Οι προτάσεις μου για πρώτη μηχανή - μύλο.
-
vicky
Re: Οι προτάσεις μου για πρώτη μηχανή - μύλο.
να σ ρωτησω φιλε εχει pods? αν ναι χρειαζεταινα παρω τπτ για να λειτουργήσει? αυτος ο μυλος αξιζει http://www.skroutz.gr/s/406147/Gaggia-% ... CE%AD.html?
-
Googlis
Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτός ο μύλος δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα, κόβε τον καφέ το Multi πιο φτηνό θα σου βγειvicky έγραψε: να σ ρωτησω φιλε εχει pods? αν ναι χρειαζεταινα παρω τπτ για να λειτουργήσει? αυτος ο μυλος αξιζει http://www.skroutz.gr/s/406147/Gaggia-% ... CE%AD.html?
Είμαι υπέρ της λογικής αγοράζω κάτι που αξίζει ή αλλιώς κάνω υπομονή, παρά αγοράζω κάτι για να βολευτώ με αποτέλεσμα στο μέλλον να ξανά αγοράζω και να πετάω τα λεφτά μου.
Για μένα σε μύλους έχεις 2 πάνω κάτω "οικονομικές" επιλογές δηλαδή ή Ascaso i-mini i2 ή ακόμα καλύτερα στον Anfim Caimano Best. Ούτως ώστε να δώσεις μια φορά χρήματα και να έχεις κάτι αξιόλογο και να μην τρώγεσαι μετά από 3-4-5 μήνες για κάτι καλύτερο.
Εξ άλλου αν έχεις δηλώσει σωστά στο προφίλ σου είσαι Αθήνα, άρα θα μπορείς στην αρχή να κάνεις λίγη υπομονή και λίγα πήγαινε - έλα για να αγοράζεις φρεσκοκομμένο καφέ, και μετά χτυπάς έναν αξιόλογο μύλο απ αυτούς που σου έγραψα.
Όσον αφορά την Gaggia Baby Black ναι έχει ανάλογο "basket" - καλαθάκι για Ese pods.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Θα απαντουσα ακριβώς τα ίδια με αυτά που έγραψε ο Νίκος από την Μυτιλήνη!
Με μια μόνη διαφοροποίηση στην μάρκα του μύλου, αλλά αυτό το ξανασυζητάμε «όταν θα ρθει εκείνη η ώρα...»
Με μια μόνη διαφοροποίηση στην μάρκα του μύλου, αλλά αυτό το ξανασυζητάμε «όταν θα ρθει εκείνη η ώρα...»
-
stoni90
Kαλησπερα καφεδολατρεις,
Διάβασα πολλα στο φορουμ για την Gaggia Classic και επειδή λόγω σπουδών στην Ιταλία ένα κόλλημα το έχουμε αποκτήσει για τον καλό καφέ τείνω προς τα κει για πρώτη αγορά. Απ' ότι βλέπω σκρουτζομάγαζα δεν την φέρνουν πια. Από που θα προτείνατε για αγορά έτσι ώστε να μην έχω θέμα με εγγυήσεις, μεταφορικά κλπ. Στο μέλλον θα αγοραστεί και μύλος.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
Διάβασα πολλα στο φορουμ για την Gaggia Classic και επειδή λόγω σπουδών στην Ιταλία ένα κόλλημα το έχουμε αποκτήσει για τον καλό καφέ τείνω προς τα κει για πρώτη αγορά. Απ' ότι βλέπω σκρουτζομάγαζα δεν την φέρνουν πια. Από που θα προτείνατε για αγορά έτσι ώστε να μην έχω θέμα με εγγυήσεις, μεταφορικά κλπ. Στο μέλλον θα αγοραστεί και μύλος.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλωσόρισες στο forum. Οι περισσότεροι αγοράζουν την Classic από amazon.co.uk Οι τιμές της όμως μεταβάλλονται οπότε θέλει σωστό timing. Τώρα την έχουν 198 λίρες αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει αγοραστεί και ακόμα χαμηλότερα.
http://www.amazon.co.uk/Classic-RI8161- ... 539&sr=8-1
Μεταφορικά δεν πληρώνεις τίποτα αλλά θα έχεις σίγουρα θέμα με την εγγύηση αφού η Classic για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν εισάγετε στην Ελλάδα.
http://www.amazon.co.uk/Classic-RI8161- ... 539&sr=8-1
Μεταφορικά δεν πληρώνεις τίποτα αλλά θα έχεις σίγουρα θέμα με την εγγύηση αφού η Classic για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν εισάγετε στην Ελλάδα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Sotiris7
Δηλαδη Χρηστο, χτυπα ξυλο, αν παθει κατι δεν υπαρχει καπου στην Ελλαδα επισημο service να απευθυνθεις?
- Christos
- Συντονιστής

Επίσημα service φυσικά και υπάρχουν. Το θέμα με την εγγύηση έχει να κάνει με το εάν θα πληρώσεις το κόστος της επισκευής.
Σε εμένα πάντως όταν αρνήθηκαν την επισκευή της Gaggia Baby μου δωρεάν, το κόστος το κάλυψε η Gaggia Ιταλίας αλλά η όλη διαδικασία είχε και το τρέξιμο της (τηλέφωνα, emails, κτλ).
Σε εμένα πάντως όταν αρνήθηκαν την επισκευή της Gaggia Baby μου δωρεάν, το κόστος το κάλυψε η Gaggia Ιταλίας αλλά η όλη διαδικασία είχε και το τρέξιμο της (τηλέφωνα, emails, κτλ).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Mastro
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: EXPOBAR office contr
- Μύλος:: Rancilio MD 50
Αγόρασα την περασμένη βδομάδα τον μύλο της Delonghi kg79 με 44€ από μαγαζί στην Αθήνα. Ξέρω αυτά τα μηχανήματα θεωρούνται από τους περισσότερους ανάξια λόγου, όμως θα ήθελα να γράψω και την δικιά μου άποψη. Κατ αρχήν έχω μία Gaggia espresso dose και τους τελευταίους μήνες αγόραζα καφέ από καφεκοπτία που μου τον έκοβαν για την συγκεκριμένη μηχανή, με συμπαθητικά αποτελέσματα. Κατέληξα σε αυτόν τον μύλο αφού διάβασα αρκετές κρητικές από κόσμο που είχε παρόμοια μηχανή με την δική μου και ήταν ευχαριστημένος. Το επόμενο βήμα ήταν στα 170€ και βάλε για μήλους που περιγράφoντε συχνά στο forum. Πολύ μεγάλη η διαφορά για τα δικά μου δεδομένα αφού μάλιστα ακόμα δεν έχω την κατάλληλη παιδία. Ο μύλος κόβει σωστά στις δύο τελευταίες λεπτότερες σκάλες (για να κόψει πιο λεπτά θέλει πείραγμα) και το αποτέλεσμα του καφέ εμένα με ενθουσίασε ( καφές Coffeeway special). Πολύ καλή γευσή χωρίς πικρήλες ή ξυνίλες και αξιοπρεπέστατο καιμάκι. Θεωρώ λοιπών πως ο συγκεκριμένος μύλος είναι ιδανικός και αξιοπρεπής entry level, low budget μύλος, για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει και να μάθει. Αργότερα όταν ο ενθουσιασμός γίνει αγάπη και έρωτας είσαι σίγουρος και για τον μύλο και την μηχανή που θέλεις. Τέλος πιστεύω πως για τα λεφτά του δεν υπάρχει καλύτερο value for money.
Ευχαριστώ Γιώργος Mastro
Ευχαριστώ Γιώργος Mastro
- Christos
- Συντονιστής

Καλωσόρισες Γιώργο στο forum. Μια διευκρινιστική ερώτηση. Την μηχανή την δουλεύεις με pressurized καλαθάκια;Mastro έγραψε:... Ο μύλος κόβει σωστά στις δύο τελευταίες λεπτότερες σκάλες (για να κόψει πιο λεπτά θέλει πείραγμα) ...