιμή της Pure δεν είναι 100 ευρώ άλλο αν εσύ την πήρες σε προσφόρα.έχω μια μηχανή (την pure) που την πήρα 100 ευρώ
Όπως και να το κάνουμε ένα από τα τρία βασικά συστατικά του καλού espresso είναι η μηχανή.Τα υπόλοιπα τα βάζει ο barista.
-
apaleftos
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με την σειρά μου?? Ίσως να είναι λίγο χαζό δεν ξέρω...
Έστω ότι έχουμε δυο μηχανές.. μια τις τάξεως των ~100€ και μια των ~300€.
Πάντα με τον ίδιο καφέ και την ίδια διαδικασία, στο φλιτζάνι θα έχουμε διαφορά?
Έστω ότι έχουμε δυο μηχανές.. μια τις τάξεως των ~100€ και μια των ~300€.
Πάντα με τον ίδιο καφέ και την ίδια διαδικασία, στο φλιτζάνι θα έχουμε διαφορά?
- Christos
- Συντονιστής

Εάν των 100 ευρώ έχει τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, πχ Gaggia Pure προσφορά στα 99 ευρώ και Gaggia Baby Dose στα 258 η διαφορά στο καφέ, εάν υπάρχει, θα είναι πολύ μικρή.
Τώρα εάν η μηχανή είναι σαν κι αυτές που βρίσκεις αυτήν την περίοδο συνήθως στα 100 ευρώ σε σχέση με μια Baby η διαφορά θα είναι σημαντική.
Αλλά πολύ γενικό το ερώτημα όπως το θέτεις.
Τώρα εάν η μηχανή είναι σαν κι αυτές που βρίσκεις αυτήν την περίοδο συνήθως στα 100 ευρώ σε σχέση με μια Baby η διαφορά θα είναι σημαντική.
Αλλά πολύ γενικό το ερώτημα όπως το θέτεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
apaleftos
Κι όμως οφείλω να ομολογήσω πως με κάλυψες.Christos έγραψε: ... Αλλά πολύ γενικό το ερώτημα όπως το θέτεις.
Στις τιμές που ανέφερα δεν υπολογίζω και προσφορές αλλά καθαρά και μόνο κανονικές τιμές των μηχανών.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μένα που ψάχνω μια μηχανή για οικιακή χρήση δεν με ενδιαφέρει το πόσους καφέδες μπορεί να βγάλει ανά ώρα. (Κάτι που είδα ότι αναφέρεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά επαγγελματικών μηχανών μόνο)
Με ενδιαφέρει να έχω έναν, όσο μπορώ, καλύτερο espresso στο φλιτζάνι μου.
Συγκρίνοντας πχ μια Baby με αυτή http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10042741 αυτό που μπορώ εγώ, σαν άσχετος με το αντικείμενο, να καταλάβω είναι ότι και οι δυο είναι στα ίδια bar. Με μια πρώτη ματιά θα παρατηρήσω ότι στην πρώτη ο καφές "βγαίνει" από την κλασική μεταλλική διχάλα που έχουν και οι επαγγελματικές μηχανές στα καφέ ενώ στη δεύτερη από ένα πλαστικό με δυο τρύπες.
Ίσως να έχουν και διαφορές σε boiler, mm του pf (κάτι που δεν ήξερα ούτε πως λέγετε) και πολλά άλλα που όμως δεν έχω καταλάβει αν θα έχουν διαφορά στον καφέ που θα πιω ή αν έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με την αντοχή της μηχανής.
- Christos
- Συντονιστής

H σχεδίαση του pf και μόνο μπορεί να καθορίσει αυτό που σου γράφω παραπάνω για τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν προσφορές, το ελάχιστο από τεχνικής άποψης και μόνο, κατ΄εμέ είναι η Gaggia Baby και εάν είναι για αγορά μηχανής μία φορά και διαπαντός η μηχανή αυτή είναι η Rancilio Silvia.
Και τελειώνοντας θα κάνω quote αυτό που διαβάσαμε με τον Αντώνη (dalas) σε ένα Γερμανικό Blog.
Και τελειώνοντας θα κάνω quote αυτό που διαβάσαμε με τον Αντώνη (dalas) σε ένα Γερμανικό Blog.
"Who buys cheap, buys twice"
-
apaleftos
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω! Την έχω πατήσει έτσι στο παρελθόν και πλέον σε πράγματα που με ενδιαφέρουν έχω μάθει να το ψάχνω! Αν δεν με ενδιέφερε θα αγόραζα μια μηχανή με κριτήριο να μου κάθεται καλά στο μάτι..."Who buys cheap, buys twice"
Απλά για να λέω ότι έχω και "espresso" στο σπίτι!
-
skouf26
Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ μια μηχανή espresso και έχω δει την ariete 1315 (200euro)
http://www.ariete.net/catalogo_06/catal ... rod_id=180
και ακόμα μια με κάψουλες την nautilus S01 (160euro)
http://www.kafeodentro.gr/63F13E07.el.aspx
Τι γνώμη έχετε για τις μηχανές ,αξίζουν η να ψάξω για άλλη?
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ μια μηχανή espresso και έχω δει την ariete 1315 (200euro)
http://www.ariete.net/catalogo_06/catal ... rod_id=180
και ακόμα μια με κάψουλες την nautilus S01 (160euro)
http://www.kafeodentro.gr/63F13E07.el.aspx
Τι γνώμη έχετε για τις μηχανές ,αξίζουν η να ψάξω για άλλη?
-
nikp81
Αν εχεις ορεξη να ασχοληθεις με το θεμα espresso και να απολαμβανεις ενα καλο "ποτηρι" σπιτι σου τοτε οχι ...μην πας προς τα εκει...Παρε μια Gaggia με 200 η 250 ευρω και αργοτερα εναν μυλο...(Τωρα που γνωριζω , εγω αυτο θα εκανα)